CK Pohoda Francie Zájezd č. RE/FR539-21

Normandie A Bretaň

Francie

Zajímavý zájezd do Normandie a Bretaně za poznáním jedinečných přírodních scenérií,…

7Počet dnů:

09.08.2021Termíny od:

11 690 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Zajímavý zájezd do Normandie a Bretaně za poznáním jedinečných přírodních scenérií, krásných zahrad, hradů a opevněných městeček. Cestou zastavíme v Remeši, poté budeme pokračovat severně od Paříže, kde navštívíme honosný zámek Chantilly a středověký Senlis. V Normandii budeme obdivovat zahrady Bois des Moutiers a Brécy, města Honfleur, Caen i symbol Francie klášter Mont-St.-Michel. Bretaň nám učaruje opevněnými městy Fougéres, Vitré a středověkým Vannes a v závěru zájezdu nejznámější hrad Bretaně Josselin. Užijte si poklidnou atmosféru jedinečných středověkých městeček, procházky zahradami a útočiště bretaňských vévodů.

Remeš – Senlis – Chantilly – Rouen – Bois des Moutiers – Honfleur – Caen – Brécy – Granville – Mont-St.-Michel – Fougéres – Vitré – hrad Josselin – Vannes

Ubytování: ano

hotel

UBYTOVÁNÍ
5x ubytování v hotelu***/** – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
5x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 09.08. - 15.08. Odjezd A, B + Plzeň

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení zájezdu.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR v brzkých ranních hodinách (hranice ČR v cca 8:00 hod.). Průjezd Německem a Francií, večer ubytování v REMEŠI , procházka s průvodcem, večerní město.
2. den:Na hranicích Pikardie a Normandie navštívíme středověké městečko SENLIS , dlážděné uličky, galorománské hradby, katedrála Notre-Dame. Odpoledne prohlídka honosného vodního zámku CHANTILLY , knihovna, sbírka světového malířství, nádherné zahrady s jezírky a Velkým kanálem, Královské konírny a slavné dostihové dráhy. V podvečerních hodinách pokračujeme na sever Normandie do starobylého ROUENU, dle časových možností ubytování, prohlídka města.
3. den:Návštěva BOIS DES MOUTIERS, nádherná anglická zahrada navržena na konci 19. stol. na rozloze 12 ha. Brány veřejnosti otevřela r. 1970 a ročně ji obdivuje na 30000 návštěvníků. Po květinovém představení přejedeme přes most Normandie do starého pitoreskního přístavního městečka HONFLEUR , atmosféra přístavu nás vrátí do časů, kdy odtud vyplouvali piráti i objevitelé. Večerní CAEN , město Viléma Dobyvatele, ubytování.
4. den:Prohlídka zámku a zahrad BRÉCY . Tato vznešená francouzská zahrada s terasami, schodišti a bazénky pochází z pera slavného architekta Ludvíka XIV. J. H. Mansarda. Pokračujeme do GRANVILLE , zde navštívíme dům a zahradu Christiana Diora situovanou na útesu nad mořem. S Normandií se rozloučíme prohlídkou opatství MONT-ST.-MICHEL (UNESCO), impozantním gotickým klášterem na ostrůvku, který je obklopen mořem pouze v době přílivu.
5. den:Jedinečná atmosféra opevněných měst. FOUGERES s mohutným hradem z 11. stol., které dodnes spojují masivní hradby se Starým městem, gotický kostel St-Sulpice s klínovou věží, procházka městem kde se odehrávala i velká část Balzakova románu Rebelové. Opevněné VITRÉ se zachovalým centrem a uličkami plnými hrázděných domů, exteriér hradu z 11. stol., katedrála ve stylu plaménkové gotiky. Oblastí kolem Paimpontského lesa, plné legend o králi Artušovi, kouzelníku Merlinovi, víle Vivian dojedeme k prohlídce monumentálního hradu JOSSELIN , rodové sídlo Rohanů, útočiště mnoha bretaňských vévodů, pohádkové věže, bohaté interiéry, krásné podhradí.
6. den:Středověké město VANNES , vstupní brána k ostrovům v Morbihanském zálivu. Projdeme se jedním z nejslavnějších vévodských měst, jež se pyšní bohatou středověkou architekturou. Staré město je nádhernou směsicí hrázděných domů a sídel obchodníků, labyrinty úzkých uliček, bretaňské kavárničky a restaurace s místními specialitami, kamenná dlažba a rytiny, městské hradby, gotická katedrála St. Pierre ze 13 st., francouzská zahrada pod hradbami u zámku Chateau-Gaillard, který je dnes historickým a archeologickým muzeem. Možnost projížďky turistickým vláčkem historickým městem. V odpoledních hodinách odjezd do ČR.
7. den:Návrat v ranních hodinách (hranice ČR v cca 5:30 hod.).
Francie - Bretaň hrad Josselin Francie - Honfleur port Francie - Josselin Francie - Normandie Granville Normandie Normandie - Vannes Poznávací zájezd Francie - Normandie - Honfleur

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro muže

Cena zahrnuje

  • 5x snídani,
  • 5x ubytování v hotelu***/** – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • (výhodné vstupné do zámku, zahrady, parku i muzea koní s jezdeckou show 30 €, děti 7-17 let 24 €) - Bois des Moutiers 11 €, skupina 9 € - Brécy zahrady 9 € - Granville - muzeum Gristian Dior 9 €, děti 12-17 let 7 €, skupina (min. 12 os.) 7 € - Mont Saint Michel 10 €, děti do 18 let zdarma - Fougeres - hrad 9 €, děti 6-18 let 5 €, skupina (min. 15 os.) 6,50 € - Josselin zámek + zahrady 10 €, skupina (min. 20 os.) 7,80 €
  • 1lůžk. pokoj 3900 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • EURO (značení €)
  • fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 250 Kč,
  • lodní výlety,
  • MĚNA A KURZ
  • pobytovou taxu,
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • Vannes - plavba Morbihanským zálivem pouze po předchozí rezervaci a v případě přílivu
  • vstupné, vláčky,

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,67 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí