CK Pohoda Polsko Zájezd č. PL731-25

Velký Okruh Polskem

Polsko

Podrobný poznávací zájezd do Polska bez nočních přejezdů nás povede po stopách polských…

7Počet dnů:

25.07.2025Termíny od:

12 779 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Podrobný poznávací zájezd do Polska bez nočních přejezdů nás povede po stopách polských králů až na jedinečný Malbork. Navštívíme Poznaň, Hnězdno s ostatky sv. Vojtěcha, Olsztyn, Toruň rodiště Mikuláše Koperníka. Prozkoumáme přírodní pýchu Polska, oblast Mazurských jezer, ale i oblast bunkrů Vlčího doupěte. Na samém severu nás čeká kouzelné Trojměstí Gdaňsk, Gdyně, Sopoty, dále jedinečná oblast "polské Sahary" Slowinsky NP a kouzelné pláže Łeby. Budeme obdivovat katedrálu Oliwa, skanzen Biskupin. Navštívíme Grunwald, místo památné bitvy z 15. července 1410. Vydejte se s námi za poznáním téměř všech turistických cílů našeho severního souseda, po stopách minulosti až k přírodním pokladům Baltského moře.


Zájezd provází Petr Horák

Čenstochová – Varšava – Mazurská jezera – jezero Śniardwy – Mikolajki – Vlčí doupě – Svatá Lipka – Olsztyn – Grunwald – Malbork – Gdaňsk – Oliwa – Gdyně – Slowiński NP – Łeba – Sopoty – Toruń – skanzen Biskupin – Hnězdno – Poznań

Ubytování: ano

hotel

UBYTOVÁNÍ
6x ubytování v hotelu***/**** – 2lůž. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
2x snídaně. Za příplatek možno dokoupit 6x večeři 3500 Kč. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 2507. - 31.01. odjezd D

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:V ranních hodinách odjezd do Polska. Krátká návštěva poutního místa ČENSTOCHOVÁ , kde najdeme ikonu Černé Matky Boží, královnu Polska. Pokračujeme do hlavního města Polska VARŠAVA , okružní jízda a procházka od opery kolem prezidentského paláce , ke sloupu Zikmunda a Královskému zámku a k dómu sv. Jana . Večer ubytování ve městě.
2. den:Po snídani odjedeme do oblasti MAZURSKÝCH JEZER , na tři tisíce vodních ploch, desítky kanálů a řek, přírodní pýcha Polska. Jedno z nejkrásnějších jezerních pásem Evropy. Okruh po největším JEZEŘE ŚNIARDWY a procházka po rybářském městečku MIKOLAJKI . Prozkoumáme oblast bunkrů VLČÍHO DOUPĚTE , kde došlo k nepovedenému atentátu na Hitlera 20.7.1944. Pokračujeme do Olštýnu, cestou krátká návštěva poutního kostela SVATÉ LIPKY . Ubytování ve starobylém OLŠTÝNU , které láká bohatou historii, která se v jeho ulicích píše již od 14. století. Večerní procházka městem, kde působil Mikuláš Koperník.
3. den:GRUNWALD , místo památné bitvy 1410. Bitva u Grunwaldu se odehrála 15. července 1410 mezi Řádem německých rytířů a polsko-litevskou koalicí, které se na obou stranách zúčastnili také žoldnéři ze zemí Koruny české. Jednalo se o jednu z největších bitev středověku a bitvy se zde údajně účastnil i Jan Žižka, kde nasbíral válečnické zkušenosti. Odpoledne navštívíme křižácký MALBORK (UNECO), hlavní sídlo Řádu německých rytířů, největší gotická stavba a současně také největší hrad na světě postavený z cihel (uvádí se cca 3,5 milionu cihel). Večer se ubytujeme na 3 noci u města Gdaňsk.
4. den:Po snídani navštívíme nedaleké město Gdyně. Cestou v gdaňské oblasti Oliwa, která byla v minulosti doménou bohatých cisterciáků, zastavíme u KATEDRÁLY OLIWA ze 14. století, která je architektonickým skvostem. Nejvýznamnější památkou katedrály jsou jedinečně znějící varhany z roku 1793, které jsou dílem Jana Wulffa a Fryderyka Rudolfa Dalitze. Místo několikrát navštívil i Jan Pavel II. GDYNĚ – krátká procházka a prohlídka města, molo s historickými loděmi, mořské akvárium. Návrat do GDAŇSKA , nejkrásnější město Baltu a centrum zpracování jantaru. Uvidíme přístav, nábřeží Motlawy s ikonickým starým jeřábem na nakládku lodí, Královskou cestu, Mariánský kostel z režných cihel, renesanční budovy obchodních uskupení, kdysi členů Hanzy. Ochutnáme "Zlatou vodu" typický místní likér. Dle časových možností fakult. lodní výlet před starý přístav na písečném poloostrově Westerplatte , kde začala druhá světová válka.
5. den:Celodenní výlet do zajímavého koutu polské přírody SOLWINSKY NÁRODNÍ PARK – polská Sahara na břehu Baltu. Východiskem k prohlídce a zároveň jedním z nejvíce atraktivních míst na polském pobřeží Baltu bude malebné přímořské město ŁEBA , položené mezi jezery Sarbsko a Łebsko. Možnost koupání v Baltském moři, poznávání krajiny pohyblivých až 40 m vysokých písečných dun. Přesýpající se písky vytvářejí různotvaré pahorky v krásné pouštní krajině, která je v Evropě unikátní, a proto bývá často nazývána polskou Saharou. K dopravě do centra parku použijeme ekovláček. Večer se před návratem na ubytování zastavíme na procházku po přímořských lázních SOPOTY .
6. den:Po snídani přejedeme do města TORUŃ , jedno z nejstarších polských měst a rodiště slavného astronoma Mikuláše Koperníka. Díky jedinečně dochovanému vnitřnímu městu byla Toruň zapsána na seznam UNESCO, stará radnice, gotické kostely, hradby a nezapomeneme na místní specialitu – perník dle původních středověkých receptů. Odpoledne přejedeme řeku Vislu a navštívíme archeologický SKANZEN BISKUPIN , týkající se původních kultur na tomto území, které bylo osídlené Slovany. HNĚZDNO , v minulosti první hlavní město Polska. Zastávka na prohlídku nejvýznamnější stavby města – katedrály Nanebevzetí Panny Marie , kde jsou uloženy ostatky sv. Vojtěcha. Večer ubytování v Poznani.
7. den:Po snídani se navštívíme POZNAŃ , odkud pocházeli Piastovci, jejichž dcery byly manželkami Přemyslovců, známá je Eliška Rejčka, vdova po Václavu II., která je pochovaná v Brně, žila také v Hradci Králové, všude zanechala kostely z režných cihel od polské stavební huti. Prohlídka nejstarší části města Dómský ostrov na řece Warta vč. katedrály sv. Petra a Pavla , pokračujeme procházkou v historickém jádru – Stary Rynek, měšťanské domy, studna Bamberki, Radnice s legendárními kozlíky, kde se s Polskem rozloučíme. Po prohlídce odjezd do ČR směr Trutnov, předpokládaný příjezd cca 21:00 Hradec Králové a dále dle nástupů.
Polsko - Gdaňsk Polsko - Gdyně Polsko - hrad Malbork Polsko - Toruň Poznávací zájezd Polsko -  Gdaňsk Poznávací zájezd Polsko -  Slowiňsky NP Poznávací zájezd Polsko - Gdaňsk Poznávací zájezd Polsko - Mazurská jezera Poznávací zájezd Polsko - Slowiňský národní park Poznávací zájezd Polsko - Toruň Poznávací zájezd Polsko - Toruň Poznávací zájezd Polsko - Varšava Poznávací zájezd Polsko - Varšava

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
25.07.2025 31.07.2025 7 12 779 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu lux. klim. busem (v případě svozu z nástupních míst k hlavnímu autobusu využívá CK svozová auta nebo prostředky hromadné dopravy),
  • 6x ubytování v hotelu****/***- 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • 6x snídani,
  • průvodce CK,
  • Poznámka k nástupním místům : cestou zpět výstup Ostrava a Olomouc není možný. Bližši info v CK

Cena nezahrnuje

  • vstupné,
  • pobyt. taxu, fakult. a lodní výlety a vše ostatní, co není uvedeno v "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • 1lůžk. pokoj 5400 Kč,
  • 6x večeře 3500 Kč,
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 310 Kč
  • Vstupné, platby: MĚNA A KURZ
  • Polský zlotý (značení PLN), 1 PLN = cca 5,7 Kč
  • Śniardwi – lodí po jezeře 50 PLN
  • Varšava – vyhlídka 25 PLN
  • Vlčí doupě 30 PLN
  • Grünwald 20 PLN
  • Hrad Malbork 80 PLN
  • Oliwa koncert 8 PLN
  • Gdaňsk – loď na Westerplatte 60 PLN
  • Gdaňsk – Mariánský kostel 8 PLN
  • Slowiński NP a ekodoprava 30 PLN
  • Biskupin 18 PLN
  • Hnězdno 20 PLN

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

Paříž, nejkrásnější místa, doprava, hotel, snídaně, průvodce - od 4.490 Kč!!

PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
25. - 28.10.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 22,54 Kč
euro 25,03 Kč

Počasí