CK Pohoda Polsko Zájezd č. 404

UNESCO památky Polska

Polsko
Kalwaria Zebrzydowska, Krakov, Wieliczka, Kostel Míru, Wroclaw
Do našich zájezdů zařazujeme stále více kulturních památek a přírodních krás, které…

4Počet dnů:

15.05.2024Termíny od:

7 990 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

Do našich zájezdů zařazujeme stále více kulturních památek a přírodních krás, které jsou zapsány na seznamu UNESCO. Navíc jsme se rozhodli zařadit nový program speciálně za poznáváním památek UNESCO u našeho nejbližšího severního souseda – Polska.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v časných ranních hodinách. Návštěva dřevěného evangelického chrámu Míru s jedinečnou barokní výzdobou v JAWORU nebo podobného kostela ve Swidnici, které jsou jedinými památkami tohoto typu na světě. Kostely byly postaveny v polovině 17. stol. a dnes jsou zapsány na seznamu UNESCO. Zastávka na foto exteriérů malebného zámku KSIĄŻ. Dále WROCLAW – jedno z nejkrásnějších polských měst ležící na Odře, někdy je nazýváno Městem sta mostů, krásné staré město s radnicí, měšťanskými domky Jeníček a Mařenka, monumentálním kostelem sv. Alžběty, Tumským ostrovem s katedrálou. Nejslavnějším dílem vratislavského modernismu je Lidová hala z l. 1912-1913 a je zapsána na seznamu UNESCO.
2. den:Unikátní solný důl WIELICZKA UNESCO) – slaná jezírka, přírodní jeskyně, technické důlní zařízení, katedrála ze soli. V dole je celkem asi 300 km chodeb sestupujících do hloubky až 327 metrů. KALWARIA ZEBRZYDOWSKA (UNESCO) – jedna z hlavních polských poutních oblastí a jedna z nejkrásnějších kalvárií v Evropě, celkem se zde nachází na 42 staveb, vzorem pro výstavbu se stala kalvárie v Jeruzalémě.
3. den:Prohlídka KRAKOVA (UNESCO) – královský hrad Wawel, katedrála – místo korunovace polských králů, Rynek, cihlová gotická Mariánská bazilika, Collegium Maius-nejstarší část univerzity, tržnice Sukiennice, návštěva židovské čtvrti KAZIMIERZ.
4. den:OJCÓWSKÝ NÁRODNÍ PARK - ač rozlohou skromný, zdejší přírodní úkazy patří na špičku polského přírodního bohatství. Vápencová skaliska se středověkými strážními hrady dnes propojuje tzv. Stezka orlích hnízd. Zámek PIESKOWA SKALA – z nedobytného hradu se v 16. stol, změnil na renesanční zámek, pěší procházka k útvaru HERKULŮV KYJ - jedna z nejkrásnějších ukázek krasové činnosti. HRAD OJCÓW - malebné zbytky hradu, chránícího kdysi Polsko před nájezdy z Čech. Příjezd do Prahy ve večerních hodinách.
50 Jawor 1 Jawor 2 Jawor 3 Jawor 4 Krakov   Wawel Krakov   Wawel (2) Krakow - rynek Polsko - Kalwaria Zebrzydowska Polsko - Krakov 1 Polsko - Krakov 2 Polsko - Krakov 3 Polsko - Krakov 5 Polsko Wroclaw Wroclaw - katedrála Wroclaw - rynek

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
15.05.2024 18.05.2024 4 7 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 3x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 3x snídani

Cena nezahrnuje

  • Rezervace (nutno závazně rezervovat při přihlášení) vstupu solný důl Wieliczka, platba na místě průvodci v Eurech:
  • Dospělý - 30 Euro
  • Zlevněné vstupné: děti 4-19, studenti do 26 let s ISIC, senioři 65+ - 25 Euro

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 180 Kč)
  • 1/1 (příplatek: 2000 Kč)

Kalwaria Zebrzydowska

Městečko, které se nazývá polským Jeruzalémem (UNESCO).

Krakov

Kraków je často titulován nejkrásnějším polským městem, je zapsaný i na seznamu UNESCO. Stojí za to vidět centrum města, určitě hrad Wawel a chvíli relaxovat u meandrů řeky Vistula.

Wieliczka

Unikátní solný důl s množstvím chodeb, sálů a kaplí, které krášlí půvabné sochy ze soli.

Kostel Míru

Nejnovější památka UNESCO v Polsku.

Wroclaw

Wroclaw patří k nejstarším, nejrozlehlejším a nejlidnatějším polským městům (640 tis. obyv.). Je sídlem arcibiskupství několika církví, vysokých škol, Akademie věd, Opery, filharmonie, divadla, muzea... Je městem parků a zahrad, má svou zoologickou a botanickou zahradu, říční přístav, film.studio, mezinárodní trhy. V centru města, na náměstí Rynk stojí radnice ze 14.-15.stol. a řada měšťanských domů. Za návštěvu stojí jistě budovy Staré burzy, Univerzity, bazilika sv.Alžběty, barokní kostel Jména Ježíšova, kostel Nejsvětější P.Marie Na Písku, katedrála sv.Jana Křtitele, budova Opery atd.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí