CK Pohoda Francie Zájezd č. FR536-25

Francie - Alsasko A Lotrinsko

Francie

Pohodový zájezd do Alsaska a Lotrinska, to jsou nejlepší bílá vína Francie, Alsaská…

4Počet dnů:

04.09.2025Termíny od:

7 535 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

Pohodový zájezd do Alsaska a Lotrinska, to jsou nejlepší bílá vína Francie, Alsaská vinná stezka, krásné výhledy, hrázděné barevné domy ozdobené květinami, vynikající kuchyně. Kraj, který v sobě spojuje to nejlepší z Německa i Francie – německou preciznost a smysl pro řád, francouzský šarm a ležérnost. Během putování po Alsasku a Lotrinsku se doslova ocitneme jako v pohádce, ať už se jedná o Colmar, Riquewihr, Eguishem, Štrasburk se svojí čtvrtí Le Petite nebo nádherné Nancy sídlo lotrinských vévodů či opevněné město Toul.

Zájezd Alsasko a Lotrinsko provází PhDr. Tomáš Jeřábek.

Lunéville – Toul – Nancy - Alsaská vinná stezka – Eguisheim – Colmar – Riquewihr –Štrasburk

Na co se můžete těšit: sídlo lotrinských vévodů Nancy
půvabné středověké městečko Colmar
šarmantní uličky lemované krámy s čerstvými sýry
pohádkově barevnou vesničku Riquewihr
pitoreskní La Petite France ve Štrasburku

Ubytování: ano

hotel

UBYTOVÁNÍ
2x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
2x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 04.09. - 07.09. Odjezd A + Plzeň

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení zájezdu.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Ve večerních hodinách odjezd dle nástupních míst směr Plzeň, Rozvadov do Francie.
2. den:První zastávkou bude ZÁMEK LUNÉVILLE , vytvořený dle vzoru paláce ve Versailles. Pokračujeme do nedalekého opevněného města TOUL na řece Moselle, prohlídka osmiboké pevnosti , krásné katedrály St-Étienne ve stylu plaménkové gotiky. Zbytek dne budeme věnovat historickému NANCY – sídlo lotrinských vévodů, vzor zlatého věku urbanismu. Prohlídka města, elegantní náměstí Stanislas , zdobené železné brány – znak města, radnice Hôtel de Ville, Vítězný oblouk, palác Gouvernement aj. Ubytování v centrální části města Nancy.
3. den:Pohodová cesta srdcem Alsaska – region s malebnými vinicemi, půvabnými městy a staletou historií – Alsaská vinařská stezka je proslulá produkcí těch nejlepších vín na světě, včetně ryzlinku rýnského, odrůd Gewürztraminer a Pinot Gris. Den začneme v krásném městečku EGUISHEIM , kouzelné domy u městských zdí v Rue du Rempart , náměstí s fontánou a sochou místního rodáka, papeže Lva IX . Eguisheim je držitelem ocenění "Nejkrásnější vesnice Francie". Návštěva nedalekého COLMARU – město jako z pohádky je často nazýváno "Malými Benátkami" pro své kanály a barevné hrázděné domy. Za nejkrásnější je považován dům bohatého kloboučníka, Maison Pfister , církevní stavby, gotický Collégiale Saint-Martin, protestantský chrám Saint-Matthieu, bývalý kostel dominikánů, dnes muzeum Unterlinden. Přes budovu bývalé celnice dojdeme do nejmalebnější čtvrti Colmaru – Petite Venise s kanály a můstky s květinami. Po prohlídce pokračujte do RIQUEWIHR , půvabná vesnice je proslulá svou zachovalou středověkou architekturou, která nás přenese zpět v čase. Procházka dlážděnými uličkami obklopenými živými květinami, malebné obchůdky nabízející místní speciality včetně vína a sýrů, nejvyšší hrázděný dům v Alsasku, zbytky městských bran a opevnění, okolní vinice, a jeden dům pohádkovější, než druhý si nás zcela získají. Ubytování ve Štrasburku.
4. den:S Alsaskem se rozloučíme ve ŠTRASBURKU . Procházka městem, historické centrum města, gotická katedrála Notre-Dame , honosný Palais Rohan , jenž je přirovnáván k Versailles. Nevynecháme ani tzv. Carré d´Or , Zlatý čtverec, bývalou čtvrt zlatníků s malými zdobenými uličkami obchodníků a nejmalebnější část města, tzv. Malou Francií , tedy La Petite France s Vaubanovou přehradou s panoramatickým výhledem a krytými mosty zvané Ponts-Couverts. Odjezd v odpoledních hodinách, návrat do ČR pozdě večer.
Francie - Alasako - Riquewihr Francie - Alsaská vinná stezka Francie - Alsasko Francie - Alsasko - Colmar Francie - Alsasko - Eguisheim Francie - Alsasko - Equishem Francie - Alsasko - Štrasburk Francie - Alsasko - Štrasburk - Staré město Francie - Alsasko, Eguisheim Francie - Štrasburk Francie - Štrasburk Francie - Štrasburk - katedrála Francie - Štrasburk - Little France La Petite

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
04.09.2025 07.09.2025 4 7 535 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu lux. klim. busem dopravu lux. klim. busem (v případě svozu z nástupních míst k hlavnímu autobusu využívá CK i svozová auta nebo prostředky hromadné dopravy),
  • 2x ubytování v hotelu – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • 2x snídani,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu, vstupné, ochutnávky, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • 1lůžk. pokoj 1000 Kč,
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 180 Kč
  • Vstupné, platby: ORIENTAČNÍ CENY VSTUPŮ z r. 2023
  • Štrasburk
  • vyhlídková plavba po řece 15 € (Štrasburk a evropské instituce)
  • Historické muzeum 7,50 €, senioři 3,50 €
  • Muzea v Rohanském paláci (archeologické, art decorative, obrazová galerie) - každá část za 7,50 €, senior 3,50 €
  • jednodenní na vše 16 €, senior 8 €
  • výstup na věž katedrály 8 €, senior 5 €
  • jízdenka bus 1,80 €, přímo u řidiče 2 €
  • WC zdarma
  • Colmar – muzeum Unterlinden 13 €
  • Colmar – muzeum Bartholdi 5 €, senioři 4 €, do 18 let zdarma
  • Colmar – projížďka bárkou po kanálu (cca 20min) 6 €
  • UPOZORNĚNÍ - Do kostelů není vhodné jít s holými rameny a v šortkách, může se Vám stát, že nebudete vpuštění dovnitř. Doporučujeme mít sebou turistickou obuv a turistické oblečení
  • Zdůrazňujeme, že u vstupů do všech muzeí probíhají tvrdé bezpečnostní kontroly. Nesmíte mít u sebe žádné ostré předměty, nože (ani malé zavírací), nejsou přípustné jakékoliv plechovky (s pivem nebo jinými nápoji, paštiky), alkohol ve skleněných lahvích, hrníčky, zapalovače, deodoranty ve skle (pouze v plastu)
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ Na vstupné doporučujeme částku ve výši cca 130 - 150 €. Není podmínkou všechny památky navštívit. Další kapesné dle vlastního uvážení. Vstupné do navštívených objektů, vláčky, lanovky, MHD, lodičky, trajekty na ostrovy u výletů nejsou zahrnuty v ceně zájezdu, pokud není v odstavci "cena zahrnuje" výslovně uvedeno jinak
  • MĚNA A KURZ EURO (značení €)

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

Paříž, nejkrásnější místa, doprava, hotel, snídaně, průvodce - od 4.490 Kč!!

PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
25. - 28.10.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,28 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí