CK Pohoda Itálie Zájezd č. 434

Ligurská riviéra, Cinque Terre a Apuánské Alpy - krátkodobý zájezd

Itálie
Ligurie, Toskánsko, Milán, Santa Margherita Ligure, Janov, Cinque Terre, Levanto, Monterosso, Portofino
Zájezd do jedné z nejromantičtějších částí Itálie Vás zavede do jedinečných vesniček…

6Počet dnů:

07.05.2024Termíny od:

9 390 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Zájezd do jedné z nejromantičtějších částí Itálie Vás zavede do jedinečných vesniček Cinque Terre umístěných odvážně na skalních útesech přímo nad mořem. Dalším lákadlem tohoto zájezdu je návštěva svahů Apuánských Alp s možností prohlídky lomu na mramor, která patří k jedinečným zážitkům. Ale ani návštěva Ligurské riviéry u Portofina a toskánského městečka Fiesole návštěvníka nezklame.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:Hlavní město Lombardie MILÁNO – kulturní centrum celé severní Itálie. Procházka po pěší zóně, galerie Emanuela II., rezidence milánských vévodů, gotická katedrála Dóm. CERTOSA DI PAVIA – prohlídka nejkrásnějšího italského kartuziánského klášterního komplexu ve skvělé renesanční architektuře s proslulým průčelím.
3. den:Program v oblasti zvané LEVATSKÁ RIVIÉRA , která se rozprostírá východně od Janova. Z luxusního letoviska SANTA MARGARITA výlet lodí nebo místním autobusem do malebného PORTOFINA – údajně nejkrásnější ligurské přístavní městečko s luxusními vilami, odtud možnost nenáročné pěší turistiky s hezkými výhledy nebo lodí do romantické zátoky se středověkým klášterem SAN FRUTUOSO, pláží a poutní sochou Krista na mořském dně.
4. den:Výlet na jihovýchodní svahy APUÁNSKÝCH ALP. Výjezd autobusem kousek pod obec COLONNATA, z této obce pěší procházka na nádherné vyhlídky na Apuánské Alpy a slavné mramorové lomy. Dále průjezd k LOMŮM FANTISCRITTI, možnost návštěvy celosvětově unikátních lomů na carrarský mramor, kde se mramor těží přímo v nitru hory. Návštěva patří k nezapomenutelným zážitkům. CARRARA – hlavní město mramoru, nádherný dóm z carrarského mramoru, Muzeum mramoru.
5. den:Celodenní výlet do oblasti malebných romantických „orlích“ vesniček nad mořem CINQUE TERRE (UNESCO) – tato jedinečná oblast je dostupná pouze vláčky. Autobusem přijedeme do obce LEVANTO , odtud možnost vláčkem (kdo by nechtěl na pěší turistiku, může zůstat v Levantu – pěkné městečko a písčitá pláž) do obce MONTEROSSO a dále některý z úseků nádherné pěší trasy Cinque Terre – krásné výhledy na romantická městečka u moře, skalnaté pobřeží, romantické zátoky. Návrat zpět vlakem. Večer odjezd do ČR.
6. den:Příjezd do Prahy v dopoledních hodinách.
apuanske-alpy-01 apuanske-alpy-04 apuanske-alpy-07 cinque-terre-01 cinque-terre-03 cinque-terre-06 Italie Cinque Terre E 2018 Italie Cinque Terre E II 2018 Italie_Cararra_10 Italie_Cinque Terre_4_10 Italie_Cinque Terre_5_10 Levanto   5Terre porotfino-01 porotfino-02 porotfino-05 porotfino-06 porotfino-07 porotfino-08

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
07.05.2024 12.05.2024 6 9 390 Kč momentálně není k dispozici

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 3x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 3x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2000 Kč)

Ligurie

Ligurie je kraj, který leží na severozápadě Itálie a hraničí na západě s Francií, na severu s krajem Piemonte a na severovýchodě a východě s kraji Emilia Romagna a Toskánsko. Z jihu jej omývá Ligurské moře. Ligurie se dělí na dvě časti. Západní pobřeží je zvané Riviera di Ponente a tvoří ji úzký pruh pobřežní nížiny táhnoucí se od Janova k francouzským hranicím. Naopak Riviera di Levante se vyznačuje mnohem členitějším a malebnějším pobřežím svažujícím se příkře do moře. Kraj je rozdělen do čtyřech provincií: Janov (Genova), La Spezia, Imperia a Savona. Rušný Janov, nejdůležitější obchodní přístav v Itálii je stále něčím výjimečný – úzké uličky starého města zaplňují skupiny námořníků. K návštěvě si můžete vybrat města jako Lerici se strašidelným středověkým hradem, Cervo s kostelem San Giovanni Battista, zvaným taky „corallina“ podle lovu korálů, který přinesl městečku prosperitu, vinařskou vesnici Dolceacqua se středověkým mostem a zříceninami hradu, jeskyně Grotte di Toirano, které se nachází u stejnojmenného městečka Toirano. Dále za návštěvu stojí chráněný pás skalnatého pobřeží na Riviéře Levante zvaný Cinque Terre - pět vesniček balancujících na samém okraji závratných útesů, které spojuje s civilizací jen prastará cestička Sentiero Azzurro anebo nejznámější střediska Ligurie, jimiž jsou San Remo se svým kasinem, přepychovými vilami a skleníky plnými rozličných květin nebo Portofino, nejexkluzivnější přístav a letovisko v zemi, plný jachet bohatých Italů.

Toskánsko

Toskánsko je kraj proslulý uměním, historií a působivou scenérií. Města často obklopují etruské hradby a hojně rozšířená vegetace cypřišů. Krásné paláce svědčí o bohatství tohoto kraje a středověké radnice ukazují na odvěkou tradici demokracie a samosprávy. Za renesance se uměleckou špičkou stala Florencie, která dodnes láká tisíce turistů svou galerií Uffizzi s největší kolekcí italského renesančního umění, půvabným mostem Ponte Vecchio s krámky zlatníků, dómem s baptisteriem, gotickým kostelem Santa Croce a dalšími památkami. Určitě nevynechejte ani prohlídku města Lucca a jeho historického centra, ohraničeného starověkými hradbami. Pisa dokázala ve středověku využít cest do zámoří k obohacení jak městské pokladnice, tak i vzdělanosti a kultury. Dokladem toho jsou stavby v centru města, z nichž nejznámější je určitě Šikmá věž na Campo dei Miracoli „náměstí Zázraků“. Arezzo patří k nejbohatším toskánským městům, které prosperuje výrobou šperků. Mezi jedinečné památky tohoto města patří fresky v kostele S. Francesco. Náměstí Piazza del Campo, které se nachází v městě Siena a má tvar lastury, se řadí k největším renesančním náměstím v Evropě.

Milán

Santa Margherita Ligure

Janov

Cinque Terre

Levanto

Monterosso

Portofino

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí