CK Pohoda Itálie Zájezd č. 433

Toskánsko a Lazio

Itálie
Toskánsko, Lazio, Siena, Viterbo, Bolsena, Pienza, Tarquinia
Poznejte idylický a zapomenutý kraj Etrusků, středověkých hrabat a kardinálů. Památky…

7Počet dnů:

19.08.2024Termíny od:

12 990 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Poznejte idylický a zapomenutý kraj Etrusků, středověkých hrabat a kardinálů. Památky UNESCO, nejkrásnější městečka Itálie, kudy sestupují na zem andělé, etruské nekropole a skalní cesty vie cave. Čeká vás idylická krajina toskánského venkova, proslulá vína a krásné koupání.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:CIVITA DI BAGNOREGIO - kouzelné raně středověké městečko na dvou skalních ostrozích s výhledy do kraje. VITERBO - bývalé sídlo papeže, středověké město obehnané hradbami.
3. den:CAPRAROLA - pozdně renesanční venkovská vila Palazzo Farnese s freskovou výzdobou a zahradami s fontánou. TARQUINIA - jedinečná etruská nekropole, hrobky s nádhernou výzdobou (UNESCO), koupání v moři. TUSCANIA - bývalé biskupské sídlo se dvěma románskými kostely v lombardském stylu (exteriéry).
4. den:BOLSENA - město na břehu největšího jezera vulkanického původu v Evropě. SATURNIA - koupání v travertinových kaskádách s jezírky se sirnou vodou. Turistika romantickou krajinou s úžasnými vyhlídkami na město na vysoké skále. PITIGLIANO - město na skalním výběžku, středověké uličky, bývalé židovské ghetto.
5. den:Městečko SOVANA se zříceninou hradu rodu Aldobrandeschi, paláci a románským dómem, archeologický areál s etruskými skalními hrobkami a fascinujícími skalními cestami, lehká turistika. SORANO - město jak středověká pohádka, přejezd do oblasti VAL D’ ORCIA (UNESCO), typická toskánská krajina, románské opatství SANT ANTIMO. Zastávka v renesančním městě PIENZA (UNESCO), fakultativně večeře.
6. den:MONTEPULCIANO - historické centrum, ochutnávka vína. SIENA (UNESCO) - fakult. prohlídka s místním průvodcem, kostel S. Domenico, klášter Kateřiny Sienské, románsko-gotický dóm, nejkrásnější náměstí Itálie Campo, fakultativně italská večeře na rozloučenou, noční přejezd.
7. den:Návrat do Prahy dopoledne.
Itálie-Siena Siena (2) Siena-03 Siena-06

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
19.08.2024 25.08.2024 7 12 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 4x ubytování v hotelu
  • 4x snídani
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu, místního průvodce po Sieně, vstupy (cca 85 €)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 315 Kč)
  • 2x večeře (příplatek: 1200 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 3590 Kč)

Toskánsko

Toskánsko je kraj proslulý uměním, historií a působivou scenérií. Města často obklopují etruské hradby a hojně rozšířená vegetace cypřišů. Krásné paláce svědčí o bohatství tohoto kraje a středověké radnice ukazují na odvěkou tradici demokracie a samosprávy. Za renesance se uměleckou špičkou stala Florencie, která dodnes láká tisíce turistů svou galerií Uffizzi s největší kolekcí italského renesančního umění, půvabným mostem Ponte Vecchio s krámky zlatníků, dómem s baptisteriem, gotickým kostelem Santa Croce a dalšími památkami. Určitě nevynechejte ani prohlídku města Lucca a jeho historického centra, ohraničeného starověkými hradbami. Pisa dokázala ve středověku využít cest do zámoří k obohacení jak městské pokladnice, tak i vzdělanosti a kultury. Dokladem toho jsou stavby v centru města, z nichž nejznámější je určitě Šikmá věž na Campo dei Miracoli „náměstí Zázraků“. Arezzo patří k nejbohatším toskánským městům, které prosperuje výrobou šperků. Mezi jedinečné památky tohoto města patří fresky v kostele S. Francesco. Náměstí Piazza del Campo, které se nachází v městě Siena a má tvar lastury, se řadí k největším renesančním náměstím v Evropě.

Lazio

Lazio je kraj mezi Apeninami a Tyrhénským mořem. Oblast, kde najdeme hory, sopečná jezera, rokliny, olivové háje i vinice. Kraj dostal název podle kmene Latinů, kteří zde žili před rozkvětem Říma. Lazio nabízí nejen bohatá archeologická naleziště, ale také v zimě možnost lyžování a v létě možnost vodních radovánek v jezerech Bracciano, Bolsena a Albano a v přímořských letoviscích jako např. Terracina, Sperlonga, Gaeta. Tato památkami posetá oblast připomíná nejslavnější italská období. Projevují se zde také pozůstatky vulkanické činnosti a to četnými, horkými minerálními vřídly v okolí Tivoli, Viterba a Fiuggi. Nejdůležitějším přístavem je zde Civiltavecchia, odkud odplouvají trajekty na Sardinii. Tipy na výlet: vedle nejproslulejšího Říma, který dává na obdiv raně křesťanské až moderní výtvory architektury (např. Koloseum, Pantheon, Forum Romanum nebo moderní „Čtvercové Koloseum“ - Palazzo della Civilta del Lavoro atd.), můžeme ještě navštívit města plná historie, jimiž bezesporu jsou Tuscania, Montefiascone, Bomarzo se svými hrozivými kamennými nestvůrami v Sacro Bosco, Tarquinia a její archeologické muzeum nebo Montecassino, kde se nachází nejstarší benediktýnský klášter v Evropě.

Siena

Viterbo

Bolsena

Pienza

Tarquinia

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí