CK Pohoda Dánsko Zájezd č. 2516

Adventní Kodaň

Dánsko
Kodaň
Navštivte s námi nejkrásnější místa dánské metropole v adventním čase obohacené o…

3Počet dnů:

19.11.2021Termíny od:

1 560 Kč Cena od:

3 - denní zájezd

Navštivte s námi nejkrásnější místa dánské metropole v adventním čase obohacené o speciální skandinávské prvky. Kodaň je skvělým místem pro nákup stylových vánočních dárků. Čeká na Vás malebný trh na nábřeží Nyhavn, vkusné butiky v ulici Strøget a největší trh v prostorách nejstaršího evropského zábavního parku Tivoli. Vychutnejte si gløgg (svařené víno smíchané s likérem a kořením), æbleskiver (jablková kobliha) nebo pražené mandle. Velkou atrakcí je hlavní jezero uprostřed parku Tivoli, kde si můžete zapůjčit brusle. Ve stáncích kolem něj si pro změnu můžete zakoupit kodaňský porcelán nebo dřevěné panenky.

Program: 1. den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách
2. den: ráno příjezd do Rostocku, nalodění na trajekt, plavba do Gedseru. Poté odjezd do Kodaně, kam přijedeme před polednem. Následovat bude společná prohlídka města s průvodcem, která bude zahájena na nábřeží, kde se nachází soška Malé mořské víly. Dále budeme pokračovat k Amalienborgu, v němž sídlí dánská královna. Uvidíme mramorový kostel Frederikskirchen, který je největší stavbou svého druhu ve Skandinávii nebo zámek Rosenborg, který byl postaven ve stylu nizozemské renesance a v jeho sklepeních jsou uschovány dánské korunovační klenoty. Výhled na celé město si budete moci vychutnat z osmipatrové věže Rundetarn, která byla postavena jako astronomická observatoř. Společná prohlídka bude zakončena u jednoho z nejstarších zábavních parků světa – Tivoli , který svým návštěvníkům nabízí mnoho atraktivních atrakcí a užijete si největší adventní trh v Kodani. Vychutnejte si gløgg (svařené víno smíchané s likérem a kořením), æbleskiver (jablková kobliha) a pražené mandle.
Večer odjezd do Gedseru, nalodění na trajekt.
3. Příjezd do ČR v odpoledních hodinách

Ubytování: ano

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: Adventní trhy budou organizovány se zohledněním aktuální epidemiologické situace, která může mít vliv na podmínky konání trhů. Program zájezdu tak může být vlivem vládních opatření změněn.

Odjezdová místa:

Praha – 18:00 PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
ÚSTÍ NAD LABEM – 19:15 ZASTÁVKA MHD TRMICE GLOBUS, TYRŠOVA UL.

Jednotlivá nástupní místa jsou obsluhována jen v případě obsazení min 6 osobami. Pokud není nástupní místo obsazeno, bude rezervace přeodbavena na nejbližší nástupní místo.

CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ. PŘESNÝ ČAS ODJEZDU BUDE URČEN V POKYNECH NA CESTU.

ČAS PŘÍJEZDU JE ORIENTAČNÍ. MŮŽE SE ZMĚNIT V NÁVAZNOSTI NA DOPRAVNÍ SITUACI A ČAS ODJEZDU Z DESTINACE. PŘÍJEZDY VE VÝŠE UVEDENÝCH ČASECH TEDY NENÍ MOŽNÉ GARANTOVAT.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.

107745078_s 116265171_s 116265291_s 116265294_s 116265501_s 75763538_s 92483706_s copenhagen-2385621 Kod advent1 Kod advent61

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • 1 místo v autobuse
  • 1 zavazadlo, 1 palubní tašku
  • pojištění cestujících, léčebných výloh a zavazadel na 100 mil. Kč během přepravy
  • průvodce znalý destinace

Cena nezahrnuje

  • Jízdenka trajektem 18€ a vstupy do objektů, Park Tivoli 145DKK
  • Cestovní a úrazové pojištění (během pobytu) bez pojištění storna 27,- Kč / den
  • Cestovní a úrazové pojištění během pobytu) s (pojištěním storna 30,- Kč / den

Kodaň

Kodaň (Kobenhavn) je hlavním městem Dánska, ve které žije kolem 1600000 obyvatel. Poprvé se Kodaň připomíná v r.1043, kdy zde stála rybářská vesnice jmenovaná jako Havn. V r.1167 se v listinách uvádí, že na jednom z ostrovů nechal biskup Absalon postavit hrad, který spojil se svým sídelním městem Roskilde dobrou silnicí. Ve 12.-13.stol. se Kodaň rozvíjela jako obchodní středisko. Brzy zde žilo 4000 obyvatel, čímž se stala jedním z největších měst této části země. Vzkvétající obchod byl však trnem v oku známé lübecké hanse, a tak r.1248 byla proti Kodani vypravena výprava, která ji těžce poškodila. Po mnoha dalších událostech teprve Erik VII.Pomořanský učinil po válce v r.1416 z Kodaně rezidenční město. V 17.stol. bylo v Kodani postaveno mnoho barokních budov, které jsou dodnes chloubou dánské architektury.. Nová velká stavební vlna proběhla ve městě v 18.stol., po r.1728, kdy byla velká část historického jádra zničena požárem. Podobná pohroma postihla Kodaň i v r.1795. K poslední pohromě města došlo ve II.světové válce, kdy bylo zničeno mnoho historických památek. Turistické zajímavosti: zámek Christiansborg (Christiansborg Slot) stojí na místě hradu postaveného již v r.1167 biskupem Absolonem. V současné době je sídlem parlamentu., Kongelige bibliotek (Královská knihovna) byla postavena v l.1898-1906 a dnes uchovává 1700000 svazků knih., Burza (Borsen) byla postavena v první polovině 17.stol., Holmens Kirke (kostel námořníků) z l.1641-43., Kongens Nytorv - nejpěknější náměstí města, v jehož středu stojí socha krále Kristiana V., Det Kongelige Teater (Královské divadlo) stojí na jižní straně náměstí., přístzav Nyhavn - malebný přístav v centru města nedaleko náměstí se spoustou rázovitých restaurací v domech, jež jej lemují., Amalienborg (královský palác) byl vybudován v l.1749-60 a dnes je sídlem královské rodiny. Turistickou atrakcí je střídání stráží. Budovy paláce mezi sebou uzavřely náměstí., Malá mořská víla (Den lille Havfrue) - socha Malé mořské víly, sedící na jednom z pobřežních balvanů. Byla zhotovena v roce 1913 z bronzu sochařem E.Eriksenem. Muzea: Thorvaldsens Museet (Thorvaldsenovo muzeum) Medicinsk-historik museum (Muzeum historie medicíny) Kunstindustrimuseet (Umělecko-průmyslové muzeum)Geologisk Museum (Geologické muzeum) Statens Museum for Kunst (Státní umělecké muzeum) Nationalmuseet (Národní muzeum) Další atrakce: zábavní park Tivoli Botanická zahrada ZOO

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí