CK Pohoda Česká republika Zájezd č. 2491

Rabštejn a Ležáky

Česká republika

Smutná historie minulosti, kde stávala podzemní továrna Rabštejn. Původně tu byla…

1Počet dnů:

25.07.2020Termíny od:

499 Kč Cena od:

1 - denní zájezd

Smutná historie minulosti, kde stávala podzemní továrna Rabštejn. Původně tu byla přádelna, jejíž majitel zkrachoval a továrnu obsadili Heinlenovci a ukazovali ji jako doklad hospodářského útlaku ze strany české vlády. Na počátku 2. světové války zde byl vybudován byl vybudován tábor pro Němce přesídlené z Besarábie. Po britských náletech na německou leteckou továrnu v Brémách byla část výroby přesídlena právě sem, protože se jednalo o poměrně nenápadné místo. V přilehlých pískovcových stráních byly hloubeny tovární haly a pro koncentrační tábor byla zneužita též bývalá budova textilní přádelny. Dále navštívíte pietní území Ležáky.

Program: Ráno odjezd do Jánské u České Kamenice, kde si prohlédnete podzemí bývalé továrny Rabštejn, kde zajatci 2. světové války prožívali těžké časy. Zde se vyráběly součástky bombardérů Junkers a stíhaček Messerschimdt a v roce 1943 byly zřízeny dva zajatecké tábory a v okolí ještě na třicet dalších pracovních táborů s otřesnými podmínkami pro vězně a nuceně nasazené zahraniční dělníky. Rabštejn sice nebyl primárně vyhlazovacím táborem, ale i přesto zde byly nedůstojné podmínky pro lidský život. Dnes je tu zřízen památník dokumentující historii podzemní letecké továrny a koncentračního tábora. V podzemí skalního labyrintu byla nedávno fotograficky zaznamenaná jakási silueta ducha. Po obědě odjezd k památníku Ležáky, kde navštívíte muzeum vystavující exponáty, které mapují život osady před tragédií, zavádí návštěvníka do nejtemnější doby druhé světové války a připomínají hrdinství ležáckých obyvatel i výsadkové skupiny Silver A.Mezi exponáty naleznou návštěvníci mimo jiné i repliku vysílačky Libuše, která byla ukrývána v ležáckém mlýně a v lomu, a díky níž se podařilo navázat spojení s exilovou vládou v Londýně. V podvečer odjezd do Prahy

Ubytování: ano

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 7:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ.

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků na 32 osob, pokud ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu není uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dnů před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.

podzemí rabštejn

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do objektů
  • Rabštejn 100 Kč
  • Ležáky 20 Kč

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,23 Kč

Počasí