CK Pohoda Portugalsko Zájezd č. 15013A

Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY (

Portugalsko

Přírodní poklady Portugalska… Čekají jen na vás. Vyrazíte do pohoří Serra da Estrela…

6Počet dnů:

08.05.2025Termíny od:

39 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Přírodní poklady Portugalska… Čekají jen na vás. Vyrazíte do pohoří Serra da Estrela a poznáte skryté historické vesničky. Piódão vás dostane břidlicovými domky a Loriga v ledovcovém údolí pak říční pláží. Rozhlédnete se z nejvyššího portugalského bodu. Vyzkoušíte tradiční pokrmy a seznámíte se s výrobou ovčího sýra i životem pastevců. Dechberoucí zážitky z Portugalska volají!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o hmotnosti do 10 kg a max. rozměrech 55 x 40 x 20 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbavené do úložného prostoru)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Ubytování: hotel ***

ubytování v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Po příletu do Portugalska se objednaným transferem přesuneme směrem k přírodnímu parku Serra da Estrela, kde se ubytujeme.
2. den:Dnes poznáme skutečně skryté perly Portugalska. Navštívíme historickou vesničku Piódão, kde budeme mít pocit, že se zastavil čas. Poté si dopřejeme příjemný lehký trek nedotčenou přírodou. Po snídani se vydáme do chráněné krajinné oblasti Serra do Açor , kde navštívíme vesničku Piódão . Tato vesnička patří do uskupení takzvaných  12 historických vesnic Portugalska , které portugalská vláda vytvořila s cílem obnovit a propagovat řadu starověkých vesnic důležitých pro historii Portugalska. A že jde o skutečný poklad, se můžeme sami přesvědčit. Na místě nacházejícím se jakoby v jiném století spatříme hnědé břidlicové domy a střechy s typickými modře natřenými okny a dveřmi . Naskytnou se nám krásné výhledy na hory s nesmírně krásnou zelení, která jakoby domečky objímala. Díky své poloze bylo Piódão ještě do 20. století dostupné jen na koni nebo pěšky, a tak si izolací zachovalo svou autentickou tvář dodnes. Toulkami úzkými uličkami a zákoutími se dostaneme k hlavnímu farnímu kostelu . Svou bílou barvou a válcovými stěnami se nad tmavými domky tyčí jako maják. V okolí se nachází značená síť peších stezek a my se po jedné vybereme. Během krátké túry se budeme moci kochat výhledy na dosud nedotčené přírodní království . Za odměnu si dopřejeme místní oběd z tradičních pokrmů jako například chanfana , kozí maso se specifickou přípravou v typické hliněné nádobě. Ochutnat ale můžeme také plněné vepřové dršťky či grilovaného pstruha . Po vydatném obědě se přesuneme do nedaleké vesničky Foz d'Égua . Projedeme se po visutém mostě a budeme mít příležitost osvěžit se v řece či zrelaxovat na říční pláži.  Se zájemci se můžeme vydat na další menší túru. Potom bude následovat přejezd na ubytování.
3. den:Objevíme další nesčetné poklady parku Serra da Estrela. Navštívíme vesničku Loriga s říční pláží a největší lagunu. Vychutnáme si výhled z nejvyšší hory pevninského Portugalska i místní kuchyni. Zamíříme do Lorigy , známé jako portugalské Švýcarsko . Tato pohádkově vypadající vesnička se nachází v ledovcovém údolí obklopená bíle oděnými horami a bohatou vegetací. Největším lákadlem k návštěvě Lorigy je říční pláž . Čistá, křišťálově čistá voda stejnojmenné řeky pochází z pramene v horách a je ukryta uprostřed krásné a drsné přírody. Poté naše cesta povede k Lagoa Comprida . Jde o  největší vodní nádrž v Serra da Estrela a na okolních svazích je několik stop zalednění, včetně jednoho z nejdůležitějších polí bludných bloků v Serra da Estrela. Tyto materiály mají velký význam při rekonstrukci dynamiky ledovců té doby a umožňují určit jejich pohyby. Následně se přesuneme na nejvyšší bod pevninského Portugalska , na 1 993 metrů vysokou horu Torre . Nachází se zde jediné lyžařské středisko v Portugalsku, a je tak oblíbeným cílem v zimním období. Na jejím vrcholu se tyčí věž s výškou 7 metrů tak, aby nejvyšší bod Portugalska dosáhl 2 000 metrů . Kromě věže se zde nachází observatoř a restaurace . Z vrcholu budeme moci obdivovat úžasné výhledy na okolí. Z hory Torre zamíříme ještě do vesničky  Manteigas , která je známá svou skvělou kuchyní . Po chutném jídle a krátké procházce se vrátíme zpět na ubytování.
4. den:Čeká nás celodenní výlet za tajemstvími vesničky ukryté v pohoří Serra da Gardunha. Její počátky jsou spojeny s templářskými rytíři a my si prohlédneme především její historické klenoty. Dnes se vypravíme na výjimečné místo přímo do srdce pohoří Serra da Gardunha . Středověká vesnice uprostřed panenské přírody Castelo Novo patří mezi nejoblíbenější turistické vesnice , které vyhlašuje Světová organizace cestovního ruchu . Jedná se o iniciativu s cílem zvýraznit právě ty, kde cestovní ruch uchovává kulturu a tradice, oslavuje rozmanitost, poskytuje příležitosti a chrání biologickou různorodost. Stejně jako Piódão je také na seznamu 12 historických vesnic Portugalska . První zmínka o Castelo Novo sahá až do začátku 13. století a její existence se pojí s templářskými rytíři . Někdejší impozantní hrad byl poškozen zemětřesením, a tak se jeho funkce přenesla na druhý, opuštěný, a od toho nese vesnice i název Castelo Novo –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Nový hrad . Během procházky křivolakými uličkami zde narazíme na středověkou radnici s impozantní kašnou z 18. století, barokní fontánu, honosné panské domy  nebo nádrž vytesanou ve skále, kde obyvatelé v minulosti šlapali hrozny.
5. den:Než Portugalsko opustíme, vydáme se na návštěvu ovčí farmy. Dozvíme se, jak se vyrábí proslulý portugalský sýr Serra da Estrela. Budeme pozorovat práci pastýřů v idylickém horském prostředí. Dnešek věnujeme nevšednímu zážitku. Společně se vydáme na exkurzi na ovčí farmu , kde se seznámíme se životem a prací zdejších farmářů. Zjistíme vše o  procesu výroby místního sýru přímo od pastevců. Na farmě, kde se vyrábí král portugalských sýrů Serra da Estrela  poznáme celou jeho cestu od pastviny až na stůl. Uvidíme pastýře a ovce, jak v symbióze s touto nedotčenou přírodou produkují vynikající sýr. Jedinečný sýr , stejně jako domácí med a lokální víno budeme moci samozřejmě ochutnat .
6. den:S ohledem na letový řád se přesuneme na letiště a odletíme zpět do Prahy.
Foto - Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY ( Foto - Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY ( Foto - Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY ( Foto - Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY ( Foto - Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY ( Foto - Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY ( Foto - Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY ( Foto - Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY ( Foto - Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY ( Foto - Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY ( Foto - Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY ( Foto - Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY ( Foto - Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY ( Foto - Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY ( Foto - Příroda středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY (

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
08.05.2025 13.05.2025 6 39 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Lisabon/Porto – Praha se všemi poplatky (let může být s přestupem)
  • kabinová a odbavovaná zavazadla dle pravidel pro přepravu zavazadel (viz níže)
  • doprava letiště – hotel – letiště
  • 5x ubytování ve 3* hotelu
  • 5x snídaně
  • doprava dle programu
  • návštěva ovčí farmy
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné: cca 250 EUR
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 000 Kč

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

Paříž, nejkrásnější místa, doprava, hotel, snídaně, průvodce - od 4.490 Kč!!

PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
25. - 28.10.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 22,46 Kč
euro 25,08 Kč

Počasí