CK Pohoda Španělsko Zájezd č. RE/E636-20

Andalusie

Španělsko

Pobyt na plážích pobřeží Costa del Sol s poznáním krásných míst Andalusie, perel…

8Počet dnů:

30.05.2020Termíny od:

23 991 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Pobyt na plážích pobřeží Costa del Sol s poznáním krásných míst Andalusie, perel maurské architektury (UNESCO) – Sevilla, Córdoba a Granada se slavnými maurskými paláci Alhambry. Navštívíme horské město Ronda a jedno z úchvatných "pueblos blancos" opředené mnoha tajemstvími - Setenil de las Bodegas. Ubytovaní budeme 4 noci v městě Antequera v hotelu Checkin Antequera s bazénem a 3 noci na plážích Costa del Sol s možností využití vodních sportů. Rytmy flamenca a kastanět, pochoutky tapas, slunce a moře – to je Andalusie.

Antequera - Sevilla - Córdoba - Granada - Ronda - Setenil de las Bodegas - Costa del Sol

VSTUPNÉ DO SEVILLY, CÓRDOBY A GRANADY V CENĚ

Ubytování: ano

hotel

Stravování: vlastní

Doprava: letecky

Nástupní místa: 30.05. - 06.06. Odjezd L2
12.09. - 19.09. Odjezd L1

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy do Málagy, transfer do hotelu Checkin Antequera ****, ubytování.
2. den:Odjezd na celodenní výlet do hlavního města Andalusie, kouzelné Sevilly. Prohlídka pohádkového královského Alcázaru , sídla maurských emírů, kastilských a později španělských králů – dokonalá ukázka mudéjarské architektury, mistrovské kombinace maurských stavebních technik a katolických symbolů. Projdeme se labyrintem židovské čtvrti Santa Cruz s půvabnými náměstíčky a patii ve stínu pomerančovníků. Obdivovat budeme jedinečnou sevillskou katedrálu, která ve svých rozlehlých prostorách ukrývá hrob Kryštofa Kolumba i nádherné oltáře ze stříbra a zlata dovezeného ze zámoří v dobách, kdy bylo Španělsko "zemí, nad kterou slunce nezapadalo". Na celé město se pak podíváme z mohutné katedrální věře La Giralda. Ne náhodou z tohoto města pochází flamenco, býčí zápasy, Don Juan i ohnivá Carmen. Návrat do hotelu Checkin Antequera.
3. den:Odjezd na celodenní výlet do Córdoby , fascinujícího města, křižovatky kultury arabské, židovské a katolické. Ve době vrcholu arabské moci kolem roku 1000 n.l. byla Córdoba jedním z nejbohatších měst tehdejšího světa. Projdeme se po starém mostě přes řeku Guadalquivir, abychom navšívili nejznámější památku města córdobskou mešitu – La Mezquita . Je to jediná mešita, která se zachovala ze španělského středověku a patří k největším na světě. Vstoupíme dovnitř a jedinečné a nekonečné sloupoví s jemnou výzdobou nás zcela ohromí. Ani katolická moc si ji nedovolila zbořit a raději ji doplnila svojí stavební kulturou a tak nám naštěstí ponechala možnost této konfrontace, která se v tomto případě krásně doplnila. Dále se projdeme uličkami židovského města a poklonit se budeme moci památce filosofa Maimonida, prohlédneme si córdobskou synagogu. Na každém kroku nás budou provázet krásná patia a bílé uličky s květinovou výzdobou. Návrat do hotelu Checkin Antequera.
4. den:Odjezd na celodenní výlet do Granady , poslední výspy maurské vlády na Pyrenejském poloostrově, V Granadě budeme obdivovat goticko-renesanční katedrálu s královskou kaplí, kde jsou pohřbeni nejslavnější španělští katoličtí králové Isabela Kastilská a Fernando Aragonský. Uličkami čtvrti Albaicín vystoupáme ke kostelu San Nicolás , z jehož terasy se nám naskytne úchvatný pohled na celý komplex paláce Alhambra s pevností Alcazába , zahradami Generalife a maurskými paláci. Tuto nádheru si samozřejmě nenecháme ujít, a tak navštívíme slavný Lví dvůr, obklopený soukromými komnatami granadských emírů a nesmírně jemnými a propracovanými dekoracemi. Ze zahrad Generalife, jedinečné nádhery stvořené ze zeleně, vody a bělostí kamene, se podíváme na celé město. Návrat do hotelu Checkin Antequera.
5. den:Odjezd na celodenní výlet za "pueblos blancos" - bílými vesnicemi, nejdříve pojedeme pohořím Sierra de Ronda do městečka Ronda, kolébky corridy a města Hemingwaye, kaňon Tajo, býčí aréna a muzeum corridy, kaňon řeky s výhledy na Rondu, dále pokračujeme cestou bílých vesniček "pueblos blancos" - navštívíme úchvatné Setenil de las Bodegas , městečko, které vzniklo díky silné erozi řeky Río Guadalporcún, obyvatelé využili impozantních sklaních stěn k výstavbě domů, prohlédneme si zajímavou stavbu majestátního kostela Iglesia de la Encarnación, radnici, jeskyně San Román. Odjezd do hotelu na Costa del Sol, ubytování, večeře.
6. den:Pobyt u moře , individuální volno (možnost fakultativního výletu do blízké Málagy – historické centrum města s dominantou katedrály La Manguita , návštěva bodegy s proslaveným vínem málagou, návštěva muzea Pabla Picassa - Málaga je jeho rodným městem), večeře.
7. den:Pobyt u moře, individuální volno, večeře.
8. den:Transfer na letiště v Málaze o odlet do Prahy.
Poznávací zájezd Španělsko - Andalusie - Antequera Poznávací zájezd Španělsko - Andalusie - Granada Poznávací zájezd Španělsko - Andalusie - Sevilla Poznávací zájezd Španělsko - Córdoba Poznávací zájezd Španělsko - Córdoba Poznávací zájezd Španělsko - Costa del Sol Poznávací zájezd Španělsko - Sevilla

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : Dospělá osoba - First minute - Dvoulůžkový pokoj
  • : Dospělá osoba - First minute - Jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 3x večeři na Costa del Sol,
  • 7x snídani,
  • 7x ubytování v hotelu – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu busem během programu,
  • leteckou přepravu Praha – Málaga – Praha vč. letištních tax a poplatků,
  • průvodce CK
  • transfer z/do hotelu,
  • vstupné: do katedrály v Seville, mešity v Córdobě, Alhambry a zahrad Generalife v Granadě,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 4890 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • 4x večeře v hotelu Checkin Antequera 2200 Kč,
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • fakult. služby (cca 50 €),
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 280 Kč,
  • místní dopravu,
  • pobytovou taxu,
  • přestavení flamenca cca 30 €,
  • připojištění vyššího storna +250 Kč
  • vstupné do dalších památek,

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí