CK Pohoda Maďarsko Zájezd č. 15015K

To nejlepší z Rumunska + ZÁCHRANNÁ MEDVĚDÍ REZERVACE + MAĎARSKÉ LÁZNĚ (autobusem

Maďarsko

Blahodárné termální prameny, perly historie, lidové tradice, tajuplná místa… Připraveni?…

5Počet dnů:

13.11.2024Termíny od:

14 990 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Blahodárné termální prameny, perly historie, lidové tradice, tajuplná místa… Připraveni? Odpočinete si v maďarských lázních u Egeru. Dozvíte se, co skrývá záchranná stanice medvědů i jeden z největších skanzenů Evropy. Objevíte nejkrásnější podzemní místo, sídlo Drákuly i zámek seriálové Wednesday a poklady Bukurešti. Dopřejte si nové zážitky – poznejte Rumunsko!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Cestou do Rumunska si dopřejeme jedinečný odpočinek. Navštívíme proslulé maďarské lázně u města Eger, kde vyzkoušíme léčivé účinky zdejších pramenů a nabijeme energii na zážitky.  V časných ranních hodinách se vydáme na cestu autobusem Radynacestu z Prahy, přes Humpolec a Brno směrem do Maďarska. Naší první zastávkou budou známé maďarské lázně Egerszlók nedaleko města Eger. Zde navštívíme unikátní termální komplex  Hunguest Saliris Spa v areálu o ploše 1 900 m², jehož symbolem je Solný kopec vytvořený vyvěrající termální vodou. Něco podobného lze údajně vidět pouze na třech místech světa, kromě maďarského Egeru také v tureckém Pomukkale nebo v americkém NP Yellowstone. Až do večerních hodin si budeme moci užívat několika vnitřních i vnějších bazénů s teplou minerální vodou vyvěrající z hloubky 410 metrů, saunový svět, parní lázně, aromaterapeutické kabiny a mnoho dalšího. Z lázní se přesuneme na hotel v okolí, kde přenocujeme. Maďarské lázně budou na naší cestě do Rumunska ideální zastávkou, kde si odpočineme a necháme na sebe působit blahodárné účinky zdraví prospěšných pramenů.
2. den:Po příjezdu do Rumunska prozkoumáme bývalý solný důl. Projdeme se centrem historického Sibiu. Poznáme lidové tradice ve skanzenu Astra, místní kuchyni i perlu Transylvánie – Sighisoaru. Po snídani vyrazíme z Maďarska směr Rumunsko, kde jako první zavítáme do  bývalého solného dolu .  Salina Turda  bývá označována jako nejkrásnější podzemní místo na Zemi . Sůl se zde těžila již od 11. století a po ukončení těžby byl celý prostor přebudován na  největší důlní muzeum na světě , jehož součástí je i  zábavní park . Celý prostor je také využíván jako centrum  haloterapie , tedy k inhalacím solných mikročástic. Následně se přesuneme do města Sibiu v rumunském Sedmihradsku, které je známější pod názvem  Transylvánie .  Sibiu leží v podhůří  rumunských Karpat  a je jedním z nejkrásnějších měst v celé zemi. Čeká nás prohlídka historického centra města a také čas k ochutnání rumunských specialit . Dále prozkoumáme  jeden z největších skanzenů v Evropě .  Astra  se nachází asi 5 kilometrů od centra Sibiu a bylo sem převezeno 120 tradičních staveb z celého Rumunska. Najdeme zde  vodní mlýny, lisy na víno a jiné plodiny, dva kostely , z nichž v jednom se stále konají bohoslužby, a spoustu dalších zajímavých stavení. To všechno  zasazené do malebné přírody místního lesoparku . Poslední dnešní zastávkou bude město Sighișoara, které je označované jako  perla Transylvánie  a je zapsané na seznamu kulturního dědictví UNESCO . Prohlídku města začneme pod  radniční věží se středověkým orlojem , která je nejfotografovanější památkou ve městě. Tato věž také slouží jako vstupní brána do místní citadely.  Ve 30. letech 15. století se v Sighisoaře narodil kníže  Vlad IV. , nazývaný Tepeš (narážeč na kůl). Svou krutostí vůči nepřátelům inspiroval britského spisovatele Abrahama Stokera k vytvoření postavy hraběte  Drákuly . Podíváme se i k jeho rodnému domu . Večer se přesuneme na ubytování do Brašova.
3. den:Vyrazíme do unikátní záchranné medvědí rezervace. Nenecháme si ujít ani hrad Bran, předlohu pro sídlo Drákuly. Navštívíme Sinajský klášter i zámek Cantacuzino, kde se natáčel seriál Wednesday. Po snídani se vydáme kousek za Brašov k vesnici Zărnești do  rezervace Libearty Sanctuary , která je největší svého druhu na světě. Nezisková organizace Millions of Friends se zde stará o  medvědy, které zachránila ze zajetí nebo před vyděláváním u cirkusu . Žije zde asi 100 medvědů . Kromě setkání s těmito krásnými zvířaty a pozorováním jejich krmení se také dozvíme mnoho zajímavostí právě o jejich ochraně či naopak boji s medvědy, který je v Rumunsku jedním z velkých politických témat. Po návštěvě rezervace se přesuneme k hrozivě vyhlížející siluetě hradu Bran . Právě hrad Bran posloužil Bramu Stokerovi jako předloha pro sídlo jeho fiktivního  hraběte Drákuly . A i přes to, že zde skutečná historická postava nežila, hrad rozhodně stojí za návštěvu. Odpoledne nás čeká návštěva krásného Sinajského kláštera založeného princem Cantacuzinem v roce 1690. Na závěr dne navštívíme také nedaleký zámek Cantacuzino , který posloužil filmařům jako kulisa pro natáčení seriálu Wednesday na motivy Addamsovy rodiny. V podvečerních hodinách nás čeká přesun do Brašova na ubytování.
4. den:Dnešek věnujeme rumunskému hlavnímu městu. Prohlédneme si impozantní Palác Parlamentu, zavítáme do historické čtvrti Lipscani a dopřejeme si i posezení v malebné kavárničce. Po snídani se autobusem Radynacestu vypravíme na cestu do Bukurešti. Po příjezdu se společně vydáme na prohlídku jedné z ikon rumunské metropole – kontroverzního Paláce Parlamentu , známého také jako Ceaușescův palác .  Palác začal v megalomanském opojení stavět někdejší rumunský prezident Ceaușescu jako vládní komplex, kde budou sídlit všechna rumunská ministerstva. Velkolepý palác, dnešní sídlo rumunského parlamentu, byl postaven z jednoho milionu metrů krychlových mramoru a 3 500 tun křišťálu . Ohromný dojem ve vás zanechá i procházka velkolepým bulvárem , který vede od paláce. Ten vybudoval Ceaușescu záměrně ještě větší, než je pařížská Champs-Élysées. Zavítáme také do nejkrásnější části města – historické čtvrti Lipscani , pojmenované po přistěhovalých obchodnících z Lipska a okolí. Prohlédneme si Starý knížecí dvůr i překrásné kostely z 16. století a vychutnáme si kávu v jedné z malebných kaváren. Pro zájemce lze zajistit také návštěvu Národního muzea umění , kde bude možnost obdivovat i evropské velikány jako Rubense, Tintoretta nebo Brueghela. Večer se s Rumunskem rozloučíme a odjedeme směr Česká republika.
5. den:Po odjezdu z Rumunska bude následovat přejezd přes Maďarsko a návrat do ČR v odpoledních hodinách.
Foto - To nejlepší z Rumunska + JÍZDA PO NEJKRÁSNĚJŠÍ CESTĚ SVĚTA (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Rumunska + JÍZDA PO NEJKRÁSNĚJŠÍ CESTĚ SVĚTA (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Rumunska + ZÁCHRANNÁ MEDVĚDÍ REZERVACE + MAĎARSKÉ LÁZNĚ (autobusem Foto - To nejlepší z Rumunska + ZÁCHRANNÁ MEDVĚDÍ REZERVACE + MAĎARSKÉ LÁZNĚ (autobusem Foto - To nejlepší z Rumunska + ZÁCHRANNÁ MEDVĚDÍ REZERVACE + MAĎARSKÉ LÁZNĚ (autobusem Foto - To nejlepší z Rumunska + ZÁCHRANNÁ MEDVĚDÍ REZERVACE + MAĎARSKÉ LÁZNĚ (autobusem Foto - To nejlepší z Rumunska + ZÁCHRANNÁ MEDVĚDÍ REZERVACE + MAĎARSKÉ LÁZNĚ (autobusem Foto - To nejlepší z Rumunska + ZÁCHRANNÁ MEDVĚDÍ REZERVACE + MAĎARSKÉ LÁZNĚ (autobusem Foto - To nejlepší z Rumunska + ZÁCHRANNÁ MEDVĚDÍ REZERVACE + MAĎARSKÉ LÁZNĚ (autobusem Foto - To nejlepší z Rumunska + ZÁCHRANNÁ MEDVĚDÍ REZERVACE + MAĎARSKÉ LÁZNĚ (autobusem Foto - To nejlepší z Transylvánie + ZÁCHRANNÁ MEDVĚDÍ REZERVACE + BUKUREŠŤ (letecky z P Foto - To nejlepší z Transylvánie + ZÁCHRANNÁ MEDVĚDÍ REZERVACE + BUKUREŠŤ (letecky z P Foto - To nejlepší z Transylvánie + ZÁCHRANNÁ MEDVĚDÍ REZERVACE + BUKUREŠŤ (letecky z P

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
13.11.2024 17.11.2024 5 14 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 3x ubytování ve 3* hotelu
  • 3x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • vybrané sedadlo v autobuse: 200 Kč/osoba
  • doporučené kapesné: cca 1 000 RON (včetně vstupného)

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

Paříž, nejkrásnější místa, doprava, hotel, snídaně, průvodce - od 4.490 Kč!!

PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
25. - 28.10.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 22,46 Kč
euro 25,08 Kč

Počasí