CK Pohoda Thajsko Zájezd č. 15035K

To nejlepší z Thajska + AYUTTHAYA + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Prahy)

Thajsko

Okouzlující paláce, skvostné pláže a tyrkysové moře. Připravte se na Thajsko… Poznáte…

12Počet dnů:

06.02.2025Termíny od:

64 990 Kč Cena od:

12 - denní zájezd

Okouzlující paláce, skvostné pláže a tyrkysové moře. Připravte se na Thajsko… Poznáte lesk a bídu Bangkoku. Objevíte chrámy v Ayutthayi, stopy vojenské historie v Kanchanaburi i největší sochu Buddhy. Vyzkoušíte tradiční místní speciality. Odpočinete si na Phuketu, prozkoumáte souostroví Phi Phi i Bondův ostrov. Dopřejte si exotiku jako nikdy předtím – thajské zážitky volají!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet na ostrovy Phi Phi

Dospělý 2290.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Slavia D - Travel High 2.0 + STORNO (174 Kč / den / osoba)
Slavia E - Travel Overseas + STORNO (250 Kč / den / osoba)
Slavia F - Travel Affluence + STORNO (330 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

během dne bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení
Bangkok: částka cca 700 THB/den
ostrov Phuket: částka cca 900 THB/den

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z ČR v odpoledních hodinách.
2. den:Po příletu do Bangkoku se přesuneme na hotel a ubytujeme. V závislosti na čase příletu bude pro zájemce možná fakultativní plavba lodí s večeří po hlavní thajské řece Chao Phraya. Dle letového řádu dorazíme do Bangkoku, objednaným transferem se přesuneme na hotel a v případě zájmu večer vyrazíme na fakultativní plavbu lodí na řece Chao Phraya .  Poté bude následovat návrat na hotel v Bangkoku.
3. den:Dnes nás čeká Zlatá hora a prohlídka nejznámějších bangkokských chrámů. Poté se necháme pohltit nočními trhy Khao San, na kterých si zájemci mohou vyzkoušet i tradiční thajskou masáž. Po snídani se vydáme objevovat Bangkok z ptačí perspektivy. Vyrazíme totiž na jediné vyvýšené místo města, tzv. Zlatou horu . Po nízkých schodech vystoupáme do výšky 80 metrů a vychutnáme si  panoramatický výhled do všech světových stran .  Odpoledne budeme pokračovat poznáváním nejznámějších památek thajské metropole. Nejprve si společně prohlédneme  Velký palác , který sloužil jako oficiální rezidence thajských panovníků až do roku 1946. Poté se společně vydáme k  chrámu  Wat Pho, nejstaršímu a největšímu chrámu v celém Bangkoku. Prohlédneme si zde skvostnou zlatou sochu ležícího Buddhy, dlouhou 46 metrů.  V pozdních odpoledních hodinách se pak společně dopravíme na druhou stranu řeky, kde nás bude čekat návštěva posledního chrámu dnešního dne, tzv.  Wat Arun , který nese prvky buddhismu i hinduismu a proslul především nádhernou sochařskou a keramickou výzdobou. Po návštěvě chrámu pojedeme prozkoumat  noční trhy Khao San , kde si užijeme labyrint stánků, v nichž pouliční prodavači nabízejí obrovské množství různých suvenýrů a tradičního thajského zboží. Můžeme si zde vychutnat i tradiční masáž .  Návrat na hotel v pozdních večerních hodinách.
4. den:Na celodenním výletu si prohlédneme Benátky východu. Překrásné město Ayutthaya s jeho chrámy a impozantními sochami Buddhů na nás dýchne svou klidnou, až rodinnou atmosférou. Dnes se vypravíme do okouzlující Ayutthayi. Nejdříve si prohlédneme palác Wat Phra Sri Sanphet , který byl v období, kdy byla Ayutthaya centrem Siamského království, sídlem krále. Hlavní pozornost zde zasluhují tři vysoká čedí, která ukrývají ostatky králů. V chrámu Wihan Phra Mongkhon Bophit budeme obdivovat 12 metrů vysokou sochu sedícího Buddhy , která byla poprvé zničena požárem a podruhé při vpádu Barmánců. Socha byla znovu obnovena, a možná i proto sem míří zástupy věřících, aby se jí poklonili. Odpoledne se vydáme k nejfotografovanější památce města, hlavě Buddhy v kořenech stromů , která se nachází v blízkosti chrámu Wat Mahathat. Navštívíme také klášter Wat Ratchaburana , který stojí na místě bratrovražedného souboje. Po smrti krále se zde dva následníci trůnu utkali v boji na slonech. Oba zahynuli a třetí bratr nechal na místě souboje postavit svatyni. Návrat na hotel ve večerních hodinách. 
5. den:Dopoledne strávíme na železničním trhu Mae Klong a na malých loďkách proplujeme trhem Damnoen Saduak. Poté vyrazíme do Chrámu zlatého Buddhy i za osobitou atmosférou Čínské čtvrti. V brzkých ranních hodinách vyrazíme vstříc dalšímu poznávání Bangkoku a okolí .  Naší první zastávkou bude železniční trh Mae Klong . Staneme se svědky neuvěřitelné podívané, kdy bude napříč trhem projíždět vlak. Poté nás čeká cesta na nedaleký plovoucí trh Damnoen Saduak , kde se nalodíme na malé loďky a celým trhem budeme proplouvat. Až si dosytosti užijeme ruchu tržišť, vrátíme se do Bangkoku a navštívíme působivý buddhistický Chrám zlatého Buddhy (Wat Traimit). Tento svatostánek skrývá ve svém nitru skutečný poklad – největší sochu Buddhy z ryzího zlata na světě , jednu z thajských národních památek. Cestou z chrámu navštívíme  Čínskou čtvrť . V této oblasti dříve žila výhradně čínská komunita a mluvilo se zde pouze čínsky. Ani my si nenecháme ujít její osobitou atmosféru.  Navečer se minibusem přesuneme k  večerním trhům na nábřeží a k lunaparku Asiatique Riverfront . Zde si budeme moci dosyta užít večerního volna, odpočinku, nákupů, ochutnávek tradičního jídla a nejrůznějších atrakcí. Pak se společně vrátíme minibusem na ubytování.
6. den:Dnešek věnujeme poznávání města Kanchanaburi, jehož historie se pojí s 2. světovou válkou. Uvidíme slavný most přes řeku Kwai. Navštívíme vojenský hřbitov a válečné muzeum.  V brzkých ranních hodinách odjezd autobusem do provinčního města Kanchanaburi, v němž za druhé světové války Japonci za nelidských podmínek nutili válečné zajatce ke stavbě železničního mostu přes řeku Kwai a náročnému budování železnice do Myanmaru. Nejprve se společně podíváme na  Vojenský hřbitov Spojenců  s jednoduchými náhrobky bezmála 7 000 převážně britských a australských zajatců. Poté nás bude čekat návštěva místního  Muzea druhé světové války , z něhož se nám mimo jiné naskytne nejlepší výhled na  most přes řeku Kwai , kterému se často přezdívá „Most smrti“.  Po prohlídce muzea s řadou zajímavých exponátů se společně vypravíme ke zbytkům oblouků tohoto ocelového mostu, jehož střední část byla zničena spojeneckým bombardováním na sklonku války. Projedeme se také vlakem po části původní železnice. Návrat na hotel ve večerních hodinách.
7. den:Ráno přeletíme na ostrov Phuket a přesuneme se do Patongu, pobřežního městečka s nejoblíbenější thajskou pláží. Čeká nás odpočinek u moře, nákupy i rušný noční život. Ráno nás bude čekat přesun na bangkokské letiště Don Muang a odtud odlet na  největší thajský ostrov Phuket . Po příletu transfer z letiště na hotel a odpoledne společný přesun do  Patongu , hlavního turistického centra celého ostrova, které se rozkládá na jeho západním pobřeží. V druhé polovině dne si budeme moci užít všech lákadel, která Patong nabízí – mimo jiné spousty restaurací, barů, nákupních možností, masážních salónů a také úchvatnou  pláž s bílým pískem Patong Beach , která se podél Andamanského moře (součást Indického oceánu) táhne v délce 3,5 kilometru. V pozdních večerních hodinách mohou zájemci společně s průvodcem vyrazit vstříc zážitku z  proslulého phuketského nočního života . Společně se vydáme na  hlavní třídu Bangla Road , kterou lemuje velké množství barů, klubů, diskoték, karaoke podniků , peep show, strip show a dalších zástupců celosvětově známé thajské sexuální turistiky. Právě na této pěší zóně budeme mít neopakovatelnou možnost nejlépe poznat a na vlastní kůži zažít „hříšnou tvář“ Thajska. Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně. 
8. den:Je čas na skutečný relax. Koupání, lenošení, procházky po plážích ostrova Phuket… Pro zájemce je připraven výlet na Bond Island. Užijeme si nádherné scenérie a plavbu mangrovovými lesy. Vytoužený odpočinek na dlouhých písečných plážích je tady! Volný den si každý užije po svém. Nabízí se odpočinek na pláži, koupání v moři či procházky rušnými ulicemi.  Se zájemci vyrazíme na celodenní fakultativní výlet na ostrov Jamese Bonda . Navštívíme jeden z nejznámějších ostrovů v zálivu  Phang Nga , který je ideálním místem pro fotografování úžasných scenérií vápencových ostrovů . Kromě toho se ostrov proslavil zejména tím, že se objevil v jedné z bondovek „Muž se zlatou zbraní“ z roku 1974. Na závěr celého výletu se budeme plavit na kajacích kolem mangrovových lesů , které formují zajímavé kanály v moři. Tyto lesy poskytují ochranu před extrémními povětrnostními podmínkami, jako jsou bouřky, vítr, záplavy i tsunami. Návrat na hotel ve večerních hodinách.
9. den:Společně budeme objevovat jižní část Phuketu. Užijeme si koupání, krásné výhledy, skvělé jídlo… Na závěr dne si vychutnáme jedinečný západ slunce z mysu Phromthep, nejjižnějšího cípu ostrova. Po snídani nastoupíme do minibusu a celý den zasvětíme prohlídce a odpočinku na jedněch z nejkrásnějších phuketských plážích . Naší první zastávkou bude  největší socha Buddhy na Phuketu vysoká 45 metrů . Socha z bílého mramoru představuje Buddhu sedícího v pozici lotosového květu a je umístěna na vrcholu kopce Nakkerd Hills. Od sochy si užijeme panoramatický výhled na ostrov , mimo jiné na Phuket Town, pláže Kata a Karon Beach nebo zátoku Chalong Bay. Odpoledne se vydáme do Cashew Factory , kde se seznámíme s pěstováním a zpracováním oblíbených kešu oříšků. Čeká nás také koupání na  Yanui Beach  a prohlídka  Muzea mušlí . Navečer se přesuneme na nejjižnější výběžek ostrova k  mysu Phromthep , odkud se nám naskytne snad ta  nejkrásnější panoramatická podívaná  celého dnešního dne. Zde si počkáme na západ slunce, který se bezesporu zařadí mezi naše nejsilnější zážitky z celého Thajska. Ve večerních hodinách společný návrat na hotel. 
10. den:Se zájemci se vypravíme lodí na Perlu Andamanského moře, jak je souostroví Phi Phi často nazýváno. Proslavilo se zejména díky filmu Pláž s Leonardem DiCapriem. Připravte se, je na co se těšit… Po snídani se zájemci vydají spolu s průvodcem autobusem a pak lodí na  souostroví šesti ostrůvků nazývané Phi Phi . Tyto ostrůvky byly původně obývány muslimskými rybáři, později zde začaly vyrůstat kokosové plantáže. V roce 2000 souostroví zaznamenalo obrovský příval turistů díky úspěchu filmu Pláž, o čtyři roky později byly ostrovy značně poničeny vlnou tsunami. Dnes se opět skví ve své panenské nádheře a lákají mnoho návštěvníků na  tyrkysové moře, pláže se zářivě bílým pískem, scenérii vápencových skalisek  a také na bohatý podmořský život a barevné korálové útesy. Na své si zde tedy přijdou mimo jiné příznivci  potápění a šnorchlování . Nádhernou přírodu si užijeme především během individuálního volna na ostrově Phi Phi Don, kde si dáme oběd. V pozdních odpoledních hodinách odjezd autobusem zpět na ubytování na ostrově Phuket. 
11. den:Dopoledne zájemci navštíví sloní rezervaci, kde je budou moci pozorovat a dozví se vše o jejich ochraně. Nebude chybět ani koupání či relax na pláži. Večer pak bude následovat odlet do ČR. Dopoledne mohou zájemci strávit s průvodcem ve sloní rezervaci . Sloni jsou v Thajsku těmi nejdůležitějšími tvory z říše zvířat, kteří mají v místní kultuře a náboženství již po dlouhá staletí velký význam. Park, který navštívíme, se nachází uprostřed džungle a jeho posláním je ochrana a zlepšení životních podmínek slonů v Thajsku . Společně si užijeme dopoledne se slony. Vykoupeme se s nimi, budeme je krmit a pozorovat. Odpoledne nás čeká   volno, které můžeme využít k relaxaci na překrásných plážích či k  nákupům suvenýrů . Ve večerních hodinách (v závislosti na letovém řádu) nás čeká přesun na letiště v Phuketu a odlet zpět do ČR. Hotelový pokoj nám bude k dispozici až do odjezdu.
12. den:V dopoledních hodinách návrat zpět do ČR.
Foto - To nejlepší z Bangkoku + AYUTTHAYA + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Bangkoku + AYUTTHAYA + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Bangkoku + AYUTTHAYA + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Bangkoku + AYUTTHAYA + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Bangkoku + AYUTTHAYA + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Bangkoku + AYUTTHAYA + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Bangkoku + KANCHANABURI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Bangkoku + KANCHANABURI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Bangkoku + KANCHANABURI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Bangkoku + KANCHANABURI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Bangkoku + KANCHANABURI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Bangkoku + KANCHANABURI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Bangkoku + KANCHANABURI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Bangkoku + KANCHANABURI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Bangkoku + KANCHANABURI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Bangkoku + KANCHANABURI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Bangkoku + KANCHANABURI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Bangkoku + KANCHANABURI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Bangkoku + KANCHANABURI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Thajska + AYUTTHAYA + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Thajska + AYUTTHAYA + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Prahy)

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
06.02.2025 17.02.2025 12 64 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Bangkok – Phuket – Praha včetně letištních tax (1 přestup)
  • letenka Bangkok – Phuket včetně letištních tax
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle pravidel pro přepravu zavazadel
  • doprava letiště – hotel – letiště
  • doprava minibusem dle programu
  • 5x ubytování v Bangkoku
  • 4x ubytování na ostrově Phuket
  • 9x snídaně formou bufetu
  • celodenní výlet do Kanchanaburi
  • celodenní výlet do městečka Ayutthaya
  • celodenní výlet na nejkrásnější pláže ostrova Phuket
  • český průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program)

Cena nezahrnuje

  • přesuny MHD včetně Bangkoku (500 THB)
  • vstupné do navštívených památek
  • fakultativní výlety (luxusní večerní plavba lodí po řece Chao Phraya s večeří, celodenní výlet do zálivu Phang Nga a celodenní výlet na ostrovy Phi Phi)
  • cestovní pojištění
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 11 000 Kč

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

Paříž, nejkrásnější místa, doprava, hotel, snídaně, průvodce - od 4.490 Kč!!

PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
25. - 28.10.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,32 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí