CK Pohoda Česká republika Zájezd č. 513

Malebné Slezsko - kraj blízký, ale málo známý

6Počet dnů:

27.05.2025Termíny od:

8 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Historická země Slezsko bývala rozlohou srovnatelná s velikostí Moravy a po staletí byla prosperující součástí Zemí koruny české. Bohužel díky dějinným zvratům jsme o větší část Slezska přišli, ta patří v současnosti Polsku. Přestože má tato část střední Evropy návštěvníkům po všech stránkách co nabídnout, je pro širší veřejnost poměrně neznámá. Pojeďte s námi za historickými městy, architektonickými skvosty, mohutnými hrady a pohádkovými zámky. Zároveň s tím nesmíme vynechat prohlídku bývalého průmyslového gigantu Ostravy.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v ranních hodinách, prohlídka historického centra KLADSKA, které patřilo po dlouhá staletí k českému království. Dále cesta Horním Slezskem kolem Otmuchovských jezer, zastávka v městě NYSA, jež byla významným biskupským střediskem. Ubytování v Bruntále.
2. den:Dnešní den se zaměříme na oblast tzv. Ostravského Slezska: Návštěva majestátní zříceniny HUKVALDY , město PŘÍBOR se zachovalým historickým jádrem, rodiště Zikmunda Freuda, unikátní muzeum Tatra KOPŘIVNICE .
3. den:Opavské Slezsko: KRNOV , město s řadou pamětihodností a nedaleký poutní vrch CVILÍN s barokním kostelem Panny Marie Sedmibolestné a s rozhlednou. Metropole české části Slezska OPAVA s významnými architektonickými stavbami z období 1.republiky (obchodní dům Breda, kostel sv. Hedviky). Renezanční zámek RADUŇ, park a zámecká oranžerie.
4. den:Metropole Moravsko-slezského kraje OSTRAVA , průmyslové město plné kontrastů a nečekaných překvapení. Centrum a Nová radnice, Poruba – „historická“ čtvrť vystavěná v tzv. sorele, Dolní oblast Vítkovic (národní kulturní památka) – industriální prostor v centru města, krátký výstup na haldu Ema, odkud se naskýtá výhled na část Ostravy .
5. den:Dopoledne výlet do polského Dolního Slezska – jedno z nejstarších měst ve Slezsku RACIBORZ s hradem, sídlo regionu Silesia, odpoledne zámek HRADEC NAD MORAVICÍ s rozsáhlým parkem. Při cestě na ubytování zastávka na hrázi přehrady SLEZSKÁ HARTA .
6. den:Odjezd přes Jeseníky , prohlídka méně známé JESKYNĚ NA POMEZÍ s nádhernou krápníkovou výzdobou, zastávka v Javorníku – možnost návštěvy zámku JÁNSKÝ VRCH, který se tyčí nad městem. Návrat do Prahy přes Kladský výběžek.
Hradec n.M. park kalvarie 007 Hradec nad Moravic zamek 005 Hradec nad Moravici 01 Hradec nad Moravici 02 Opava 01 Opava 02 Opava 03 Slezská Harta Slezská Harta 02 Zámek Raduň 02

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
27.05.2025 01.06.2025 6 8 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 5x ubytování v hotelu Slezan v Bruntále (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenze (večeře jednotná servírovaná)
  • průvodce
  • dopravu autobusem

Cena nezahrnuje

  • rekreační poplatek splatný na místě cca 20 Kč / os. / den, celkem 100 Kč / os.

Výlety

  • 1/1 pokoj (příplatek: 1800 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna zájezdu (příplatek: 290 Kč)

Jeseníky

Jeseníky se rozkládají v nejsevernější části Moravy. V roce 1969 byla vytvořena chráněná krajinná oblast Jeseníky, zahrnující horské pásmo Hrubého Jeseníku a část Zlatohorské vrchoviny. Zvláště cenná území jsou chráněna národními přírodními rezervacemi: Šerák - Keprník s pralesovitým porostem, Rejvíz s rašeliništěm vrchovištního typu a bohatou flórou a faunou, Rašeliniště Skřítek. Největší a nejcennější přírodní rezervací je Praděd s proslulou Velkou a Malou Kotlinou. K nejvyhledávanějším přírodním krásám patří především hlavní hřeben Hrubého Jeseníku, táhnoucí se od Ramzové přes Šerák, Keprník, Červenohorské sedlo až k nejvyšší hoře Moravy a Slezska Pradědu (1492 m). Návštěvníky láká hlavně v zimě, kdy je výchozím místem pro sportovní vyžití na sjezdových a běžeckých tratích. Lyžaři - běžkaři se soustřeďují převážně na hlavní hřebenovou cestu z Ramzové přes Červenohorské sedlo a Praděd na Skřítek. Jesenická hřebenovka patří současně k vůbec nejhezčím v horách České republiky. Nejdůležitějšími nástupními místy k horským túrám jsou Staré Město pod Sněžníkem pro oblast Kralického Sněžníku, Ramzovské sedlo pro Hrubý Jeseník a Rychlebské hory - lanovka, Červenohorské sedlo, Karlova Studánka (s autobusovým spojením na Ovčárnu) a motorest Skřítek pro hřebenovku Hrubého Jeseníku. Červenohorské sedlo v nadmořské výšce 1013 m je jedním z nejznámějších a nejlepších středisek sjezdového lyžování na Moravě a zároveň i kvalitním východiskem a křižovatkou lyžařských turistických cest. Asi nejvyhledávanější trasa vede jižním úbočím Velkého Klínovce a dále na Švýcárnu a do oblasti Praděda. Poměrně dlouhé sjezdové tratě využívají jižních i severních svahů na obou stranách sedla. Kouty nad Desnou jsou umístěny v závěru údolí řeky Desné v nadmořské výšce 565 m, asi 7 km pod Červenohorským sedlem. Jsou ideálním výchozím místem do oblasti Hrubého Jeseníku. Lyžařská oblast v nejvyšší části Jeseníků je vymezena Petrovými kameny, Pradědem a střediskem Ovčárna, 6 km od lázní Karlova Studánka. Samotný lyžařský areál patří mezi nejvýše položená střediska České republiky. Vynikající podmínky poskytuje celá oblast také běžkařům. Těžší závodní tratě za Kurzovní chatou a lehčí turistická cesta na Švýcárnu jsou pravidelně upravovány. K dalším lyžařským střediskům v oblasti Hrubého Jeseníku patří osada Karlov, patřící k Malé Morávce, kde je na severních a severovýchodních svazích Solného vrchu (818 m n.m.) a Klobouku (960 m n.m.) umístěno cca 14 vleků délek od 300 do 700 m. Jesenicko však není otevřeno jen turistům a sportovcům, ale je známé také svými klimatickými lázněmi. K nejnavštěvovanějším patří Lázně Jeseník, Dolní Lipová, Karlova Studánka a Velké Losiny.

Kralický Sněžník

Orlické hory

Chráněná krajinná oblast Orlické hory byla vyhlášena v r. 1969 v délce 50 km a kromě hlavního hřebene od Olešnice až po Zemskou bránu zahrnuje i jižní podhůří. Centrem lyžování a horské turistiky je Deštné, dějiště finále Světového poháru v jízdě na skibobech, leží v severní části Orlických hor, uprostřed kotliny ve výšce 650 m n.m., uprostřed věnce strání, sklánějících se od Vrchmezí, Sedloňovského vrchu, Šerlichu, Malé a Velké Deštné, Špičáku, Zimního a Dříšského kopce.Vyznavači běhu na lyžích budou překvapeni ideálními podmínkami, které jim Orlické hory nabízejí. Je zde mnoho kilometrů dobře značených a udržovaných běžeckých cest se spoustou zajímavých míst, např. „Okolím Deštného“ - 15 km dlouhá trasa z Deštného do Zákoutí, „Zemská brána“ - trasa v délce 3 km, k největším turistickým atrakcím patří hřebenová trasa dlouhá 26 km vedoucí z Vrchmezí přes Šerlich, Velkou Deštnou, Jelenku k pevnosti Hanička. Dalším významným turistickým střediskem jsou Říčky s lyžařskými tratěmi v areálu "Zakletý" pro všechny kategorie lyžařů. Blízká horská obec Zdobnice, rozložená v údolí říčky Zdobnice, je výhodným východiskem pro lyžařskou turistiku. Orlické hory mají velmi dobré podmínky pro zimní rekreaci a turistiku, neboť zde není tak velká koncentrace rekreačních středisek a z toho vyplývající velký nápor turistů. Nabízí se zde široké možnosti rekreace zvláště pro rodiny s dětmi nebo pro návštěvníky s nároky na klidové prostředí. Pro všechny návštěvníky jsou připraveny vleky, sjezdovky, lyžařská škola a ski servis.

Červenohorské sedlo

Praděd

Rejvíz

Velké Losiny

Karlova Studánka

Zlaté Hory

Ostrava

Jeseník

Dolní Morava

Slezská Harta

Kopřivnice

Hradec nad Moravicí

Ramzová

Příbor

Krnov

Opava

Hukvaldy

Rešov

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

Paříž, nejkrásnější místa, doprava, hotel, snídaně, průvodce - od 4.490 Kč!!

PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
25. - 28.10.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,32 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí