CK Pohoda Německo Zájezd č. RE/D611-15

Ostrov Helgoland - přírodní krásy
a památky UNESCO severního Německa

5Počet dnů:

12.08.2015Termíny od:

6 290 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Ubytování: ano

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:zájezdu Odjezd v pozdních večerních hodinách z republiky do Německa.
2. den:zájezdu Ráno WERNIGERODE - malebné město pod Harcem - křivolaké uličky, hrázděné domy a "Neuschwanstein severu" pohádkový zámek. Odpoledne navštívíme SCHWERIN s překrásnou polohou mezi sedmi jezery a jeho velkolepý zámek s kombinací sedmi různých stavebních slohů - sídlo meklenburského vévody. Nocleh ve Schwerinu.
3. den:zájezdu Prohlídka perly Šlesvicka – Holštýnska LÜBECKU (UNESCO) - královna hanzy, rodiště Thomase Manna a ve středověku nejvýznamnější město na Baltu. Cihlová gotika povýšená na národní sloh, historické centrum, 130 m dlouhý Dóm, kostel Panny Marie, slavná cihlová radnice, Holštýnská brána…a oblíbený suvenýr Lübecký marcipán. Odpoledne nás v celé své přirozené kráse přivítá LÜNEBURSKÉ VŘESOVIŠTĚ - pohled na krajinu bude obzvlášť podmanivý v této době, kdy kvete vřes. Navštívíme zajímavé partie v rozsáhlé přírodní rezervaci, v krajině, kde se střídají údolí s vodními toky, morény a písčiny, vřesoviště, zapomenuté močály, lesy a pastviny. Východiskem naší cca 4 hod. cesty po přírodním parku bude půvabná vesnice UNDELOH, obklopená rozsáhlými plochami kvetoucího vřesu. Odjezd na ubytování.
4. den:zájezdu Po snídani odjedeme do přístavu Cuxhaven a odtud se vydáme výletní lodí na ostrov HELGOLAND (UNESCO), opravdovou perlu v Severním moři, který si oblíbil i F. Kafka, H. Heine či J. Wolfgang Goethe. Pěší okruh ostrovem s vyhlídkami na nejzajímavější skalní útvary, jejichž dominantou je Vysoká Anna (Lange Anna), měřící asi 40 m a je nejznámějším útesem z červeného pískovce. Celou cestu nás budou doprovázet bizardní strmé útesy, budeme mít možnost úzkého kontaktu s volně žijícím terejem i krásnými alkouny. Zdejší přístav UNTERLAND nás přivítá pestrobarevnými domky zvanými "humří boudy". Navštívíme kostel Sv. Mikuláše, mořské akvárium a budeme mít možnost individuálních nákupů ve spoustě duty-free shopů (ostrov leží v bezcelní zóně) nebo si užít zdejších lázní. Ostatní mohou využít místní trajektové přepravy na přilehlý ostrov DUNA, jak sám název napovídá, menší ostrůvek skutečně připomíná písečnou dunu a pokud budeme mít štěstí, naskytne se nám nevšední zážitek pozorovat kolonii tuleňů, jak se vyvalují na pláži a nechají nás přiblížit opravdu hodně blízko. Podvečerní zastávka v městečku BRÉMY (UNESCO), jež si je vědomo historických kořenů, sahajících až do dob Karla I. Velikého. Romantická procházka historickým jádrem města - radnice, socha Rollanda, velkolepý románský dóm, Markt-Platz. Následuje odjezd do ČR.
5. den:zájezdu Předpokládaný příjezd do republiky v ranních hodinách.
Mapa - Ostrov Helgoland Německo - Brémy Německo - kouzelný Lüneburg Německo - Lübeck, král hanzy Německo - Lüneburské vřesoviště Německo - Lüneburské vřesoviště Německo - ostrov Helgoland Německo - ostrov Helgoland Německo - Schwerin - zámek Německo - Schwerin - zámek Německo - Schwerin - zámek

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

Cena zahrnuje

  • dopravu lux. klim. busem, trajekt na ostrov Helgoland a zpět, 2x ubytování v hotelu*** – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, 2x snídani, průvodce

Cena nezahrnuje

  • Fakultativní příplatek: 1lůžk. pokoj 700 Kč, komplex. pojištění vč. storna zájezdu 150 Kč str. 2 katalogu
  • vstupné, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

Paříž, nejkrásnější místa, doprava, hotel, snídaně, průvodce - od 4.490 Kč!!

PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
25. - 28.10.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 22,50 Kč
euro 25,18 Kč

Počasí