CK Pohoda Portugalsko Zájezd č. RE/P491-21

Portugalsko - Azorské Ostrovy

Portugalsko

Nejzápadnější výspa Evropy v Atlantském oceánu - to jsou Azorské ostrovy. Osamoceně…

8Počet dnů:

23.05.2021Termíny od:

43 490 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Nejzápadnější výspa Evropy v Atlantském oceánu - to jsou Azorské ostrovy. Osamoceně ležící v cestě Golfskému proudu poskytují po staletí azyl všem mořským vlkům. Pojďte se s námi vydat na největší a nejznámější z nich - ostrov São Miguel - mnohými považovaný za poslední výčnělek bájné Atlantidy. Uvnitř rozeklaných vulkanických masivů se ukrývají mohutné krátery s průzračnými jezery a svahy porostlými koberci hortenzií. Pravým opakem dramatické horské krajiny jsou pak poklidné rybářské vesničky a osamocené pláže na pobřeží, které přímo vybízí k odpočinku. V rámci ceny zájezdu jsou zahrnuty veškeré vstupy, bohatá polopenze a navíc ještě 1 tradiční místní pokrm.

Lagoa Azul – Sete Cidadaes – Mosteiro – Furnas – jezero Lagoa das Furnas – Terra Nostra – Chá Gorreana – Ponta Delgada – pláž Praia das Milicias – jezero Lagoa do Fogo – Ribeira grande – Caldeira Velha – Pico da Vara – Algarvia – vodopády Ribira dos Caldeiros

Ubytování: ano

UBYTOVÁNÍ
7x ubytování v hotelu – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
7x polopenze, 1x tradiční oběd (místní specialita). Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Nástupní místa: 25.04. – 02.05. Odlet Praha
23.05. – 30.05. Odlet Praha
05.09. – 12.09. Odlet Praha

letecky na trase Praha - Ponta Delgada - Praha, po destinaci se budeme pohybovat autobusem.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odlet na AZORY , transfer na ubytování. Večeře.
2. den:Přesun do oblasti NP kaldery SETE CIDADAES , která je považována za jeden ze sedmi divů Portugalska. Túru (cca 3 hod., obtížnost 2) po hraně kráteru zahájíme výstupem na vyhlídku, ze které uvidíme na soustavu tamních jezer, oceán i pohádkovou krajinu ostrova. Pokračujeme kolem LAGOA AZUL s úchvatnými výhledy na krátr se smaragdovými jezery, hortenziemi a vesničky v okolí jezer. Odpočinek ve městečku SETE CIDADES . Zastávka na vyhlídce ESCALVADO , odkud uvidíme strmé útesy s pozadím městečka MOSTEIRO . Zastávka na "oceánském koupališti" - možnost koupání v "lagunách" vytvořených přílivem. Návrat na ubytování.
3. den:Výlet do živé vulkanické oblasti FURNAS . Túra cca 2h okolo jezera LAGOA DAS FURNAS . Návštěva místních aktivních solfatarů, kde shlédneme přípravu typického pokrmu COZIDO NAS CALDEIRAS (směs z masa či ryb a zeleniny) vařeného v horké sopečné půdě, který pak ochutnáme. Návštěva lázní Furnas proslulých svými 22 horkými prameny, a botanické zahrady TERRA NOSTRA s exotickou květenou a mechem obrostlými sochami nymf. Možnost koupání v netypickém bazénu s teplotou 39 °C. Zastávka na jediné evropské ČAJOVÉ PLANTÁŽI CHÁ GORREANA . Návrat na ubytování.
4. den:Prohlídka PONTA DELGADY. Projdeme se křivolakými uličkami, navštívíme místní kostely převážně z přelomu 15. a 16. století, navštívíme místní botanické zahrady i parky a vystoupáme do staré kamenné věže s výhledy na celé město. Fakultativně možnost návštěvy místních muzeí. Odpoledne využijeme například pro návštěvu nedaleké vulkanické pláže PRAIA DAS MILICIAS (místní dopravou).
5. den:Pěší túra cca 4h vede přírodní rezervací z části podél levády. Pastviny i bujná vegetace s řadou endemitů, nádherné výhledy na jižní pobřeží S. Miguel (Vila Franca do Campo a Ribeira da Praia) nás dovedou až na břehy kouzelného vulkanického jezera LAGOA DO FOGO . Návrat do výchozího bodu, Přejezd na vyhlídku nad jezero. Pokračujeme do pobřežního letoviska RIBEIRA GRANDE - krátká procházka, zastávka ve výrobně místních likérů s ochutnávkou. Pozdní odpoledne pak strávíme v exotických lagunách CALDEIRA VELHA s možností koupání pod vodopády i v termálních pramenech (27-38 °C).
6. den:Celodenní túra s výstupem na PICO DA VARA (1 103 m n. m. - nejvyšší bod ostrova, cca 4 h). Cesta přírodní rezervací lemovaná cedrovým porostem i travinami až na vrchol. Panoramatické výhledy přes celý ostrov a širý oceán rozléhající se do všech světových stran. Výhledy až na ostrov SANTA MARIA . Na fascinujícím vyhlídkovém místě ALGARVIA pak dokreslí tu pravou atmosféru strmé útesy spadající do Atlantiku. Na závěr krátká procházka u vodních mlýnů a vodopádu RIBEIRA DOS CALDEIROS .
7. den:
8. den:Snídaně (dle letového řádu případně formou balíčku), Odlet do ČR.
Portugalsko - Azorské ostrovy -  Sao Miguel Zájezd - Azorské ostrovy Zájezd  Azorské ostrovy - pohled z Miradouro da Boca na Inferno Zájezd  Azorské ostrovy - Sao Miguel Zájezd  Azorské ostrovy - Sao Miguel, jezero Furnas Zájezd Azorské ostrovy -  Sao Miguel - Miradouro da Ponta do Sossego Zájezd Azorské ostrovy - Caldeira Velha,  Sao Miguel Zájezd Azorské ostrovy - Sao Miguel Zájezd Azorské ostrovy, jezero Lagoa do Fogo Zájezd Azorské ostrovy, pohled na jezero Lagoa das Sete Cidades

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 1x tradiční oběd (místní specialita),
  • 7x polopenzi,
  • 7x ubytování v hotelu – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • leteckou přepravu vč. letištních tax a poplatků,
  • průvodce CK
  • transfery z a na letiště,
  • výlety dle programu,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 5600 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • Do kostelů není vhodné jít s holými rameny a v šortkách, může se Vám stát, že nebudete vpuštění dovnitř. Doporučujeme mít sebou turistickou obuv a turistické oblečení
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • EURO (značení €)
  • Fakultativní příplatek:
  • komplexní pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 320 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • možnost připojištění vyššího storna zájezdu +500 Kč,
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné, fakult. služby a vše, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí