CK Pohoda Francie Zájezd č. RE/FR476-16

Korsika azurové moře a štíty horských velikánů

Francie
Korsika
Naše tipy, jak si užít dovolenou - koupání v kaskádách Korsických Alp - zdolání soutěsky…

12Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

12 - denní zájezd

Naše tipy, jak si užít dovolenou
- koupání v kaskádách Korsických Alp
- zdolání soutěsky Spelunca
- návštěva Napoleonova rodiště Ajaccio
Kam se s námi podíváte
Bastia - Corte - Propriano - Calanche - Spelunca - Porto - Ajaccio - Filitosa - Sarténe - Bavella - Bonifacio

Ostrov, jehož nejkrásnější subtropická příroda nabízí nejen azurové moře s fantastickým pobřežím, ale i štíty horských velikánů, romantické kaskády a zákoutí ve stínu staletých pinií a korkových dubů.

1.-2. den zájezdu
Odjezd z ČR (upřesnění času odjezdu v závislosti na novém jízdním řádu trajektů), trajektem z Itálie do BASTIE na Korsice. Návštěva starobylého CORTE s hrdě se tyčící citadelou pod horskými velikány (tato zastávka platí pro zájezdy s nočním trajektem). Hornatým vnitrozemím pokračujeme na západní pobřeží do krásné zátoky Valinco , která je ideálním místem na výlety po celé Korsice. Ubytování v bungalovech.


3. den zájezdu
Pobyt u moře v zátoce Valinco u Propriana, krásná dlouhá písčitá pláž, na jedné straně zakončená stejnojmenným městečkem, na druhé skalisky s janovskou věží. Odpoledne seznámení s městem.


4. den zájezdu
Celodenní výlet k bizarním skalám CALANCHE (UNESCO), krátká procházka barevnými skalními útvary a pokračujeme do PORTA , perla Korsiky, koupání v moři, pro zájemce soutěska SPELUNCA - z Evisy (805 m) příjemný sestup do Otty (334 m), cca 2-3 hod., jedna z nejznámějších atrakcí ostrova, možnost osvěžujícího koupání v kaskádách. Největší město ostrova AJACCIO , vydáme se po stopách korsičana Napoleona Bonaparta (rodný dům, památníky).


5. den zájezdu
Pobyt u moře. Pozdě odpoledne návštěva proslulého naleziště prehistorické kultury FILITOSA , menhiry, večerní život v městečku SARTENE , úzké a křivolaké uličky, dýchne tu na nás duch minulosti vendety a pirátských výprav.


6. den zájezdu
Ráno turistický výlet s překrásnou scenérií skalních věží BAVELLA . Dvě varianty obtížnosti, mírnější zvládne každý, aniž by byl o něco ochuzen. Pozdě odpoledne koupání a pobyt u moře .


7. den zájezdu
BONIFACIO , prohlídka města, bělostné útesy. Pro zájemce projížďka lodí pod skalnatými útesy (cca 15 €/os.), možnost koupání u skalisek nebo fotogenické procházky po útesech až k majáku na pláž u ostrůvku St. Antoine. Odpoledne návrat.


8. den zájezdu
Pobyt u moře .



9. den zájezdu

Nejkrásnější kaskády Korsiky POLISCHELLU , lehká pěší túra s koupáním.



10. den zájezdu

Bílá pláž ROCCAPINA se skalními útvary Lví kameny s možností nenáročné pěší túry na vedlejší pláž D‘ERBAJU s malými písečnými dunami.



11. den zájezdu
Ráno odjezd do BASTIE , prohlídka přístavního města (délka v závislosti na jízdním řádu trajektů). Odpoledním trajektem do Itálie. Odjezd směr ČR.


12. den zájezdu
Návrat do republiky.





Jízdní řády trajektů na sezonu 2016 nejsou přesně známy v době uzávěrky katalogu, CK si vyhrazuje právo lehké úpravy programu z důvodu změny jízdního řádu trajektů.

Ubytování: ano

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Nástupní místa : 02.06.-13.06. odjezd A, B

Přehled nástupních míst najdete ZDE.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Francie - Ajaccio Francie - Korsika- Calanche Francie - Korsika, Bonifacio Francie - Korsika, pláž Ostriconi Korsica o 108617029

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Bungalov 2+2

Cena zahrnuje

  • 9x ubytování v bungalovech,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu
  • povlečení,
  • průvodce,
  • trajekty,
  • vstupní a výstupní korsickou daň,

Cena nezahrnuje

  • 6x česká večeře 3.-8. den 1000 Kč,
  • 8x česká večeře 3.-10. den 1 250 Kč
  • Fakultativní příplatek:
  • neobsazené lůžko: 4000 Kč,
  • vstupné, lodní výlet, vratnou kauci na bungalov (30 €/os.) a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"

Korsika

Korsika je třetím největším ostrovem ve Středozemním moři. Leží ve vzdálenosti 170 km od jižního pobřeží Francie a 80 km od západního pobřeží Itálie. Jejích 8700 km čtverečních nabízí návštěvníkům neobyčejné bohatství přírodních krás, které zůstávají z velké části ještě stále nedotčeny civilizací. Obyvatelé Korsiky, hrdí a nezávislí lidé, nepřestávají toužit po nezávislosti, avšak vzhledem k tomu, že se zde narodil největší hrdina Francie - Napoleon Bonaparte, je jejich země tímto svým nejslavnějším synem pevně připoutána k francouzské pevnině. Korsika je a současně není součástí Francie, což přispívá k jejímu pozoruhodnému kouzlu. Korsičané o Francii hovoří jako o "kontinentu", čímž naznačují odlišnost své rodné země. V místní boulangerie (pekařství) samozřejmě dostanete křupavé francouzské bagety, ale člověk, který vám je prodá, bude se svými kolegy hovořit korsičtinou, jazykem, jejž doma stále používá většina obyvatel. Země samotná má být na co pyšná, neboť ji příroda obdařila neobyčejnou rozmanitostí. Na tisíc kilometrů dlouhém pobřeží najdete pláže s jemným zlatým pískem, zátoky s rybářskými vesničkami pod skalnatými převisy a útesy spadající dramaticky do azurových vod Středozemního moře. Vnitrozemím se táhne žulové pohoří, jehož vrcholky dosahují až 2170 metrů, díky čemuž si Korsika vysloužila přezdívku "hora v moři". Tyto vrcholky bývají v zimním období pokryty sněhem, který se na jaře mění v bohaté zásoby čerstvé vody, plnící koryta pětadvaceti řek. Na jihu se nacházejí měkké miocénské křídové útesy, zatímco sever je tvořen rozeklanými břidlicovými skalisky zformovanými nesmírnými geologickými silami. Svou úlohu tu sehrálo i počasí. Větry vytvarovaly měkčí skály do velkolepých a groteskních tvarů, zatímco mráz a sníh uhladily ostré hrany horských hřbetů. Davy návštěvníků, přicházejících obdivovat přírodní krásy ostrova vítají dnes Korsičané s otevřenou náručí. Ostrov umožňuje každému z návštěvníků, aby si mohl dosyta užít teplého korsického slunce na pláži, vyjet si na výlet do okolí nebo se vypravit do místních obchůdků či při sklence aperitivu pozorovat západ slunce v některém z půvabných letovisek. Kdysi neproniknutelné horské průsmyky jsou dnes už přístupné a nabízejí jedinečné možnosti k výletům - ať už autem, pěšky, na kole či na koni. Místní řeky a horské bystřiny skýtají ideální podmínky pro sjíždění kajakem či v kánoi. Příkré vrcholky hor lákají horolezce a horský vzduch nadnáší letce na rogalu. Existuje jen málo míst na světě, která by nabízela více možností aktivního odpočinku než Korsika.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

Paříž, nejkrásnější místa, doprava, hotel, snídaně, průvodce - od 4.490 Kč!!

PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
25. - 28.10.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 22,98 Kč
euro 25,35 Kč

Počasí