CK Pohoda Portugalsko Zájezd č. 14988E

Velikonoční Lisabon + NEJVĚTŠÍ PERLY STŘEDNÍHO PORTUGALSKA (letecky z Prahy)

Portugalsko
Óbidos
Svátky jara v Portugalsku, připraveni zažít? Projdete se čtvrtí Alfama a rozhlédnete…

6Počet dnů:

16.04.2025Termíny od:

28 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Svátky jara v Portugalsku, připraveni zažít? Projdete se čtvrtí Alfama a rozhlédnete se na Lisabon z hradu sv. Jiří. Můžete si poslechnout mši v katedrále Sé. Ochutnáte tradiční sladkosti, pudinkové koláčky nebo oblíbenou tresku. Objevíte poklady UNESCO od Torre de Belém, Sintru až po Óbidos, krásu pobřeží i pláže v Cascais. Zkuste velikonoční Portugalsko, které vám vezme dech!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o hmotnosti do 10 kg a max. rozměrech 55 x 40 x 20 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbavené do úložného prostoru)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Alcobaca, Batalha a Óbidos

Dospělý 1850.00 Kč
Dítě 1550.00 Kč
Student 1550.00 Kč
Senior 1550.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Přílet do Lisabonu, následný přejezd na hotel a ubytování.
2. den:Čeká nás historické centrum města. Projdeme se čtvrtí Alfama a pokocháme se výhledy z hradu sv. Jiří. V katedrále Sé můžeme zažít velikonoční mši a pak posedět u vína ve čtvrti Bairro Alto. Naše dobrodružství začneme u sochy Marquêse de Pombal , muže, který pomohl znovu postavit město po ničivém zemětřesení. Odtud se projdeme elegantní třídou Avenida da Liberdade , kde se můžete kochat výkladními skříněmi luxusních butiků a kaváren. Na náměstí Rossio, pulzujícím centru města, budeme obdivovat jeho typickou fontánu a mozaikovou dlažbu . Ztratíme se v labyrintu úzkých uliček čtvrti Baixa , která byla kdysi centrem obchodu a řemesel. Naše cesta nás poté zavede až na monumentální náměstí Praça do Comércio , jedno z největších náměstí v Evropě, které bylo postaveno po ničivém zemětřesení v 18. století. Společně navštívíme také  atmosférické čtvrtě  Alfamu a Mourariu, kde se jakoby zastavil čas. Pocítíme vůni čerstvého pečiva , uslyšíme melodie fada , tradičních portugalských písní, a budeme obdivovat kachlíkové domy s barevnými balkóny. Na vrcholu kopce nás čeká majestátní hrad svatého Jiří, odkud se nám naskytne dechberoucí panoramatický výhled na celé město . A jako třešničku na dortu si prohlédneme netradiční katedrálu Sé, která ukrývá tajemství minulosti a připomíná nám bohatou historii Lisabonu. Velikonoce se v Portugalsku slaví celý týden a sváteční atmosféru můžete zažít například na svaté mši právě v katedrále Sé . Místní slaví Svatý týden hlavně vzájemnými návštěvami a množstvím jídla. Ochutnejte například typickou tresku nebo některou z tradičních sladkostí . Prohlídku zakončíme v tradiční čtvrti Bairro Alto, která se v posledních třech dekádách stala čtvrtí bohémů a je nejlepším místem, kde si můžete posedět u skleničky vína. Odpoledne volný program s možností vychutnat si individuálně atmosféru starého města, vyzkoušet typické pokrmy, nakoupit suvenýry či navštívit muzea.
3. den:Vypravíme se za poklady středního Portugalska. Prozkoumáme, co skrývají kláštery Alcobaça (UNESCO) a Batalha. Vyrazíme do městečka Óbidos, které nás vtáhne atmosférou svátků jara. Nejprve se vypravíme autobusem ke   klášteru Alcobaça ze 12. století . Tento klášter je jedním z nejvýznamnějších gotických památek v Portugalsku a ukrývá hrobky krále Petra I. a jeho milenky Inês de Castro, jejichž tragický příběh lásky se stal legendou. Díky dokonalému řemeslnému zpracování a neoddiskutovatelnému historickému významu byl zařazen na seznam světového dědictví UNESCO . Každoročně se stává oblíbeným cílem poutníků Svatojakubské cesty i dalších cestovatelů. Portugalci ho navíc řadí mezi tzv. sedm divů své země.  Prohlédneme si interiéry této nádherné gotické stavby a poté budeme pokračovat do starobylého města Batalha , které se taktéž pyšní impozantním klášterem – Mosteiro da Batalha.  Tento klášter byl postaven na památku vítězství Portugalců nad Kastilií v bitvě u Aljubarroty a vyniká svou složitou architekturou a bohatou výzdobou . Přestože nikdy nebyl zcela dokončen, pro svůj historický i duchovní význam se právem dostal na seznam světového dědictví UNESCO , i mezi již zmíněných tzv. sedm divů Portugalska.  Po návštěvě Batalhy zamíříme do Óbida  (UNESCO) . Návštěva tohoto středověkého města bude jako návrat do historie. Uchvátí nás typické sněhobílé domky a křivolaké uličky v objetí kamenných hradeb. Hlavní ulicí Rua Direita , posetou obchůdky a kavárničkami, se projdeme až k městské dominantě – hradu, jehož historie sahá až do 8. století . Dnes se v hradních prostorách nachází luxusní hotel, který je přístupný sice jen pro ubytované hosty, ale venkovní areál je otevřený i veřejnosti. Óbidos během Velikonoc nabízí jedinečnou atmosféru spojenou s náboženskými obřady, tradičními průvody a barevnými dekoracemi . Město se na několik dní promění v živou scénu připomínající biblické události, přičemž se jeho středověké uličky naplní vůní sladkých koláčků a zvuky lidové hudby . Poté se vrátíme do Lisabonu.
4. den:Dnešek bude ve znamení zážitků, které vám vezmou dech. Pohádkový palác Sintry (UNESCO) i velikonoční trhy vás okouzlí. Projdeme se po pobřeží u Cabo da Roca a po krásné pláži v Cascais.  Nejprve se vypravíme do   Sintry, malebného města zasazeného mezi lesy a kopci, proslulého svými pohádkovými paláci a romantickou atmosférou.  Navštívíme jeho nádherné centrum s ikonickým národním palácem a   ochutnáme gastronomické delikatesy jako Travesseiros a Queijadas v café Piriquita , které je již samo o sobě turistickou atrakcí. Sintra, zapsaná na seznamu UNESCO , je skutečným klenotem Portugalska, který okouzlí každého návštěvníka. Během jarních svátků se můžeme těšit na speciální velikonoční trhy , kde budeme moci zakoupit tradiční řemeslné výrobky a ochutnat místní speciality . Poté přejedeme na úžasné místo zvané  Cabo da Roca, nejzápadnější pevninský výběžek nejen Portugalska, ale i celé kontinentální Evropy . Právě tady budeme obdivovat divokou krásu Atlantického oceánu a necháme se unášet větrem a šuměním vln. Následně se vypravíme do  Cascais ,  krásného a sofistikovaného plážového letoviska , kde můžeme ochutnat vynikající mořské plody a procházet se po pláži. Cascais bylo oblíbeným letním sídlem portugalské královské rodiny a dodnes zde najdeme mnoho krásných historických budov. Do Lisabonu se následně společně vrátíme vlakem.
5. den:Na závěr poznáme čtvrť Belém v Lisabonu, spojenou s portugalskými mořeplavci. Neunikne nám klášter Jerónimos, věž Torre de Belém a samozřejmě ani slavné pudinkové koláčky. Než Portugalsko opustíme, ponoříme se do historie zámořských objevů a v Lisabonu navštívíme čtvrť Belém, která je s nimi úzce spojena. Nejprve si prohlédneme Mosteiro dos Jerónimos (UNESCO) , klášter ze 16. stol., který je postaven na místě, kde Vasco de Gama strávil poslední noc před vyplutím do Indie . Klášter je postaven v manuelinském stylu , který kombinuje klasickou evropskou gotiku s exotickými dekorativními prvky inspirovanými portugalskými objevy. Nedaleko kláštera stojí  obranná věž  Torre de Belém  z 15. století , která dnes  patří k jednomu ze symbolů města  a rovněž se pyšní titulem památky UNESCO . Kromě prohlídky památek dnes také  ochutnáme typické pastéis de Belém,  pudinkové koláče , které se pečou v této čtvrti již více než dvě století, a žádná návštěva portugalské metropole se bez ochutnávky této místní speciality neobejde.  Odpoledne bude prostor pro volný program , během kterého bude možné navštívit námořní muzeum , botanickou zahradu  nebo se projít po pobřeží až do centra města. Doporučujeme také prohlídku  moderní čtvrti EXPO , ve které se nachází jedno z největších oceanárií světa , nebo můžete jen tak posedět v kavárničce a nasávat atmosféru tohoto nádherného města. 
6. den:Po snídani dle letového řádu volný program v Lisabonu a poté odlet zpět do ČR.
Foto - Střední Portugalsko + VÝLETNÍ JÍZDA ŽELEZNICÍ + TEMPLÁŘSKÝ KLÁŠTER A LISABON (le Foto - To nejlepší z Lisabonu (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Lisabonu + SILVESTR (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Lisabonu + SILVESTR (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Lisabonu + SINTRA + KLENOTY TEMPLÁŘŮ (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Lisabonu + STŘEDNÍ PORTUGALSKO (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Lisabonu + STŘEDNÍ PORTUGALSKO (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Lisabonu + STŘEDNÍ PORTUGALSKO (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Lisabonu + STŘEDNÍ PORTUGALSKO (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Lisabonu + STŘEDNÍ PORTUGALSKO (letecky z Prahy) Foto - Velikonoční Lisabon + NEJVĚTŠÍ PERLY STŘEDNÍHO PORTUGALSKA (letecky z Prahy) Foto - Velikonoční Lisabon + NEJVĚTŠÍ PERLY STŘEDNÍHO PORTUGALSKA (letecky z Prahy) Foto - Velikonoční Lisabon + NEJVĚTŠÍ PERLY STŘEDNÍHO PORTUGALSKA (letecky z Prahy) Foto - Velikonoční Lisabon + NEJVĚTŠÍ PERLY STŘEDNÍHO PORTUGALSKA (letecky z Prahy) Foto - Velikonoční Lisabon + NEJVĚTŠÍ PERLY STŘEDNÍHO PORTUGALSKA (letecky z Prahy) Foto - Velikonoční Lisabon + NEJVĚTŠÍ PERLY STŘEDNÍHO PORTUGALSKA (letecky z Prahy) Foto - Velikonoční Lisabon + NEJVĚTŠÍ PERLY STŘEDNÍHO PORTUGALSKA (letecky z Prahy)

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
16.04.2025 21.04.2025 6 28 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Lisabon – Praha se všemi poplatky (může být s přestupem)
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • doprava letiště – hotel – letiště
  • 5x ubytování ve 3* hotelu v Lisabonu
  • 5x snídaně
  • doprava dle programu
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné: cca 250 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 5 000 Kč

Óbidos

Příjemné městečko bílých domků porostlých bugenviliemi a zimolezem obklopené středověkými hradbami. Uprostřed se tyčí hrad, v němž je dnes umístěn hotel. Kostely: Nossa Senhora do Carmo (románsko-gotický), Santa Maria (renesanční sloh, je zde umístěna sbírka obrazů portugalské malířky Josety d'Óbidos), Misericórdia (XV. - XVIII. století), S. Pedro (XVIII. století). Poblíž se nachází svatyně Santuário do Senhor da Pedra.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

Paříž, nejkrásnější místa, doprava, hotel, snídaně, průvodce - od 4.490 Kč!!

PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
25. - 28.10.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,28 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí