CK Pohoda Jordánsko Zájezd č. 15007K

Jordánsko a Saúdská Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI (le

Jordánsko

Dechberoucí orientální zážitky… Pouštní království i arabský svět v jednom. Vyzkoušíte…

8Počet dnů:

12.02.2025Termíny od:

58 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Dechberoucí orientální zážitky… Pouštní království i arabský svět v jednom. Vyzkoušíte koupel i léčivé bahno Mrtvého moře. Objevíte nabatejské skvosty Petru a Hegru, tajemné hrobky i mozaikovou mapu z Madaby. Projdete se palmovou oázou v údolí Al-Dísa, ponoříte se do hlubin Rudého moře a ochutnáte typické pokrmy. Poznávejte Jordánsko a Saúdskou Arábii – na vlastní kůži!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm a max. hmotnosti 10 kg patří na palubu letadla

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg a rozměrech 158 cm, tj. součtu jeho délky, šířky a hloubky, bude odbaveno do podpalubí


Rozměry jsou uváděny včetně držadla, postranní kapsy a koleček.

Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Slavia D - Travel High 2.0 + STORNO (174 Kč / den / osoba)
Slavia E - Travel Overseas + STORNO (250 Kč / den / osoba)
Slavia F - Travel Affluence + STORNO (330 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování dle trasy: 1x Ammán, 3x Akaba, 2x Tabuk, 1x Al Ula

Stravování: polopenze

snídaně a večeře v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Po příletu do Jordánska navštívíme kouzelnou Madabu, město s bohatou historií a ohromujícími archeologickými poklady, k nimž patří i jedinečná mozaiková mapa v kostele sv. Jiří. Odlet z Prahy do hlavního města Jordánska Ammánu. Po příletu zamíříme do nedalekého křesťanského městečka Madaba , kde se v kostele sv. Jiří skrývá unikátní mozaiková mapa   Svaté země z 5. století . Prostřednictvím tohoto úchvatného artefaktu nahlédneme do historické geografie Jeruzaléma a jeho okolí. Poté pojedeme do údolí k Mrtvému moři, kde se po příjezdu ubytujeme.
2. den:Čeká nás blahodárná koupel v Mrtvém moři. Vyzkoušíme účinky léčivého bahna a dopřejeme si i terapii na minerály nasyceném vzduchu. Po skvělém odpočinku přejedeme do Akaby. Dopoledne budeme věnovat odpočinku a koupání v Mrtvém moři. Voda v Mrtvém moři je nejslanější na světě a blahodárně působí nejen na lidskou pokožku. Kromě koupání budeme mít možnost vyzkoušet léčivé bahno nebo oddychovat na březích a dopřát si slunečnou terapii na čerstvém vzduchu nasyceném minerály. I krátký pobyt u Mrtvého moře je pro tělo a mysl přínosný. Podél Mrtvého moře budeme pokračovat na jih údolím Arava  až do rudomořského střediska – Akaby, kde se ubytujeme.
3. den:Připravte se na krásy tajemné Saúdské Arábie… Pronikneme do její modernější historie, období osmanské nadvlády. Navštívíme město Tabuk a den zakončíme ochutnávkou saúdské kuchyně. Po snídani zamíříme na jordánsko–saúdský hraniční přechod a po vyřízení všech formalit vyrazíme na cestu do saúdského vnitrozemí . Naším dnešním cílem je město Tabuk . Jeho první podoba vznikla již ve 4. století našeho letopočtu. Osmané ho využívali jako poutnickou zastávku na cestě do Mekky a je zmíněn i v koránu.  Nejprve se podíváme do Tabukského hradu , který je součástí té nejstarší historie města. Jeho aktuální podoba však odráží především období osmanské nadvlády, kdy sloužil jako vojenská pevnost . Navštívíme i budovu někdejšího železničního nádraží tzv. Hidžázské železnice   vedoucí z Damašku do Medíny . Železnice měla v tehdejší Osmanské říši velký strategický a náboženský význam a výrazně zkracovala dobu, kterou trávili poutníci cestou do Medíny. Den zakončíme  saúdskou večeří . Budeme moci ochutnat tradiční kabsu  – rýžový pokrm s různými druhy masa, či jareesh , typický pokrm z rozemletých pšeničných krup vařených s masem a zeleninou, ochucené různým kořením. Chybět nebude ani sladká tečka v podobě baklavy nebo datlí . 
4. den:Dnešek věnujeme perlám starověku. Poznáme pouštní město v oáze Al Ula a vyrazíme po stopách Nabatejců do Hegry, kde si prohlédneme unikátní hrobky a skalní nápisy. Z Tabuku budeme pokračovat hlouběji do oblasti tzv. Hidžázu – pohoří, jež lemuje pobřeží Rudého moře a kdysi bylo politickým a administrativním centrem celého Arabského poloostrova. Podíváme se do oázy Al Ula , kde z vyhlídky uvidíme stejnojmenné pouštní město postavené z vepřovic. Tato vyhlídka nás přenese do období starověku, kdy byla oáza centrem arabského království Lihján a město bylo známé pod názvem Dadan. Na úpatí stejnojmenné hory zhlédneme starobylé Lví hrobky , jejichž vznik se datuje do 5. století před n. l. Budeme pokračovat do starověké Hegry , města, jež bylo Nabatejci vytesáno do skály podobně jako jordánská Petra a právem patří k pokladům UNESCO . Zastavíme se u největší hrobky Lihjána , tzv. Opuštěného hradu , uvidíme vzácné nabatejské skalní nápisy, do skály vytesané hrobky i místnost určenou k ceremoniálním účelům. V celé oblasti se nachází spousty zajímavých pískovcových útvarů . My si prohlédneme ten nejvýznamnější, jenž dostal podle svého tvaru název Sloní skála . Ubytování v hotelu v Al Ule.
5. den:Milovníci přírody si dnes přijdou na své. Prozkoumáme jeden ze saúdských přírodních divů, údolí Al-Dísa se skalními útvary. Projdeme se oázami a užijeme si výhledy na unikátní jezero Al-Rays. Zaměříme se na přírodní krásy Saúdské Arábie. Z Al Uly pojedeme na sever do jednoho ze saúdských přírodních divů – údolí Al-Dísa . Jde o unikátní přírodní oblast se skalními převisy , pískovcovými útvary připomínajícími sloupy a vnitřní palmovou oázou . Po průzkumu nejzajímavější části tohoto překrásného údolí si odpočineme a občerstvíme se na pikniku. Odpoledne nás čeká příjemná procházka kolem jezera Al-Rays  obklopeného palmovým hájem. Návrat na ubytování do Tabuku.
6. den:Dnes přejedeme zpět do Jordánska a navštívíme přímořské městečko Akaba. Můžeme nakupovat, toulat se v jeho uličkách nebo se vykoupat a šnorchlovat v Rudém moři. Po snídani se vydáme na cestu zpět do Jordánska. Odpoledne bude v  Akabě možnost nákupů a poznávaní centra tohoto oblíbeného jordánského letoviska. Bude čas i na koupání v Rudém moři na jedné z akabských pláží. Rudé moře je bohaté na podmořský život, proto je v Akabě možné mimo jiné i  šnorchlování kolem korálových útesů a pozorování barevných rybiček. 
7. den:Na závěr se opět vydáme za skvosty Nabatejců. Budeme obdivovat jeden ze sedmi divů světa – skalní město Petra. Kromě slavné Pokladnice zhlédneme i chrám boha Dušáry a královské hrobky. V brzkých ranních hodinách se vydáme do nejvýznamnějšího nabatejského centra –  Petry. Skalní město, které se pyšní oceněním památky UNESCO vám vezme dech. Projdeme tady nejprve kolem prastarých, do skal vytesaných hrobek, abychom se dostali k  pitoreskní soutěsce , která nás dovede až ke slavné ikoně Petry – Pokladnici . Po krátkém oddychu budeme pokračovat k  římskému divadlu a na hlavní římskou ulici – tzv. Cardo. Zhlédneme také chrám boha Dušáry a kolem královských hrobek s neopakovatelnými výhledy na celou Petru se vrátíme zpátky. Po ukončení prohlídky se odpoledne přesuneme do Ammánu.
8. den:Rozloučíme se s pouštními královstvími a z ammánského letiště královny Alie odletíme zpět do Prahy.  
Foto - Jordánsko a Saúdská Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI (le Foto - Jordánsko a Saúdská Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI (le Foto - Jordánsko a Saúdská Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI (le Foto - Jordánsko a Saúdská Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI (le Foto - Jordánsko a Saúdská Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI (le Foto - Jordánsko a Saúdská Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI (le Foto - Jordánsko a Saúdská Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI (le Foto - Jordánsko a Saúdská Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI (le Foto - Jordánsko a Saúdská Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI (le Foto - Jordánsko a Saúdská Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI (le Foto - Jordánsko a Saúdská Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI (le Foto - Jordánsko a Saúdská Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI (le Foto - Jordánsko a Saúdská Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI (le Foto - To nejlepší z Jordánska + JÍZDA POUŠTÍ WÁDÍ RUM + RUDÉ A MRTVÉ MOŘE (letecky z P

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
12.02.2025 19.02.2025 8 58 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Ammán – Praha se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • doprava letiště – hotel – letiště
  • doprava dle programu
  • 7x ubytování ve 3* hotelu
  • 7x polopenze
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné: cca 350 USD (včetně vstupních víz, vstupu do památek a bakšišného)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 13 000 Kč

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

Paříž, nejkrásnější místa, doprava, hotel, snídaně, průvodce - od 4.490 Kč!!

PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
25. - 28.10.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,32 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí