CK Pohoda Velká Británie Zájezd č. OPS

Velká Británie - Od pobřeží k pobřeží Anglie na kole - Coast to Coast - stan

Velká Británie

Sever Anglie je fantastickou směsicí nádherné krajiny plné jezer a hor s majestátními…

11Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

11 - denní zájezd

Sever Anglie je fantastickou směsicí nádherné krajiny plné jezer a hor s majestátními hrady, dramatickým pobřežím, dechberoucími národními parky a výjimečného kulturního dědictví. To vše budeme moci shlédnout a prožít ze sedla kola. Naše 400 km dlouhá trasa (označená C2C) nás povede od Severního moře rozlehlou oblastí kopcovitých Penin přes největší národní park Anglie - Lake District až k moři Irskému. Podél pobřeží se poté dostaneme k jednomu z nejohromnějších děl římského stavitelství, k Hadriánovu valu. Zeď, která je součástí fondu světového dědictví UNESCO, byla postavena téměř před 2000 lety a táhne se přes celou Británii od jednoho pobřeží k druhému. Val, vystavěný na rozkaz římského císaře Hadriana, se stal hranicí římského impéria až do konce římské vlády v Británii někdy po roce 410. Tato unikátní stavba nás povede anglickým venkovem, historickými městy, územím posetém středověkými hrady do Newcastlu upon Tyne. Šesté největší město Anglie je proslavené nejen fotbalem, ale i středověkými památkami a nebývalou koncentrací unikátních mostů.

Ubytování:

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:odpoledne odjezd z ČR, přesun do Belgie.
2. den:příjezd do města BRUGGY, cyklistická prohlídka města, podél říčních kanálů malebnou belgickou krajinou do přímořského letoviska u přírodní rezervace HET ZWIN poblíž holandských hranic, zpět k autobusu (50 km), nočním trajektem do Anglie.
3. den:cesta na sever, přejezd do NEWCASTELU. Naše putování začneme od monumentální, 20 metrů vysoké sochy Anděla severu tyčící se nad Newcastlem. Územím bývalých uhelných dolů po železniční trati, dnes již perfektně upravenou na cyklostezku, dojedeme do městečka CONSETT, dříve proslaveného výrobou kvalitní oceli. Cesta po tělese bývalé železnice nás dále povede otevřenou krajinou s úchvatnými výhledy do údolí řeky Derwent až k městečku STANHOPE s romantickým zámkem v jeho centru (45 km, ^350 m nahoru, ˇ250 m).
4. den:po místních komunikacích a vedlejších silnicích se budeme toulat zvlněnou krajinou druhé největší chráněné krajinné oblasti v Anglii, PENINAMI. Řídce osídleným rozsáhlým územím otevřených vřesovišť, rašelinišť a luk budeme projíždět téměř sami. Přes kamenné vesničky Rookhope a Nenthead se dostaneme na samotný okraj Penin přezdívaný s nadsázkou vrchol světa, na HARTSIDE SUMMIT (580 m n. m.) s čarokrásnými výhledy do kraje. Poté dlouhým klesáním dojedeme do historického města PENRITH s impozantní zříceninou středověkého hradu (70km s možností zkrácení na 45 km, houpavě nahoru a dolů, závěrečné klesání 500 m).
5. den:cyklostezka nás zavede na okraj největšího a nejnavštěvovanějšího národního parku Anglie - LAKE DISTRICT s nejvyšší horou Anglie, SCAFELL PIKE (978 m n. m.). Napojíme se na těleso bývalé železnice, po kterém tunely a mosty a kolem opuštěných nádraží dojedeme do samého srdce parku, do břidlicového města KESWICKU ležícího u překrásného jezera Derwent Water. Dále vystoupáme nad jezero Bassenthwaite a loukami rodinných farem, spásané stády ovcí, dorazíme do tichého, prozaického města COCKERMOUTH, rodiště vůdce vzpoury na lodi Bounty, Fletchera Christiana (60 km, ^400 m, ˇ500 m).
6. den:opustíme hornaté vnitrozemí a u města Workington nás přivítá cumbrijské pobřeží Irského moře. Krajinou rovnou jako stůl nás pobřežní cyklostezka povede na sever malebnými přístavními městečky. Projedeme kolem pozůstatků římských pevností u městečka Maryport a postupně se budeme nořit do nitra zátoky Solway, kde začínal slavný HARDIÁNŮV VAL (50km, rovinatá etapa).
7. den:kolem zátoky, nad mokřady a rašeliništi s výhledy do Skotska se začneme pomalu stáčet zpět k východu. Městečko Bowness on Solway stojící na základech římské pevnosti je oficiálním začátkem stezky po Hadriánově valu. Pomalu opustíme pobřeží a řeka Eden nás dovede do centra dynamického města CARLISLE, hlavního města tradičního hrabství Cumberland. Historické jádro města s hradem, muzeem, katedrálou a částečně zachovanými hradbami stojí za zhlédnutí (60 km, rovinatá etapa).
8. den:mírně zvlněnou krajinou po místních silničkách nás cyklostezka dovede k převorství LANERCOST, nejzachovanější klášterní budově v severní Anglii. Kousek nad ním se nachází jedna z nejlépe zachovaných částí Hardiánova valu včetně obranných věží. Houpavě nahoru a dolů, podél tohoto skvostu, anglickým venkovem dorazíme do městečka HALTWHISTLE, kde se nachází údajný střed Británie. Cestou lemující idylická zákoutí, dechberoucí pamětihodnosti a působivé přírodní kulisy dojedeme k největší římské vojenské pevnosti VINDOLANDA (60 km, houpavě nahoru a dolů).
9. den:cyklostezka nás povede národním parkem NORTHUMBERLAND přes soutok řek jižní a severní Tyne, dále údolím Tynedale do augustiniánského opatství HEXHAM. Budova opatství je úchvatným příkladem rané anglické architektury. Krajinou posetou středověkými hrady, kolem archeologických vykopávek starého římského města Corbridge, se přiblížíme k Newcastlu (55 km, ^250 m).
10. den:po proudu řeky Tyne, po tělese zrušené železnice, příměstskými parky dorazíme do cíle našeho putování, do NEWCASTLU UPON TYNE, který byl jako Pons Aelius založen samotným římským císařem Hadriánem. Před odjezdem domů tak budeme mít možnost nasát atmosféru tohoto metropolitního, pulzujícího města. Šesté největší město Anglie je proslavené nejen fotbalem, ale i středověkými památkami, železničním nádražím s první halou na světě zastřešující kolejiště a nebývalou koncentrací unikátních mostů. Podvečerní trajekt z Newcastelu do Amsterdamu.
11. den:příjezd do ČR pozdě v noci.
Anglie_Hexham_abbay_57482303 Anglie_Scafell_Pike_on_the_top_41073057 Belgie Turistika_NP_Walesu_Lake_District_01 Turistika_NP_Walesu_Lake_District_02 Turistika_NP_Walesu_Lake_District_03 Turistika_NP_Walesu_Lake_District_04

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

Paříž, nejkrásnější místa, doprava, hotel, snídaně, průvodce - od 4.490 Kč!!

PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
25. - 28.10.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 22,81 Kč
euro 25,28 Kč

Počasí