CK Pohoda Itálie Zájezd č. 1006

Italské stálice – Benátky, Terst a Miramare

Itálie
Benátky, Verona, Benátsko, Murano, Burano, Torcello, Padova
SKVOSTY SEVERNÍ ITÁLIE Itálie – to je nespočet variací pro cestovatele – města nabitá…

5Počet dnů:

15.05.2024Termíny od:

6 690 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

SKVOSTY SEVERNÍ ITÁLIE
Itálie – to je nespočet variací pro cestovatele – města nabitá památkami, kouzelná romantická zákoutí, přírodní horské i přímořské scenérie. Podrobnou prohlídku Benátek a návštěvu dalších slavných italských míst vám nabízí také tento zájezd.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v podvečer přes Prahu, České Budějovice a Rakousko do Itálie.
2. den:Příjezd do Punta Sabbioni a odjezd lodí do Benátek – kouzelného romantického historického města na laguně, rozkládajícího se na 118 ostrovech a ostrůvcích propojených 400 mosty a překrásnými historickými uličkami. Prohlídka nejkrásnějších míst: Piazza S. Marco s bazilikou, Dóžecím palácem a Campanilou, Most vzdechů včetně státního vězení, Canal Grande a paláce, kouzelná náměstíčka i klikaté uličky často končící u některého z kanálů. Zbude čas i na posezení u výborné kávy či sklenky vína. Kvečeru odjezd zpět lodí a autobusem na ubytování.
3. den:Odjezd lodí na ostrovy v okolí Benátek. Navštívíme ostrov Murano, kde se v místních sklárničkách seznámíte s krásou muránského skla. Poté poplujeme do bývalé malebné malířské vesnice na ostrově Burano. Dnes je slavný výrobou háčkovaných krajek. Návrat na pevninu, event. odpočinek u moře. Nocleh.
4. den:Odjezd do Terstu, prohlídka historického centra s krásnými paláci a živými ulicemi a náměstími. Samozřejmě v městě kávy se neopomeneme zastavit v některé z četných kaváren na šálek výborné kávy. Poté váš čeká bělostný kamenný zámek Miramare s překrásným parkem nacházející se na vrcholu skalnatého ostrohu Grignano v zálivu u Terstu. Nechal ho postavit arcivévoda Maxmilián Habsburský. Krásné interiéry i venkovní terasy se sochami, jezírky a výhledy na terstský záliv. Poté odjezd do ČR.
5. den:Příjezd v časných ranních hodinách.
castle g120f0e4a0 1920 castle g91008f04f 1920 castle gb01e360ce 1920 castle gbf9f800f5 1920 Italské stálice 1 Benátky Italské stálice 10 Burano Italské stálice 10 Murano Italské stálice 11 Burano Italské stálice 11 Murano Italské stálice 12 Burano Italské stálice 12 Murano Italské stálice 14 Burano Italské stálice 16 Burano Italské stálice 17 to je pizza! Italské stálice 18 Padova Italské stálice 19 Padova Italské stálice 21 Padova Italské stálice 23 Padova Italské stálice 30 plavba lagunou Italské stálice 31 plavba lagunou Italské stálice 5 Benátky Italské stálice 6 Benátky . Rialto Italské stálice 7 Benátky Italské stálice 8 Mutano Italské stálice 9 Murano Italské stálice2 Benátky výhled z Campanilly Italské stálice3 Benátky Italské stálice4 Benátky

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
15.05.2024 19.05.2024 5 6 690 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • doprava klim. autobusem
  • 2x hotel ( 2 lůž. pokoje) se snídaní
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • možnost večeře dle aktuální nabídky před odjezdem, platba u průvodce
  • informace: doporučené kapesné na vstupy cca 100 EUR
  • místní taxy a poplatky (cca 3 EUR/os.)
  • vstupy podléhají aktualizaci

Příplatky

  • jednolůžkový pokoj 1600 Kč (příplatek: 1600 Kč)

Slevy

  • first minute do 300 Kč do 31. 1.
  • Seniorská sleva 55+: 150 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Benátky

Benátky, nazývané také Královnou Jadranu byly založeny v roce 810. Město se nachází 4 km od pevniny se kterou je spojeno lodními linkami a mostem pro vlaky a automobily. Hlavní lákadlo je Grand Canal do kterého se vlévá skoro padesát menších kanálů. Ty jsou obvykle široké 4-5 metrů a mohou se v nich pohybovat pouze gondoly. 400 mostů spojuje 118 ostrůvků. Ve městě je možné najít domy ze čtyř architektonických období: byzantského, románského, gotického a renesančního. Nejvýznamnější dominanta města vedle kanálů je náměstí svatého Marka.

Verona

Verona bývá popisována jako Brána do Itálie a po Benátkách je druhým nejdůležitějším městem v regionu. Město je proslulé svojí krásou a kulturou. Ovšem jeho sláva se rozšířila díky Shakespearovi, který sem umístil děj své slavné hry Romeo a Julie. Průvodci Vám dokonce ukáží legendární Juliin balkon. Velice populární je též pro štěstí pohladit Juliino pravé ňadro, pochopitelně na její bronzové soše ! Za návštěvu stojí i Arena, cirk postavený v 1. století n.l., ve své velikosti se nachází hned za římským Koloseem.

Benátsko

Benátsko (Veneto) je kraj, který charakterizují Dolomity, jezero Lago di Garda, pohoří Colli Euganei, rovinatá Benátská nížina, ale také okázalá starobylá města, k nimž patří Verona, Vicenza, Padova a samozřejmě Benátky. Region je stále tradičním cílem turistů z celé Evropy. Nejenže se tady můžete setkat se svědectvím kultury etruské, řecké a římské, ale je tu možné obdivovat také osobitou gotickou architekturu v Benátkách.

Murano, Burano, Torcello

Murano, Burano, Torcello – to je trojlístek ostrovů v severní části Benátské laguny, trojlístek jmen, trojlístek podobných osudů zahrnujících lesk a slávu, ale také úpadek a zapomnění. Murano leží Benátkám nejblíže, pouhé 2 km severně od města. Zároveň je z celé trojice asi nejznámější. Je to díky sklu. Je jím proslulé benátské sklo, včetně unikátních zrcadel (nikde jinde v Evropě tajemství, jak vytvořit zrcadlo, po celý středověk neznali), které se od roku 1291 nevyrábělo ve vlastních Benátkách, nýbrž na Muranu. A tak bychom měli vlastně říkat „muranské sklo“ a „muranská zrcadla“; jenže historie bývá nespravedlivá a navíc z hlediska státoprávního šlo samozřejmě o součást Serenissimy – Nejjasnější republiky benátské. Prvními obyvateli pěti malých ostrůvků byli uprchlíci z římského Altina, vyhnaní sem Huny v polovině 5. století. Ostatně v římských manufakturách na pevnině mělo svůj počátek i pozdější vyhlášené benátské sklářství. První archeologické důkazy o výrobě skla v Benátské laguně pocházejí ze 7. století z Torcella, kam se ještě dostaneme. Od 10. století pak již existují i písemné dokumenty zmiňující skláře. Známý je například benediktinský mnich Domenico řečený Fiolario, který vyráběl fioly, baňky s dlouhým úzkým hrdlem, pro domácí použití. Později Benátčané dokonale využili své role ve čtvrté křížové výpravě, při níž byla roku 1204 obsazena Konstantinopol. Seznámili se tam mimo jiné detailně s výrobou skla a ovládli obchod s luxusním zbožím prakticky v celém Středomoří.

Padova

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,77 Kč
euro 25,33 Kč

Počasí