CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 552

Advent v Tyrolsku

Rakousko
Innsbruck, Kitzbühel, Achensee, Rattenberg-Radfeld
Tyrolsko je zemí tradic. Čas adventu zde patří k nejpříjemnějším obdobím z celého…

3Počet dnů:

29.11.2024Termíny od:

7 390 Kč Cena od:

3 - denní zájezd

Tyrolsko je zemí tradic. Čas adventu zde patří k nejpříjemnějším obdobím z celého roku. Více než 140 tyrolských měst a městeček v tomto roce otevře své adventní trhy. Skutečnou předvánoční atmosféru můžete zažít na předvánočních trzích v hlavním městě Tyrolska v honosném Innsbrucku, v historických městečkách, u jezera i ve vyhlášeném zimním středisku. Tam všude během našeho adventního zájezdu do Tyrolska budete moci ochutnat sváteční náladu. A k tomu přidáme trochu poznávání, jak je u našich cest zvykem.

Ubytování: pension

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Návštěva jednoho z nejproslulejších a nejprestižnějších lyžařských středisek na světě KITZBÜHELU . Kitzbühel je však zároveň tradičním východotyrolským městečkem s honosnými měšťanskými domy, krásnou vánoční výzdobou a typickými předvánočními trhy. V podvečer zastávka u největšího tyrolského jezera ACHENSEE , které se rozkládá uprostřed alpských štítů, jehož břehy jsou v období adventu osvětleny stovkami světel. Krátký přejezd na ubytování v penzionu v Radfeldu.
2. den:Prohlídka INNSBRUCKU – Hofburg, katedrála, slavná Zlatá stříška a možnost výjezdu 300 metrů nad Innsbruck do Hungerburgu s nádherným panoramatickým výhledem na město. Odpoledne advent v INNSBRUCKU – 7 vánočních trhů, více než 200 stánků a 14 metrů vysoký vánoční strom. Cestou zpět na ubytování zastávka v neprávem opomíjeném středověkém městečku čekajícím na zápis do seznamu UNESCO v HALL IN TYROL, kde můžete na zdejším pestrém adventním trhu ochutnat tyrolské speciality. Na závěr dne si zájemci mohou užít poklidnou sváteční atmosféru v nejmenším tyrolském městě v RATTENBERGU , který je v dosahu pěší procházky od našeho pensionu.
3. den:Dopoledne pohádkový Křišťálový svět KRISTALLWELTEN Swarovského ve Wattens. Poté zastávka ve středověkém městě KUFSTEIN s pevností Josefsburg, která je nepřehlédnutelnou dominantou širokého okolí. Vánoční trhy v historických kulisách starého města. Návrat do Prahy v pozdních večerních hodinách.
Swarovski Krystallwelten 1 Swarovski Krystallwelten 2

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
29.11.2024 01.12.2024 3 7 390 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 2x ubytování v penzionu
  • 2x polopenze
  • doprava autobusem
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • Kristallwelten 25 € (vstup je nutné rezervovat předem v CK, hradí se na místě v €)

Výlety

  • 1/1 pokoj - omezený počet, nutno ověřit dostupnost předem v CK (příplatek: 1300 Kč)
  • pojištění léčebných výloha storna (příplatek: 135 Kč)

Innsbruck

Innsbruck je turistickým a průmyslovým střediskem na řece Inn, hlavním městem Tyrolska. Ve 2. svět. válce byl Innsbruck těžce poškozen, proto došlo k rozsáhlé přestavbě a obnově. Prohlídka města začíná u Triumfální brány, pokračuje u císařského dvorního hradu Hofburg z 18. stol. nebo františkánského kostela ze 16. stol. Hofkirche. Zde je nejvýznamnějším náhrobek císaře Maxmiliána I., považovaný za stěžejní dílo německé renesance. Innsbruck je známým střediskem zimních sportů. Hlavní město Tyrolska čítá 130.000 obyvatel. Pro ně i pro návštěvníky jsou na dosah známá horská pásma Karwendel, Stubaier Alpen a Tuxer Voralpen. Lyžování a snowboarding jdou tudíž ruku v ruce s návštěvami kulturních podniků, procházkami městem nebo vzrušující hrou v Kasinu. Návštěvníci se mohou ubytovat nejen v městských hotelích ale i v penzionech 15ti přilehlých obcí vesnického poklidného rázu. Přes 14.000 lůžek v 200 ubytovacích zařízeních v Innsbrucku a okolních obcích (nadmořská výška: 570 - 2000 m). 8 lyžařských oblastí je v dosahu hodiny jízdy autem. Nabídka velkoměstské kultury a infrastruktury.

Kitzbühel

Lyžařské středisko na úpatí Kitzbüheler Hornu leží 80 km východně od Innsbrucku. Velký rozkvět města začal v 16.-17. stol. díky těžbě stříbra a mědi. V současné době je centrem zimních sportů, rekreace a turistiky, nabízí 50 sjezdových tratí a je dějištěm každoročních lyžařských závodů Hahnenkamm. Z pamětihodností nutno zmínit farní kostel sv. Ondřeje, sousední kostel P. Marie nebo hřbitovní kapli. Terény: Třicet kilometrů dlouhé údolí Kitzu lze pomocí lanovek a vleků projet až do sedla Pass Thurn, jehož svahy si oblíbili ti, kteří dávají přednost klidnému a dobrému lyžování před rušným Kitzem. Vlastní lyžařský areál Mittersillu leží přímo v průsmyku Pass Thurn a nabízí vynikající sjezdy s výškovým rozdílem kolem 700 m s různou škálou obtížnosti. Mittersillská permanentka platí také v Kitzbühelu a umožňuje tak používat šedesát lanovek a vleků včetně bezplatného skibusu. Celkem je k dispozici 25 km sjezdových tratí, 4 sedačkové lanovky a 11 vleků s vynikající lyžařskou houpačkou do Jochbergu. V celém areálu Kitzbühelských Alp je k dispozici celkem 240 km lyžařských tratí. Jedna z nejzajímavějších atrakcí je lyžařské safari, systém navzájem propojených lanovek a sjezdových tratí, který umožňuje přesun sjezdařů z centra až do nejvzdálenějších míst na hřebenech Alp s absolvováním 35 km sjezdů. Vzhledem k dokonale propojenému systému skibusů lze absolvovat 30 km vysokohorský sjezdařský výlet z Kirchbergu až k průsmyku Pass Thurn. Snowboardistům slouží areál na Kitzbühler Hornu.

Achensee

Kouzlo zimy není omezeno jen na sjezdové lyžování. Při běhu na lyžích, sáňkování, při procházkách, bruslení nebo navečer v romantických útulných chatách či hospůdkách můžete být stejně dobře okouzleni nádherou zimního období jako při sjezdech. Tady poradí nejlépe hostitel, jak skloubit vše dohromady. Fanoušci sjezdového lyžování nepřijdou přesto zkrátka. Tři lyžařská střediska mají sjezdovky pro náročné i začátečníky. Obce: Achenkirch, Maurach, Pertisau a Steinberg. Nadmořská výška: 950 - 2.500 m. 50 km sjezdovek, 150 km běžeckých tratí, 4 sáňkařské dráhy, přírodní kluziště. Vzdálenosti: Praha 465 km, Brno 600 km. Lehce dosažitelné po dálnici A 12.

Rattenberg-Radfeld

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

Paříž, nejkrásnější místa, doprava, hotel, snídaně, průvodce - od 4.490 Kč!!

PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
25. - 28.10.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,32 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí