CK Pohoda Francie Zájezd č. 477

Bordeaux a Akvitánie letecky

Francie
Futuroscope, Akvitánie, Bordeaux
Poznávací zájezd s koupáním na nejkrásnějších plážích Atlantiku a za památkami, gastronomií…

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

30 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Poznávací zájezd s koupáním na nejkrásnějších plážích Atlantiku a za památkami, gastronomií a vínem. Tento poněkud turisty opomíjený kraj nabízí nejen nekonečné pláže Atlantiku a největší písečnou dunu Evropy Pyla, ale i zelené vnitrozemí, románské a gotické kostely a katedrály, četné památky UNESCO, město tří mušketýrů La Rochelle i historické Poitiers či Bordeaux. Ale hlavně to nejznámější – lahodné odrůdy a známé značky proslulého vína a koňaku, mořské plody a čerstvé ryby. A pro milovníky moderní techniky a architektury tu je návštěva parku filmových projekcí Futuroscope.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Let Praha – Akvitánie (předpokládá se pozdě večer), přílet do Bordeaux , transfer na hotel, nocleh.
2. den:Ráno vlakem do La Rochelle, spojení s autobusovou variantou. Dále dle času fakult. lodí kolem pevnosti Boyard na ostrov Aix, pevnost, koupání v moři.
3. den:OSTROV ÎLE-DE-RÉ, ostrov rybářů a bílých domků, 3 km dlouhý slavný most, romantika přístavu ST. MARTIN, Vaubanova pevnost (UNESCO), maják a koupání na plážích Atlantiku. SAINTES (UNESCO), starověké vykopávky, amfiteátr, Germanikův oblouk, románské opatství Abbaye aux Dames. Fakult. ochutnávka vína a místních gastronomických specialit.
4. den:Výlet ve znamení koňaku: ANGOULÊME, město na vápencovém ostrohu nad řekou Charente, cesta po hradbách a krásné výhledy, katedrála St-Pierre. COGNAC, ochutnávka koňaku a exkurze s muzeem. Nocleh v centru BORDEAUX (UNESCO), večerní procházka městem, brány, paláce, živá náměstí a možnost večeře.
5. den:Ráj pobřeží Atlantiku, ARCACHONSKÝ ZÁLIV s barevnými domky, Muzeum ústřic a možnost ochutnávky čerstvých ústřic od pěstitele. Turistika na nejvyšší duně Evropy Pyla (DUNE DU PILAT), dle počasí koupání pod dunou nebo procházka piniovým lesem. Městečko ARCACHON, lázeňské centrum, moře před západem slunka, koupání nebo možnost večeře (rybí speciality a plody moře), pozdější návrat do hotelu.
6. den:Fakult. celodenní výlet ve znamení vína kraje Bordeaux : oblastí vinic, SAINT-ÉMILION (UNESCO), mekka milovníků červeného vína, vinice, ochutnávka místních vín s průvodcem. SAUTERNE (centrum nejslavnějších dezertních vín světa). Nebo celodenní koupání a odpočinek u Atlantiku (indiv. vlakem do Arcachonu na nejkrásnější pláže Atlantiku) nebo indiv. volno v BORDEAUX a možnost návštěvy jedinečného moderního muzea Cité du Vin. Po návratu společná večeře za příplatek.
7. den:BORDEAUX , historické město (UNESCO), katedrála, návštěva Muzea vína s průvodcem a ochutnávkou. Tajemství kraje vína Médoc, výlet do zálivu kolem ústí řeky Gironde (soutok Garonny a Dordogne), vinná cesta s výhledy na slavná châteaux a exkurze v château ST. JULIAN, PAULLAC a MARGAUX, možnost nákupu jedinečných vín, sýrů a specialit. Návrat na hotel místní dopravou.
8. den:Ráno transfer na letiště a odlet do Prahy (předpokládaný přílet odpoledne).
Bordeaux-07 Bordeaux-08 Bordeaux-15 Francie_La Rochelle

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
15.07.2023 22.07.2023 8 30 990 Kč termín zájezdu byl zrušen

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Bordeaux a zpět
  • příruční zavazadlo do 10 kg
  • transfer z/na letiště
  • vlak do La Rochelle
  • 7x ubytování v hotelu
  • 6x snídaně
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • fakult. služby, MHD, 2. zavazadlo do 20kg, ochutnávky a vstupné (cca 105 €)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 620 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 5300 Kč)
  • zavazadlo k odbavení do 20 kg (příplatek: 2990 Kč)
  • 1x večeře (příplatek: 700 Kč)
  • fakult. výlet 6. den (koná se od 15 os.) (příplatek: 650 Kč)

Futuroscope

Futuroscope, krátká informace o parku. Většina atrakcí a promítání je v krytých sálech - to znamená, že i v podzimních měsících je zážitek z návštěvy Futuroscopu opravdu vynikající. Park již více než 10 let prezentuje zábavnou formou to nejmodernější a nejnovější z audiovizuální techniky. Pro představu uvádíme popisy některých z více než dvaceti atrakcí. 1. Le Solido: reliéfní obraz promítaný na polokulovou plochu - každý divák je vybaven brýlemi s tekutými krystaly, které jsou řízeny infračerveným paprskem tak, aby do každého oka přicházel obraz , který je mu určen. Film je snímán dvěma kamerami a synchronně promítán z dvojitého projektoru. Tato technika dovolí vzniknout velmi dokonalé představě třírozměrného prostoru. 2. Le Pavillon de la Communication: obrazová mozaika - více než 2 videoprojektory, několik diaprojektorů a laser je synchronizováno tak, že vytváří jeden informační celek na více plochách. 3. Le Cinéma Haute Résolution: Vysoké rozlišení je zde dosaženo tím, že místo obvyklých 24 filmových polí je promítnuto 48 obrázků za sekundu. 4. La Gyrotour: věž ze které je možno shlédnout panorama parku. 5. Le 360°: Kruhový obraz je dosažen synchronizací 9 projektorů, která dává divákovy pocit, že se ocitl zcela uvnitř filmu. 6. L'Imax 3D: velký třírozměrný obraz (plátno 540 m2, 28 m vysoké) je dosažen klasickou metodou za použití normálních polarizovaných brýlí. 7. Le Tapis Magique: La Double Image Géante - spojení dvou projektorů IMAX, projekce je realizována jednak na obří plátno 672 m2 a jednak pod diváka na druhé plátno oddělené silným sklem, které má rozměr 748 m2. 8. L'Aquascope: L'image Interactive extra-large - jedná se o spojení interaktivního filmu - před každým křeslem je počítač a divák může odpovídat na otázky a zasahovat do průběhu filmu. Většina filmu je promítaná na 30 m vysoké polokruhové plátno pomocí tří synchronizovaných projektorů. 9. Le Pavillon de la Vienne: Le Mur d'image et le Simulateur - zde najdete největší projekční plochu sestavenou z 850 obrazovek o úhlopříčce 53 cm. Videoprojekce je řízena pěti počítači. V druhém sále je instalováno jedno z nejlepších dynamických kin. Sedadla jsou ovládána 6 hydraulickými písty, obraz je promítán na 300 m2 plátno rychlostí 30 polí za sekundu. 10. Les Paysages d'Europe: Promenade en bateau - relaxační kousek parku, ve kterém na lodičkách projedete různé "zahrady" reprezentující jednotlivé části Evropy. atd.

Akvitánie

Středověk protkán regiony Aquitaine a Gascony je přítomen podél celého toku La Baise. Množství historických staveb, typické červené a růžové víno, zvláštnosti Armagnacu a gastronomické speciality je to nejkrásnější, co může naši plavbu provázet. Úsek Valence – Buzet je v porovnání s Canal du Midi úzký a plavebně náročnější, čekají vás však nezapomenutelné zážitky. Lot – doslova vychutnávka pro dovolenkáře na hausbótech. Kaňon řeky Lot, kde si přijdou na své i kanoisté, vás přivítá v Luzech – starém galském městečku se stavbami éry Caesara, bude lemovat naši plavbu nádhernými útesy. „Černé“ víno z vysoce cukernatých hroznů a speciality místní kuchyně vám nabídne množství malých kavárniček a restaurací podél řeky. hory a moře

Bordeaux

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí