CK Pohoda Slovensko Zájezd č. RE/SK697-22

Spiš – Klenotnice Slovenska

Slovensko

Vydejte se s námi do oblasti Spiše, krajiny mimořádně bohaté na kulturně-historické…

7Počet dnů:

20.08.2022Termíny od:

8 990 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Vydejte se s námi do oblasti Spiše, krajiny mimořádně bohaté na kulturně-historické památky, do krajiny pestré přírody. Během poznávacího zájezdu navštívíme Spišský hrad, Spišské Podhradie, L´ubovnianský hrad, zámeček Markušovce, historickou Levoču i Kežmarok, památky lidové architektury, termální lázně Vrbov a NP Slovenský raj. V oblasti severního Šariše navštívíme gotický Bardejov, Dukelský průsmyk i výjimečné dřevěné kostely Karpatského oblouku v Ladomirové a Bodružali. Čeká nás pestrá mozaika pohoří, kotlin, jedinečných památek UNESCO i termální voda pod Tatrami.

Spišský hrad – Dreveník – Žehra - Spišské Podhradie – Spišská Kapitula – Sivá Brada - Bardějov – Ladomirová – Podružal – Dukelský průsmyk – Markušovce – Kežmarok – termály Vrbov – NP Slovenský raj – Hrdlo Hornádu – Kláštorisko – Letanovský mlýn - Strážky - Podolínec – Stará Lubovňa – Levoča

Ubytování: ano

Ubytování: moderní hotel*** na okraji památkové zóny ve Spišské Nové Vsi - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, fénem, sat. TV, minibarem. Hotel. hostům je k dispozici fitness centrum, za poplatek masáže a solárium.

UBYTOVÁNÍ
- 6x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
- Ubytování: moderní hotel*** na okraji památkové zóny ve Spišské Nové Vsi - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, fénem, sat. TV, minibarem. Hotel. hostům je k dispozici fitness centrum, za poplatek masáže a solárium.
- CK si vyhrazuje právo změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
6x polopenze (snídaně formou bufetu, večeře). Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 20.08. – 26.08. Odjezd A, B* + Mor. Třebová, Mohelnice

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR v ranních hodinách na Slovensko. Prohlídka SPIŠSKÉ NOVÉ VSI , kde budeme po celou dobu zájezdu ubytováni. Po prohlídce ubytování, večeře.
2. den:Výlet za symboly někdejší moci Spiše (UNESCO). Navštívíme dominantu oblasti , patřící mezi nejrozsáhlejší hradní komplexy Evropy, největší hrad na Slovensku s rozlohou více než 41tis. m2. Procházka o okolí DREVENÍKU – přírodní rezervaci travertinu. Následuje ŽEHRA s gotickým kostelíkem Ducha svatého, SPIŠSKÉ PODHRADIE s renesančně-barokními domy a církevní městečko SPIŠSKÁ KAPITULA s katedrálou sv. Martina. Na závěr SIVÁ BRADA , travertinová kupa s vyvěrajícím minerálním pramenem, jezírko, drobné kaskády, koryta malých potůčků, barokní kaplička sv. Kříže.
3. den:Výlet do oblasti severního Šariše. Návštěva gotického města BARDEJOV (UNESCO), ucelené historické jádro s měšťanskými štítovými domy, hlavní náměstí s budovou bývalé radnice, Gantzughof s renesanční arkádou, kostel sv. Egídia, středověké hradby městského opevnění. Výjimečné kostely Karpatského oblouku (UNESCO) - dřevěné sakrální stavby jsou skvostem slovenské lidové architektury. Zvláštností je, že objekty jsou postaveny výhradně ze dřeva a při jejich stavbě nemohl být použit ani jeden hřebík. Vyznačují se originalitou a jedinečným technicko-uměleckým řešením. Prohlédneme si římsko-katolický chrám sv. Michala Archanjela v obci LADOMIROVÁ a chrám sv. Mikuláše (z r. 1658) v BODRUŽALI . Na závěr Dukelský průsmyk . Navštívíme památník 1. československého armádního sboru - DUKLA , připomenutí těžkých bojů na konci 2. svět. války, muzeum pod širým nebem, vojenský hřbitov, vyhlídka.
4. den:Ráno navštívíme u Slovenského ráje rokokový zámeček MARKUŠOVCE s letohrádkem Dardanely , vystavěný k příležitosti očekávané návštěvy císaře Josefa II. Podtatranské město KEŽMAROK , jeden z nejrozsáhlejších a nejucelenějších souborů kulturně-historických památek na Spiši. Prohlídka městské památkové rezervace, radnice, Hradní ulice, bazilika sv. Kříže, krásná renesanční zvonice, pýcha města - dřevěný artikulární kostel sv. Trojice (UNESCO). Odpoledne relaxace a odpočinek v nedalekých termálních lázních VRBOV , jedna z nejlepších geotermálních vod střední Evropy.
5. den:Toulky Národním parkem SLOVENSKÝ RAJ , krajina krasových planin, tiesňav a vodopádů. Možnost volby ze dvou tras. Pro obě je výchozím bodem ATC Podlesok - Hrdlo Hornádu – vstup do soutěsky řeky Hornád k tzv. Preilomu Hornádu (vstupné cca 3 €). Dále možnost trasy: Lehčí varianta: od HRDLA HORNÁDU cesta podél řeky Hornád až k LETANOVSKÉMU MLÝNU , kde čeká náš autobus (délka necelých 5 km, cca 2 hod., minimální převýšení). Náročnější varianta: od HRDLA HORNÁDU podél řeky k rozcestí Kláštorská roklina a Kláštorskou dolinou do centra Slovenského ráje – cca 1,5 km náročnější terén, koryto potoka, ocelové žebříky. Cestou Strakovov vodopád, Dúhový vodopád, kaskády Gustáva Nedobrého, Malý vodopád , Machový vodopád, výstup v kempu KLÁŠTORISKO - zřícenina starého kláštera. Odtud již nenáročný sestup po lesní cestě opět k LETANOVSKÉMU MLÝNU , kde čeká náš autobus (délka cca 6,5 km, cca 3 hod., převýšení 250 m, které se však překonává převážně žebříky). Po turistickém výšlapu všichni relaxace a odpočinek v termálních lázních VRBOV .
6. den:Typická zákoutí Spiše. Obec STRÁŽKY - gotický kostelík sv. Anny, zámeček s expozicí Slovenské národní galerie, poklady výtvarného umění Spiše, noblesní zámecká knihovna. PODOLÍNEC , městská památková rezervace, malé přívětivé centrum městečka. Metropole severu Spiše - STARÁ ĽUBOVŇA , prohlídka Muzea lidové architektury a hradu Stará Ľubovňa s nádhernými výhledy. Během své bohaté minulosti se stal významným díky pozici na obchodní cestě procházející údolím řeky Poprad do Polska. Hrad hostil plno polských králů a byl také skrýší polských korunovačních klenotů .
7. den:Dopoledne prohlídka bývalého královského města LEVOČA s množstvím památek, historické centrum, kostel sv. Ducha, chrám sv. Jakuba s nejvyšším dřevěným gotickým oltářem na světě. Po prohlídce odjezd do ČR.
Poznávací zájezd Slovensko - Bardějov Poznávací zájezd Slovensko - Bodružal, chrám sv. Mikuláše Poznávací zájezd Slovensko - hrad Stará Lubovňa Poznávací zájezd Slovensko - Kežmarok Poznávací zájezd Slovensko - Levoča Poznávací zájezd Slovensko - Spiš, Dreveník Poznávací zájezd Slovensko - Spišský hrad Poznávací zájezd Slovensko - Spišský hrad Poznávací zájezd Slovensko - Stará Lubovňa Poznávací zájezd Slovensko - zámeček Markušovce

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro muže

Cena zahrnuje

  • 6x polopenzi (snídaně formou bufetu, večeře),
  • 6x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu klim. busem,
  • průvodce CK
  • rekreační poplatek,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1200 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • fakult. služby,
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 280 Kč,
  • lanovky,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné,

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí