CK Pohoda Francie Zájezd č. 283

Klenoty Normandie

Francie
Remeš, Giverny, Rouen, Dieppe, Fécamp, Etretat, Caen, Bayeux, Horní Normandie, Trouville-sur-Mer
- nejen pláže vylodění, ale i památky, zajímavosti a koupání v Atlantiku Poznávací…

8Počet dnů:

21.07.2025Termíny od:

13 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

- nejen pláže vylodění, ale i památky, zajímavosti a koupání v Atlantiku

Poznávací zájezd do Francie do oblasti Normandie nabízí poznání tohoto úžasného a historií prodchnutého koutu Francie. Slavná tapiserie v Bayeux nebo pláže spojené s vyloděním za 2.sv.války. Na našem zájezdu toho samozřejmě poznáte mnohem více.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:Příjezd do GIVERNY , prohlídka Muzea a zahrady Clauda Moneta, nám známé především její japonskou částí s leknínovým jezírkem. Zde Monet maloval svou sérii Lekníny nebo Japonský most. Sérii Leknínů dnes můžeme vidět v pařížském muzeu Orangerie. ROUEN – přístav, který patří Francii zásluhou Johanky z Arku. Staré město má zachované středověké uličky, gotické a renesanční domy a paláce, jedna z nejslavnějších katedrál Notre Dame, která je zachycena na četných Monetových obrazech, Vieux Marché – místo upálení Johanky z Arku.
3. den:OBLAST HORNÍ NORMANDIE – Alabastrové pobřeží, proslavené majestátními křídovými útesy v okolí městeček Étretat a Fécamp . Přímořské městečko FÉCAMP , jehož kořeny sahají až do římské doby, destilační závod a muzeum „benediktinky“, gotický kostel sv. Štěpána. VEULETTES-SUR-MER – půvabné letovisko s 1 200 metrů dlouhou pláží na Alabastrovém pobřeží, oblázková pláž je orámována typickými křídovými útesy. DIEPPE – v 16.stol. patřilo k nejdůležitějším francouzským přístavům, nejstarší francouzské lázeňské město, kde 19.8.1942 bylo uskutečněno pokusné vylodění 6 000 převážně kanadských vojáků, ale operace skončila fiaskem.
4. den:Městečko ETRÉTAT se skalními oblouky a vysokými útesy až 70 m. Příjemná cesta Vás zavede k osamocené jehle v moři i ke skalním branám připomínajícím sloní chobot. Přejezd přes konstrukčně zajímavě řešený dálniční most přes řeku Seinu - PONT DE NORMANDIE, který od roku 1995 propojuje Horní a Dolní Normandii - do HONFLEUR, jednoho z nejstarších a nejzachovalejších měst Normandie – starý malebný přístav s typickými domy, které se často staly inspirací pro malíře. TROUVILLE-SUR-MER – malé přímořské letovisko s půvabným rybářským přístavem a slouhou dřevěnou promenádou podél pláže Trouville-sur-Mer z r. 1867 (první promenáda na pobřeží Normandie), jehož kouzlu dávno propadli umělci a spisovatelé. Odjezd do Caen .
5. den:Prohlídka města CAEN – historické město s některými dochovanými památkami, malebnými hrázděnými domy, Mužský a ženský klášter, hrad nad řekou Orne. Přejezd do BÉNOUVILLE, kde na Caenském kanále je Pegasův most, který dostal jméno po operacích 6.6.1944 na počest britských výsadkářů, jejichž znakem byl okřídlený kůň Pegasus. OUISTREHAM – letovisko a přístav s majákem, u ústí řeky Orne, známé vyloděním britských jednotek v rámci dne D v sousedním letovisku Riva-Bella, ale i svými plážemi.
6. den:ARROMANCHES-LES-BAINS – s ohromným umělým přístavem tzv. Mulberry nebo Port Winston, kde je jedno z největších muzeí vylodění. Nedaleko LONGUES-SUR-MER - na okraji je zachována německá dělostřelecká baterie, která bývala součástí německých pobřežních opevnění Atlantického valu. BAYEUX – 1. osvobozené město ve Francii, které je známé také jediným dobovým dílem na světě – tapisérií, která zachycuje normanskou invazi do Anglie v r. 1066. Tapisérie je skoro 70 metrů dlouhá.
7. den:REMEŠ – prohlídka jedinečné gotické katedrály, jedné z nejvýznamnějších katedrál ve Francii a vrcholné gotiky vůbec. Od 12. do 19. stol. zde byli korunováni francouzští králové. Pokračování v cestě přes Německo do ČR.
8. den:Příjezd do Prahy v ranních hodinách.
Rouen 01 Rouen 02 Rouen-04 Rouen-08

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
21.07.2025 28.07.2025 8 13 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu busem
  • 5x ubytování v hotelu (2lůžk. pokoje s příslušenstvím)
  • průvodce

Výlety

  • pojištění léč. výloh a storna (příplatek: 390 Kč)
  • 1lůžkový pokoj (příplatek: 3500 Kč)
  • 5x snídaně (příplatek: 1250 Kč)

Remeš

Remeš je historickým městem a střediskem vinařství v kraji Champagne. Je proslulé mohutnou katedrálou, která je větší než katedrála Notre Dame v Paříži. Až do roku 1830 v ní byli korunováni francouzští králové. Za 1. svět. války byla velká část města znicena, samotná katedrála byla dlouze rekonstruována a dnes je opět přístupná veřejnosti.

Giverny

Tato malá vesnice v údolí Seiny je skutečným poutním místem pro milovníky umění. Nachází se zde dům a zahrada malíře Clauda Moneta. Obytný dům je takovým, jakým byl za časů "Mistra impresionismu"- s barevnou výzdobou a sbírkou japonských rytin. Zahrady, otevřené od 1. dubna do 31. října, nabízejí fascinující podívanou na množství květin; zdejší zahrady s vodními prvky inspirovaly Moneta k jeho slavnému souboru "Nymphéas". Nedaleko tohoto okouzlujícího místa se nachází Muzeum amerického umění, které shromažďuje obdivuhodnou sbírku impresíonistických děl vytvořených Američany jdoucích v Monetových stopách.

Rouen

Rouen je známý především svými starobylými čtvrtěmi s hrázděnými domy. Dějiny města jsou spojeny s Johankou z Arku, která zde byla upálena v roce 1431 na Starotržním náměstí. Město má velké množství nádherných budov v gotickém slohu, např. katedrálu a kostely sv. Ouena a sv. Maclou. Město Rouen nabízí široký výběr muzeí, např. uměleckoprůmyslové muzeum, muzeum keramiky a uměleckého kovářství. Zajdeme-li do uliček pěší zóny, objevíme Soudní palác a části domu, kde žil svatý Maclou. Rouen vlastní bohaté historické památky, je ale také mladým a dynamickým univerzitním městem.

Dieppe

Je nejstarším francouzským lázeňským městem. Dějinám tohoto místa se věnuje zámecké muzeum, kde se rovněž nacházejí velkolepé sochy ze slonoviny. Rybářský přístav, pobřežní promenáda a uličky s obchůdky propůjčují Dieppe obzvláštní atmosféru, kde po celý rok panuje čilý ruch. V okolí se nachází ještě další zajímavosti -zámek Miromesnil, květinový park Moutiers, kostel a námořnický hřbitov ve Varengeville-sur-Mer, šlechtické sídlo ďAngo.

Fécamp

Fécamp je velmi silně spjat s námořnickou minulostí. Můžete ji objevit jako návštěvník muzea Terre-Neuvas, které popisuje napínavý osud rybářů tresek z Terre-Neuve a které též obsahuje historickou sbírku z doby Vikingů. Slávou Fécampu je Benediktinský palác, kde se vyrábí slavný likér D.O.M. Bénédictine, vynalezený v XVI. století benediktinským mnichem Vincellim. Z časů benediktinských mnichů pochází opatství sv. Trojice. Je to velmi pěkná, na umělecká díla bohatá budova, která kdysi sloužila jako poutní místo Svaté krve.

Etretat

Etretat, toto půvabné lázeňské městečko na Cote ďAlbatre je zasazeno do srdce skal příkře se svažujících do moře. Nejhezčí zajímavostí jsou bezpochyby "Portes" a "dutá jehla"- přírodní krásy vysochané mořem v pobřežních skalách. Tento malý městys, jinak oblíbené místo pobytu francouzského spisovatele Guy de Maupassanta, má také historicky zajímavý kostel z XI. století a půvabnou tržnici. Etretat je zobrazeno na plátnech Courbeta, Corota, Moneta a dalších.

Caen

Hlavní město Normandského vévodství za Guillauma Dobyvatele. Caen reprezentuje celek důležitých památek : feudální zámek, sloužící dnes jako muzeum Normandie, umělecké muzeum, mužské a ženské opatství, postavené v XI.století a Památník, který ve svých museografických a filmových prostorách nabízí cestu do dějin XX.století a představuje úvahy a názory o míru. V Památníku se nachází rovněž galerie nositelů Nobelových cen, kde figurují jména četných proslulých španělských mužů.

Bayeux

Toto místo se starou náboženskou tradicí je bohaté na množství hrázděných domů, šlechtických sídel a paláců z XV. a XVII.století. Nelze opomenout malebné uličky, katedrálu Notre-Dame, muzeum bitvy o Normandii a především slavnou tapisérii zvanou Tapisérií královny Mathildy. Toto vrcholné dílo z XI.století o délce 70 metrů popisuje v 58 scénách přípravy a počátek dobývání Anglie Guillaumem, vévodou normandským.

Horní Normandie

Trouville-sur-Mer

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

Paříž, nejkrásnější místa, doprava, hotel, snídaně, průvodce - od 4.490 Kč!!

PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
25. - 28.10.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,32 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí