CK Pohoda Švýcarsko Zájezd č. 526

Horskými vláčky po Švýcarsku II

Švýcarsko
St. Moritz, Grindelwald, Luzern, Jungfraujoch, Bernské Alpy, Brienz, Lauterbrunnen, Jungfrau
Pro ty, kteří se rádi projedou vlakem a ještě k tomu v nádherné horské krajině švýcarských…

6Počet dnů:

13.08.2024Termíny od:

10 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Pro ty, kteří se rádi projedou vlakem a ještě k tomu v nádherné horské krajině švýcarských Alp, jsme připravili nový zájezd, který vás seznámí s historickou parní železnicí Furka Dampfbahn, nejstrmější otevřenou pozemní lanovkou v Evropě Gelmerbahn a také s nejstrmější zubačkou na světě na Pilatus. Budete se moci vyvézt otáčivou kabinou lanovky na Titlis i shlédnout jedinečné vodopády uvnitř skály u Lauterbrunnenu. Projdeme se pod proslulou severní stěnou Eigeru, která patří k nejtěžším horolezeckým stěnám v Alpách.

Ubytování: pension

Stravování: polopenze

česká strava připravovaná na místě českou kuchařkou

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:odjezd z Prahy ve večerních hodinách. Přejezd do Švýcarska.
2. den:Výjezd na PILATUS, nejvýznamnější horu této oblasti s fantastickými výhledy na celou oblast středního Švýcarska. Svezete se nejstrmější zubačkou na světě. Nahoře vycházka tzv. Dračí stezkou a výstup k vyhlídkovým bodům (celkem tři vrcholy). Cestou do Andermattu zastávka v soutěsce SCHÖLENEN a krátký okruh s prohlídkou Ďáblova mostu. Dojezd do Andermattu, ubytování (odpoledne po programu).
3. den:Dopoledne starou parní železnicí FURKA DAMPFBAHN pod průsmykem Furka z Realpu do Gletsche a odtud dále naším autobusem. Jedná se o nostalgickou, pomalou jízdu historickým parním vlakem tak, jako jezdili před 100 lety pod ledovec Rhonegletscher. Budete si moci užít nejen horskou krajinu, ale také si z blízka prohlédnout historickou parní lokomotivu i se podívat do prostoru strojvedoucího. Odpoledne nejstrmější otevřenou lanovkou v Evropě k jezeru GELMERSEE (lanovku je nutno uhradit předem v Kč - viz příplatky - kvůli omezené kapacitě lanovky). Pěší okruh kolem Gelmersee (cca 2-2,5 hod. chůze).
4. den:Celodenní výlet do Bernských Alp , pod slavnou trojici hor Eiger – Mönch - Jungfrau . Za velmi dobrého počasí výjezd na JUNGFRAUJOCH (3 454 mnm.) – nejvýše položené nádraží v Evropě, ledovcová jeskyně, vycházky ve vrcholové oblasti, jedinečné pohledy na okolní čtyřtisícovky i na Konkordiaplatz – začátek nejdelšího alpského ledovce Aletschgletscher (nutná rezervace předem v CK, platba na místě). V případě špatného počasí výjezd vlakem na Kleine Scheidegg a turistika v oblasti vrcholu Mänlichen. Přejezd do „údolí vodopádů“- LAUTERBRUNNENTAL . Zde vycházka k TRÜMMELBAŠSKÝM VODOPÁDŮM - 10 ledovcovým kaskádovitým vodopádům v nitru hory. Návrat na ubytování večer.
5. den:Výjezd otáčivou lanovkou Titlis Rotair na KLEIN TITLIS (3 028 m.), kde se nachází 100 metrů dlouhý a nejvýše v Evropě položený visutý most a také zajímavá ledovcová jeskyně. Výhledy na Bernské i Urnijské Alpy. Sjezd na mezistanici a pohodový okruh (cca 3,5 km) kolem jezera TRÜBSEE, případně nově otevřená pěší cesta k vodopádům spadajícím z ledovců v oblasti Titlisu. Přejezd do ČR.
6. den:Příjezd do Prahy v ranních hodinách. Pořadí jednotlivých výletů může být přehozeno.
Bernské Alpy Bernské Alpy 2 Bernské Alpy 2 Bernské Alpy 3 Bernské Alpy 3 Cesta pod Eigerem 1 Cesta pod Eigerem 2 Cesta pod Eigerem 3 Cesta pod Eigerem 4 Furka parní vlak Gelm. Gelmerbahn 2 Gelmersee Gelmersee 1 Gelmersee 2 Gelmersee 3 Grimselpass 1 Kleine S Kleine S (2) Kleine S 3 Lauterbrunnen Pilatus 1 Schilthorn 5 Schölenenschlucht Soutěska Schölenen Trübsee 1 Trümmelbašské vodopády

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
13.08.2024 18.08.2024 6 10 990 Kč momentálně není k dispozici

Cena zahrnuje

  • 3x polopenze (česká kuchyně)
  • 3x ubytování (2-3 lůžkové pokoje)
  • průvodce
  • dopravu autobusem

Cena nezahrnuje

  • jízdné na vláčky a lanovky
  • U tohoto zájezdu jsou nutné rezervace předem na vlaky a lanovky, nejpozději dva měsíce před odjezdem:
  • 2. den – Pilatus
  • 3. den – Výjezd na Jungfraujoch
  • 4. den – lanovka Gelmerbahn a parní vlak Furka Dampfbahn

Výlety

  • 1/1 pokoj (příplatek: 1200 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 305 Kč)
  • Zpáteční jízdenka Gelmerbahn s rezervací dospělý, nutná platba předem, nelze zakoupit na místě kvůli omezené kapacitě lanovky a velkému zájmu o ni (příplatek: 1140 Kč)
  • Zpáteční jízdenka Gelmerbahn s rezervací děti do 15,99 let, nutná platba předem, nelze zakoupit na místě kvůli omezené kapacitě lanovky a velkému zájmu o ni (příplatek: 570 Kč)
  • Nutná závazná rezervace jízdy na Jungfraujoch, Pilatus a parním vlakem Furka Dampfbahn předem v CK, již při přihlášení. Platba na místě.

St. Moritz

St. Moritz je světově známé rekreační středisko ve vých. části Švýc. Alp, v oblasti proslulé svým mikroklimatem s vysokým počtem slunných dnů. V místních lázních jsou staré prameny léčivé vody, která je po generace známá svými blahodárnými účinky. Jezdí se sem hlavně za zimními sporty, v létě nabízí vysokohorskou turistiku, ale i jiné druhy sportovního vyžití. Nejatraktivnějšími cíli jsou ledovec Morteratsch a túry pod čtyřtisícovými vrcholy hor.

Grindelwald

Klimatické lázně nedaleko Interlakenu leží v nadmořské výšce 1038 m n.m. Městečko s 3500 obyvateli je obklopeno vrcholy Wetterhorn (3702 m), Schreckhorn (4078 m), Eiger (3970 m), Mönch (4099 m) a Jungfrau (4158 m). Otevírají se odtud však i pohledy na Schwarzhorn (2929 m) a Faulhorn (2681 m), stejně jako na sedlo Schynige Platte (1969 m). V okolí Grindelwaldu je asi 300 km značených turistických cest, pro pohodlí a dostupnost vrcholů byla postavena celá řada lanovek. Za nejvýznnamnější je třeba považovat 18 km dlouhou dráhu přes kleine Scheidegg k Junngfraujochu, lanovku na Pfingstegg (1390 m), Firt (2168 m) nebo Männlichen (2343 m). V městečku je hřbitov s hroby slavných horolezců a horských vůdců.

Luzern

Hlavní město stejnojmenného kantonu se poprvé připomíná jako rybářská osada již v r.840. Ta získala městský statut v r.1178. Luzern v tuto dobu patřil k majektu kláštera v Murbachu, ale jeho opat část města prodal v r.1291 Habsburkům. Když byla v 13.stol. otevřena cesta přes průsmyk sv.Gotharda, začalo město dík rozvíjejícímu se obchodu bohatnout. V r.1322 se Luzern jako čtvrtý člen připojil k nově vzniklé konfederaci. Zajímavé jsou dějiny 16.stol., kdy byl Luzern baštou katolicismu proti rozvíjející se reformaci. Potom, co v r.1798 obsadili Švýcarsko Francouzi, stal se na krátkou dobu Luzern hlavním městem nově vzniklé tzv. Helvétské republiky. Město je vybudováno na obou březích řeky Reuss vlévající se zde do jezera. Pamětihodnosti města: Most Kapellbrücke - nejznámější památka města. Je 170 metrů dlouhý a šikmo přetíná řeku Reuss. Byl postaven v roce 1333 jako součást opevnění a donedávna byl nejstarší mostní stavbou Švýcarska. Na konci 20.století ovšem celý shořel a na jeho původním místě byla vybudována jeho přesná kopie. K mostu přiléhá vodárenská věž ze 13.stol., jež byla součástí opevnění. Určitou dobu sloužila jako klenotnice, později byla vězením i archívem. Jezuitský klášter byl postaven v l.1666-77 a je první velkou barokní stavbou ve Švýcarsku. Stará radnice z l.1602-08 je v italském renesančním stylu. Věž je ze 14.stol. Další paátky: klášter voršilek, kostel Hofkirche, Lví památník. Velmi navštěvované je Technické muzeum zaměřené na dopravní prostředky. Jsou zde zastoupeny všechny druhy dopravních prostředků.

Jungfraujoch

Horská stanice ve výšce 3454 m n.m. (nejvyšší stanice železnice v Evropě), která je vlastně komplexem zařízení, jímž končí známá železnice Grindelwald-Klein Scheidegg-Jungfraujoch. Byla stavěna v l. 1896-1912. Železnice vede ze stanice Klein Scheidegg 87 metrů dlouhým tunelem do stanice Eigergletscher (2 km, výhledy na ledovec Eigeru), odtud je trať vedena tunely do stanice Eigerwand (2865 m, rozhledy na Grindelwald v hloubce 1800 m). Další část prochází po stěně Eigeru až na Jungfraujoch. Ve stanici samotné je vyhlídková terasa, odkud se naskýtá jedinečný výhled na vrcholy Mnicha (4099 m), Jungfrau (4158 m), na sněhová a ledová pole mezi štíty, na ledovec Aletschgletscher (169 km čtverečných).

Bernské Alpy

Brienz

Lauterbrunnen

Jungfrau

Třetí nejvyšší vrchol Bernských Alp.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí