CK Pohoda Velká Británie Zájezd č. 225

Velký okruh Skotskem s návštěvou ostrova Skye

Velká Británie
Londýn, Edinburgh, Skotsko, Anglie, St. Andrews
Skotsko je pro mnoho lidí pořád ještě zemí, o níž kolují vtipy - jejich hlavními…

12Počet dnů:

17.07.2025Termíny od:

20 990 Kč Cena od:

12 - denní zájezd

Skotsko je pro mnoho lidí pořád ještě zemí, o níž kolují vtipy - jejich hlavními tématy jsou údajná lakota tamních obyvatel a muži v sukních. Dalšími oblíbenými náměty o Skotsku jsou dudy a whisky. A vy máte jedinečnou možnost během 12-denního zájezdu do Skotska a na ostrov Skye přesvědčit se, že všechno je úplně jinak ...! Skotsko je nádherná země, divoká příroda, nekonečné hory, vřesoviště. Skotsko je ale hlavně země starých hradů a historických měst. Skotsko, to je Edinburg, Skotsko je také ostrov Skye.

Ubytování: karavany

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:V ranních hodinách odjezd z Prahy přes Německo, noční přejezd kanálu La Manche do Anglie .
2. den:Ráno příjezd do YORKU - pěší prohlídka města s největší gotickou katedrálou v zemi, unikátní historické centrum, zbytky hradu a městských bran. V podvečer ubytování v hotelu, nocleh.
3. den:Ráno odjezd do DURHAMU (UNESCO) - prohlídka jednoho z nejkrásnějších měst Anglie, návštěva monumentální katedrály (raně gotické umění Anglie). V poledne pokračování v cestě směrem k hranicím Skotska -zastávka u HADRIÁNOVA VALU, pocházejícího z doby římského osídlení. Malebné městečko MELROSE se zříceninou slavného kláštera MELROSE ABBEY, kde je pochováno srdce Roberta Bruce. V podvečer příjezd na místo ubytování - Skotsko , nocleh.
4. den:Ráno odjezd na celodenní výlet krajinou nádherných hor a jezer the TROSSACHS po trase: královský STIRLING se sídlem Stewartovců, jezero LOCH KATRINE proslavené spisovatelem Walterem Scottem a poté již královna skotských jezer LOCH LOMOND s malebnou vesničkou LUSS (zastávka). Přes KILLIN s peřejemi Falls of Dochart se vracíme na nocleh.
5. den:Ráno odjezd na celodenní výlet k jezeru LOCH NESS po trase: INVERNESS - procházka centrem města k hradu, DRUMNADROCHIT - možnost návštěvy zajímavé expozice „Loch Ness Centre", zastávka u zříceniny hradu URQUHART, FORT AUGUSTUS - městečko na jezeře Loch Ness u Kaledonského kanálu, SPEAN BRIDGE s pohledem na vrcholky nejvyšší hory Skotska BEN NEVIS. Průjezd pohořím Grampian a přes vřesoviště RANNOCH MOOR a fascinujícím údolím GLEN COE s krásnými přírodními scenériemi. Nocleh.
6. den:Ráno zastávka v DUNKELDU, kde si prohlédneme katedrálu, považovanou za nejstarší v zemi a střed půvabného městečka. BLAIR CASTLE - nejnavštěvovanější hrad Skotska, velkolepé sídlo vévody z Athollu. Odpoledne odjezd do PITLOCHRY, prohlídka palírny whisky, spojená s ochutnávkou. Navštívíme velkou vodní elektrárnu v Pitlochry, kde budeme pozorovat systém, kterým lososi „táhnou" do přehrady. Nocleh.
7. den:Brzy ráno odjezd na celodenní výlet na ostrov mýtů a legend, ostrov SKYE. Navštívíme tato místa: vesnici DUNVEGAN s hradem, známým jako nejstarší rodové sídlo klanu Mac Leod. Možnost prohlídky hradu a přilehlých zahrad, možnost projížďky na lodičkách ke kolonii volně žijících tuleňů. V podvečer odjezd z ostrova po novém mostě do KYLE OF LOCHALSH s krátkou zastávkou u nejvíce fotografovaného hradu Skotska – EILEEN DONAN CASTLE. Nocleh.
8. den:Ráno odjezd do PERTHU - prohlídka půvabného paláce SCONE PALACE a parku z 12. století, místa korunovace králů. Přejezd do EDINBURGHU (UNESCO) - jedno z nejkrásněji položených měst světa. Hrad s expozicí korunovačních klenotů skotských králů, reprezentativní třída Princess Street, procházka ulicí zvanou „Královská míle“, palác Holyrood - oficiální královská rezidence. Nocleh.
9. den:Ráno odjezd přes DUNDEE a záliv řeky Tay do kraje FIFE, kde navštívíme „mekku“ golfu, půvabné ST. ANDREWS – prohlídka katedrály, hradu, možnost návštěvy muzea golfu ... Odpoledne návštěva pohádkového zámku GLAMIS CASTLE, kde trávila dětství královna matka. Nocleh.
10. den:Návštěva ROSSLYNSKÉ KAPLE - poutního místa hledačů záhad spojených se svatým grálem (dnes proslavená románem Šifra mistra Leonarda). Půvabné městečko ALNWICK k prohlídce majestátního hradu (zde se natáčely filmy s Harry Potterem). Nocleh.
11. den:Ráno odjezd do LONDÝNA , celodenní pobyt v metropoli, možnost navštívit mnohá atraktivní místa, jakými jsou budovy Parlamentu s legendárním Big Benem, Westminsterské opatství (UNESCO) aj. Odpoledne volno. Večerní přejezd kanálu La Manche.
12. den:V podvečer návrat do ČR.
Londýn Londýn - Tower Bridge Skotsko Skotsko - EDINBUR3 Skotsko - krajina Skotsko - SKYE MOS Skotsko - TROSACH2 Skotsko 1 skye - por skye - sli skye - tu2 Velka Britanie Londyn 02 Velka Britanie Londyn 03 Velka Britanie Londyn 04 Velka Britanie Londyn 05 Velka Britanie Londyn 06

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
17.07.2025 28.07.2025 12 20 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu luxusním autobusem
  • přejezd La Manche
  • průvodce
  • 2x nocleh v hotelu
  • 7x nocleh v karavanu ve Skotsku (v každém karavanu 3 dvoulůžkové ložnice) s možností vaření

Cena nezahrnuje

  • cestovní povolení ETA

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 590 Kč)
  • výběr ložnice v karavanu - příplatek je účtován na osobu (příplatek: 350 Kč)
  • 1/1 pokoj u tohoto zájezdu není možný.

Londýn

Málo hlavních měst hraje tak důležitou roli v kulturním i obchodním životě země jako Londýn. Dokládá to i nebývalý zájem turistů i obchodníků o toto město. Londýn je klenotnicí umění všech slohových údobí, sídlo mnoha muzeí a galerií. Nabízí tradice, které trvají po staletí, jako např. okázalou výměnu stráží v Buckinghamském paláci. Mezi významné církevní stavby patří katedrála sv. Pavla, Westminsterské opatství a římskokatolická westminsterská katedrála. Každý zná i sídla královské rodiny, jako je Tower, kde lze spatřit korunovační klenoty, nebo Kensingtonský, Buckinghamský a Svatojakubský palác. Z řeky Temže je impozantní pohled na komplex budov parlamentu zakončený známou věží Big Ben. Symbolem města je i Tower Bridge, poslední most přes Temži před ústím do moře.

Edinburgh

Hlavní město Skotska, město s majestátním hradem a drsným větrným podnebím. Pro svůj bohatý kulturní život je nazýváno "Athénami severu". Sídlí tu řada kulturních a uměleckých institucí: národní galerie, Skotská královská akademie, Skotské královské muzeum nebo muzeum moderního umění. Středem starého města je "královská míle", prostranství na cestě od hradu kolem katedrály sv. Víta ze 14. až 15. stol. k Holyroodu. Tzv. Holyroodhouse byl sídlem skotských králů včetně královny Marie, popravené v r.1587.

Skotsko

Skotsko zabírá přibližně jednu třetinu ostrova Velká Británie a je druhou největší zemí Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Patří k němu i čtyři souostroví, a to Orkneje, Shetlandy a Vnitřní a Vnější Hebridy.

Anglie

Zájezdy do Anglie se již léta nachází v trvalé nabídce cestovních kanceláří. Poznávací zájezdy do Anglie směřují hlavně do metropole Anglie Londýna, dále do jižní Anglie až na výběžek Cornwallu Landś End i do střední Anglie, kde se nachází významná univerzitní města Oxford a Cambridge.

St. Andrews

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

Paříž, nejkrásnější místa, doprava, hotel, snídaně, průvodce - od 4.490 Kč!!

PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
25. - 28.10.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,32 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí