CK Pohoda Malta Zájezd č. RE/M620-21

Malta A Gozo - To Nejlepší Z Ostrovů

Malta

Pobytově poznávací zájezd na ostrov Malta pro milovníky historie všeho druhu. Čeká…

6Počet dnů:

01.06.2021Termíny od:

13 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Pobytově poznávací zájezd na ostrov Malta pro milovníky historie všeho druhu. Čeká nás starobylá atmosféra umocněná mohutně opevněnými městy jako Valletta, Vittoriosa, Mdina, Victoria a megalitické chrámové areály soupeřící stářím s egyptskými pyramidami. Působivě je na Maltě podávána i tradice řádu Maltézkých rytířů, kde se rytířská historie dme hrdostí a bohatstvím. Pokud vás přitahují artefakty minulosti, budete nadšeni, co vše víra a lidské snažení na tak malém místě dokázaly vybudovat. Málokterý ostrov ve Středozemí toho může nabídnout tolik jako Malta. Pojďme tedy navštívit to nejlepší z Malty, objevit místa, kde zanechaly svůj otisk všechny důležité kultury Středomoří a právě v jarních a podzimních měsících je na poznávání nejlepší čas, nejsou úmorná letní horka a denní teplota se pohybuje průměrně u příjemných 23 - 24 °C.

Pobytově poznávací zájezd ostrov Malta s výletem na Gozo - garance skupiny max. 14 osob

Valletta – Modrá jeskyně - Hagar Quim - Mnajdra - útesy Dingli - Mdina – Mosta - ostrov Gozo - Victoria - chrám Ta Pinu – Dwerja bay – Inland sea – Ggantija - Marsaxlokk – Tarxien - Hypogeum Ħal Saflieni - Vittoriosa

Ubytování: ano

hotel***

UBYTOVÁNÍ
5x ubytování v hotelu *** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (Valletta – Sliema)

STRAVOVÁNÍ
5x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Nástupní místa: 01.06. – 06.06. odjezd L2, L3
05.10. - 10.10. odjezd L2, L3

letecky Praha/Vídeň - Malta - Praha/Vídeň, po destinaci se budeme pohybovat minibusem či místní dopravou.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odlet na ostrov MALTA , transfer do hotelu, dle časových možnosti první seznámení s VALLETTOU , procházka s průvodcem.
2. den:VALLETTA (UNESCO), město které je doslova protkáno historickými památkami, procházka městem řádových rytířů s odkazy na jejich hrdou minulost. Téměř celá Valletta v současné podobě byla vybudována po roce 1565 právě řádem Maltézských rytířů. Prohlídka katedrály sv. Jana , v oratoři k vidění slavné Carravaggiovy obrazy, bazilika Panny Marie Karmelské - nejznámější a jedna z největších památek Malty, impozantní městské hradby, Velmistrovský palác se zbrojnicí , Horní zahrady, kontrast nové architektury Renza Piana – vstupní brána, Parlament a středověká historie, masivní pevnost St. Elmo a další pamětihodnosti.
3. den:Okruh po ostrově. Nejnavštěvovanější přírodní zajímavost na Maltě BLUE GROTTO neboli Modrá jeskyně, zastávka na vyhlídce nad jeskyní, v případě klidného moře možnost vplout do jeskyně na loďce, fascinující hra světel, stínů a barev. Návštěva impozantního megalitického chrámového okrsku HAGAR QUIM a MNAJDRA (UNESCO) s výhledem na neobydlený ostrov Filfla. V přilehlém muzeu lze shlédnout působivé 5D edukační video. Přírodní zajímavost ÚTESY DINGLI na západním pobřeží Malty, majestátní hradba bílých skal tyčící se kolmo z moře do výšky 253 metrů - nejvyšší bod celého ostrova . Středověké opevněné vnitrozemské městečko MDINA tzv. "Tiché město", právem považováno za nejkrásnější na Maltě, malebné tiché uličky, jedinečná atmosféra. Zastávka ve městě MOSTA , kostel s 60 m. vysokou kupolí, kterou proletěla za války nevybuchlá bomba. Návrat na ubytování.
4. den:Fakultativní výlet, lodí na sousední zelený ostrov GOZO . Hlavní město VICTORIA (Rabat), dominantou je na kopci se tyčící Cittadella s výhledy na celý ostrov, malá náměstí, úzké uličky a kostely. Solné pláně na severu ostrova, procházka v bezprostřední blízkosti solných pánví, které jsou staré více než 300 let. Severovýchodně od Victorie bazilika TA PINU , významné poutní místo vynikající svou polohou v otevřeném prostoru, vesnička Dwejra – Dwejra bay , oblast kde se nacházelo slavné Azurové okno a i dnes je oblíbenou lokací vč. INLAND SEA , laguny obklopené skalami a propojené s mořem přírodním tunelem , vyhlídky na útesové pláže. GGANTIJA (UNESCO) neboli také "Věž obrů", významný prehistorický chrám , který se řadí mezi nejstarší stavby na celém světě. Stavba chrámu je datována do období okolo 3500 let před n.l. Individuálně lze místo výletu navštívit slavná muzea Valletty např: Muzeum výtvarného umění, Námořní muzeum, Národní archeologické muzeum, které dá nahlédnout do prehistorie Malty, jak kulturní, přírodní i geografické nebo nasát atmosféru jedinečného barokního města, volný program.
5. den:Malebný přístav MARSAXLOKK plný pestrobarevných rybářských člunů "luzzu" s malovanýma očima na přídi, pobřežní promenáda Xatt is-Sajjieda s trhy a hospůdkami. Přejezd k archeologickému areálu megalitického chrámu TARXIEN (UNESCO), největšího na ostrově. Odpoledne výběžek s rytířskou historií TROJMĚSTÍ . Prohlídka megalitické stavby, podzemního posvátného prostoru HYPOGEUM HAL SAFLIENI (UNESCO), k němuž se váží legendy o ztracených podzemních civilizacích, pocházející z doby 3800 až 2500 př. n. l. Civilizace, která postavila hypogeum i ostatní maltské chrámy, po sobě nezanechala žádné další stopy a dodnes se archeologům nepodařilo rozluštit kdo byli tito obyvatelé a odkud přišli. Závěrem idylická čtvrť s barevnými domy a fotogenickými zákoutími VITTORIOSA , bývalé hlavní sídlo Maltézských rytířů, z hradeb se nám naskytne pompézní výhled na Valettu a Sengleu.
6. den:V návaznosti na let. řád, transfer na letiště a odlet domů.
Poznávací zájezd Gozo - Basilica Ta'Pinu Poznávací zájezd Gozo - Solné pánve Poznávací zájezd Malta -  Valletta Poznávací zájezd Malta - Gozo Poznávací zájezd Malta - Marsaxlokk Poznávací zájezd Malta - Marsaxlokk Poznávací zájezd Malta - Marsaxlokk Poznávací zájezd Malta - Marsaxlokk Poznávací zájezd Malta - město Valletta Poznávací zájezd Malta - Mosta - katedrála Poznávací zájezd Malta - Tarxien Poznávací zájezd Malta - Valleta Poznávací zájezd Malta - Valletta Poznávací zájezd Malta - západ slunce - Valletta

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro muže

Cena zahrnuje

  • 5x snídani,
  • transfery z/na letiště,

Cena nezahrnuje

  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • EURO (značení €)
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 240 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • pobytovou taxu,
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění – rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné,

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,67 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí