CK Pohoda Čína Zájezd č. 633

Jihozápadní Čína s návštěvou Tibetu

Čína
Chengdu, Kunming, Shilin - kamenný les, Lhasa, Palác Potala, Norbulingka, Klášter Samye, Tibet, Jihozápadní Čína
Jedinečná cesta do nejzajímavějších částí Číny v kombinaci se „Střechou světa“ –…

18Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

18 - denní zájezd

Jedinečná cesta do nejzajímavějších částí Číny v kombinaci se „Střechou světa“ – tajuplným Tibetem. Vydejte se s námi poznat pravou Čínu, dosud jen málo objevenou západními turisty. Naše putování začneme v „Zemi hojnosti“ - provincii S´cchuan, kde kromě pandy velké uvidíme také jednu ze čtyř posvátných buddhistických hor (Emeishan) a největší sochu sedícího Buddhy vytesanou do skalní stěny (Leshan). Následovat bude province Yunnan, v překladu „Země na jih od mraků“, kde najdete nejbohatší přírodu Číny. Uvidíte téměř 4 kilometry hlubokou soutěsku na Dlouhé řece, rozlehlý tibetský klášter v bájném Šangri-la i jedinečné starobylé město Lijiang (UNESCO). Závěr našeho putování věnujeme nejkrásnějším a nejzajímavějším místům v okolí tibetské Lhasy – jedinečné kláštery, které naštěstí neztratily svůj duch lámaistického buddhismu. A také neskutečně krásná krajina na střeše světa (budeme se pohybovat v nadm. výšce 3500 – 4500 metrů).
Zájezd je náročnější vzhledem k vyšší nadm. výšce, aklimatizace ale bude probíhat postupně, před návštěvou nejvýše položených míst v Tibetu, strávíme již předcházející dny ve výšce kolem a přes 3 000 m a dva noclehy v Šangri-la ve výšce cca 3 200 m.

Zájezd připravila a průvodcuje Mgr. Lucie Leikepová

K zájezdu budeme na jaře/létě pořádat společnou prezentaci (současně s informacemi ohledně víz) pro oba zájezdy do Číny. Zájemce o prezentaci prosíme o nahlášení zájmu v CK.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Let Praha – Chengdu .
2. den:Přílet do ČCHENG-DU . Přejezd pod horu Emeishan (provincie S´cchuan - země hojnosti).
3. den:EMEISHAN (UNESCO) - výjezd na posvátnou horu Emei (3 099 m n.m.), jednu ze čtyř posvátných buddhistických hor, prohlídka klášterů, turistika, nádherné výhledy. Sjezd dolů opět lanovkou a prohlídka některých klášterů ležících na úpatí hory. Nocleh.
4. den:Přejezd do LESHANU - rozsáhlý areál Velkého Buddhy (UNESCO) s největším spodobněním sedícího Buddhy na světě, výška do skály vytesané sochy je 71 metrů. Prohlídka přilehlých svatyní a klášterů a plavba lodí s jedinečným výhledem na kolosální sochu Buddhy. Dojezd zpět do Chengdu a nocleh.
5. den:Dopoledne unikátní CHOVNÁ STANICE PANDY VELKÉ – seznámení se s tímto jedinečným a pro Čínu až symbolickým zvířetem. S oblastí Chengdu se rozloučíme vyhlášeným ohnivým kotlíkem (tradiční místní jídlo). Let Chengdu Kunming (provincie Yunnan ).
6. den:Nedaleko od Kunmingu prohlídka jedinečných, až 30 metrů vysokých vápencových skalních útvarů v KAMENNÉM LESE (UNESCO). Pozdě odpoledne přejezd rychlovlakem do Dali (cca 2 hod. jízdy).
7. den:Dali a okolí – v případě dobrého počasí výjezd lanovkou až pod vrchol POHOŘÍ CANGSHAN do výšky 3 920 metrů za nádhernými výhledy. Z níže položených stanic pěší trasa – dva úseky po tzv. Jade Belt Road (Stezce nefritového pásu) cca 12 km celkem, možnost zkrácení, k další lanovce, cestou nádherné výhledy na jezero Erhai a na závěr taoistický chrám Zhonghe z 9.st. Odpoledne rozsáhlý areál Tří pagod z 9.st. s nejvyšší pagodou vysokou 73 metry.
8. den:Dokončení prohlídky DALI – staré město s pěkně dochovanými dřevěnými domy. Odpoledne projížďka lodí po JEZEŘE ERHAI. Přejezd do Lijiangu.
9. den:Brzy ráno odjezd pod SNĚŽNOU HORU NEFRITOVÉHO DRAKA – dle počasí výjezd k ledovci do výšky 4 500 mnm., jedinečná horská scenérie nejjižnějšího ledovce na severní polokouli. V případě horšího počasí využití dalších dvou níže položených lanovek v rámci scénického parku na Spruce Meadow a Yak Meadow, na obou místech kratší vycházky. Vycházka kolem kaskád, vodopádů a jezer s neskutečně modrou barvou vody BLUE MOON VALLEY. Návrat do Lijiangu.
10. den:LIJIANG (UNESCO) - 600 let staré městečko s atmosférou středověké Číny, které obývá zajímavá národnostní menšina Naxi, 500 let starý rozlehlý palác rodiny Mu, malebné uličky s dřevěnými domy, kanály rozvádějící vodu po městě, park Tůně černého draka s jedinečným výhledem na Sněžnou horu Nefritového draka, volno k procházkám uličkami s množstvím obchůdků, restaurací... Program 9. a 10. dne může být prohozen vzhledem k počasí.
11. den:Brzy ráno odjezd z Lijiangu. Zastávka u tzv. PRVNÍHO OHYBU DLOUHÉ ŘEKY u města SHIGU (Kamenný buben), kde řeka Jang-c´, dosud tisíc kilometrů tekoucí rovně od svého pramene na hranicích Tibetu, vytváří první ohyb o 180°. Zastávka na začátku, v tzv. horní části SOUTĚSKY TYGŘÍHO SKOKU (UNESCO) pod 5 596 metrů vysokou Sněžnou horou Nefritového draka, cca 1 hodinu sestup k řece a výstup zpět, nejužší bod soutěsky široký jen 30 metrů, kde se měl od kamene odrazit tygr a přeskočit řeku. Přejezd do tzv. střední části Soutěsky tygřího skoku a sestup až k řece, dramatická krajina, kde řeka spadá o dalších 100 metrů níže. Výstup zpět, celkem cca 3-3,5 hodiny chůze. Pozdní oběd v místním penzionu a poté přejezd krásnou krajinou hor do podhůří Tibetu do bájného Šangri-La (Zhongdian, 3 200 mnm.).
12. den:ZHONGDIAN – hraniční město etnického Tibetu, procházka starým tibetským městem s obrovským modlitebním mlýnem, lámaistický KLÁŠTER GANDÄN SUMCELING se 600 mnichy položený nad městem aj.
13. den:Přelet do Lhasy v TIBETU (tajemná střecha světa, která je dodnes pro turisty obtížně přístupná). Odpoledne začátek prohlídky hlavního města LHASY – duchovní centrum Tibetu s portály starých chrámů i starým tibetským městem, dosud naštěstí neudolaným rozpínající se čínskou kulturou: jedna z nejstarších budov ve Lhase a nejposvátnější tibetský CHRÁM DŽOKHANG (UNESCO), vysvěcený v r. 647. ULICE BARKHOR - poutní okruh, kam míří poutníci z celého Tibetu, celý okruh překypuje barvami a aktivitou.
14. den:LHASA : PALÁC POTÁLA (UNESCO) - bývalé sídlo dalajlámů. Bývalé letní sídlo dalajlámů NORBULINKA (UNESCO) v západní části Lhasy . Prohlídka jednoho z největších a nejvýznamnějších klášterů tibetské sekty Gelugpa (sekta žlutých miter v Tibetu převažujícího lámaistického buddhismu) KLÁŠTERA DÄPUNG, který byl založen v 15.st. a dříve zde žilo 10 000 mnichů a jednalo se o největší klášter na světě. Dodnes zde sídlí asi 600 mnichů.
15. den:Prohlídka KLÁŠTERA GANDÄN ležícího 4 300 metrů vysoko, který založil r. 1409 sám Conghapa (zakladatel dnes nejvýznamnější tibetské sekty Gelugpa), mnohé stavby pocházejí z této doby a jsou zde uloženy jeho ostatky. KLÁŠTER SERA - 2. největší a nejvýznamnější klášter tibetské sekty Gelugpa.
16. den:Celodenní výlet do kolébky tibetské kultury a státnosti: údolí Jarlung: nejstarší tibetský KLÁŠTER SAMJE a sídlo prvních tibetských králů HRAD JUMBULAGANG.
17. den:Let zpět do Prahy.
18. den:Přílet do Prahy.
Blue Moon Valley 01 Blue Moon Valley 02 Blue Moon Valley 03 Blue Moon Valley 04 Blue Moon Valley 05 Blue Moon Valley 06 Blue Moon Valley 07 Blue Moon Valley 08 Blue Moon Valley 09 Eína   Stone   Forest Hora Sněžného draka01 Hora Sněžného draka02 Lijiang  01 Lijiang  02 Lijiang  03 Lijiang  04 Lijiang  05 Lijiang  06 Lijiang  07 Lijiang  08 Lijiang  09 Lijiang  10 Soutěska tygřího skoku 01 Soutěska tygřího skoku 03 Soutěska tygřího skoku 04 Soutěska tygřího skoku 05 Soutěska tygřího skoku 06 Soutěska tygřího skoku 07 Soutěska tygřího skoku 08 Soutěska tygřího skoku 09 Soutěska tygřího skoku 10 Soutěska tygřího skoku 11 Soutěska tygřího skoku 12 Soutěska tygřího skoku 13 Tůň černého draka 01 Tůň černého draka 02 Tůň černého draka 03 Tůň černého draka 04 Tůň černého draka 05 Tůň černého draka 08 Tůň černého draka 10 Tůň černého draka 13 Tůň černého draka 14

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • letenku Praha – Chengdu a Lhasa - Chengdu - Praha
  • vnitrostátní lety Chengdu – Kunming a Diqing (Šangri-La) – Lhasa
  • dopravu mikrobusem dle programu
  • vlak Kunming – Dali
  • 15x nocleh v hotelích (2lůžk. pokoje s vl. přísl.)
  • 15x polopenzi
  • českého průvodce a místní průvodce
  • lanovky na Emeishan, Cangshan v Dali a Sněžnou horu v Lijiangu
  • plavbu po jezeře Erhai
  • vstup do Kamenného lesa a do rezervace pandy velké
  • vstup do paláce Potála (1 hod. prohlídka)
  • povolení ke vstupu do Tibetu

Cena nezahrnuje

  • spropitné
  • ostatní vstupy

Výlety

  • pojištění léč. výloh a rozšířeného storna do 80 000 Kč (příplatek: 1600 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 10200 Kč)
  • vízum a vízové centrum (podrobně info na infoschůzce v létě nebo v CK, cena je uvedena k říjnu 2019, může se v průběhu r. 2020 změnit) (příplatek: 2700 Kč)

Chengdu

Chengdu je hlavní město provincie Sečuan, proslavené ve světě svojí tradiční kuchyní. Město hrálo v historii důležitou roli. Ve městě je několik zajímavých chrámů, parků a hrobů, nejzajímavější je ale místní stanice, která je světoznámá svými výsledky v chovu pandy velké. Stanice pečuje o desítku pand velkých za podmínek neskonale lepších, než jim může nabídnout jakákoliv zoologická zahrada (zejména čínská). Základna neslouží pouze turistickým účelům, je zde vybudováno vědecké centrum, které se zabývá ve spolupráci s dalšími pracovišti problémy pand.

Kunming

Kunming, "Město věčného jara" se nalézá na jihu Číny v provincii Yunnan. Město, obklopené horami, se rozkládá ve výšce 1900 m n.m. blízko jezera Dian Chi. I přes rozsáhlé změny v nedávné minulosti si město stále zachovává specifický charakter, který je umocněn i díky multietnickému složení obyvatelstva. Vedle Číňanů zde žijí i kmeny Bai, Yi, Hui, Miao a Hani. Ve městě je zajímavý chrám Yuantongsi, park Zeleného jezera či věž Daguanlou.

Shilin - kamenný les

Shilin, "kamenný les" se rozkládající 120 km jihovýchodně od Kunmingu, je veliký komplex šedých vápencových skalních sloupů. Kameny jsou místy tak hustě nakupeny, že připomínají zkaměnělý les. Eroze přetvořila kamenný podklad do bludiště až 30-ti metrových jehel rozkládajících se mezi vodními tůňkami. Místní menšina Sani občas pro návštěvníky pořádá přehlídku svých oděvů a hudebních nástrojů.

Lhasa

Jedno z nejproslulejších míst na světě v nadmořské výšce 3760m s posvátnou atmosférou a překrásným okolím. Významné náboženské centrum založil roku 633 král Songtsan Gampo. Dnešní dobou prakticky nedotčený způsob života místních obyvatel spolu s palácem Potala, kláštery Jokhongba Sera, chrámem Grepung a palácem Norbulingka dávají místu nepopsatelnou podobu.

Palác Potala

Zářící perla na střeše světa je umístěna na červeném kopci, západně od starého města. Původní stavba byla dokončena roku 640 za vlády krále Songtsan Gampo, má 13 poschodí a je vysoká 117 metrů. Se svými 1000 místnostmi pokrývá plochu 130 000 m2. Celá budova je zhotovena ze dřeva a kamene a její zdi jsou 3 metry široké. Původní palác byl zničen v devátém století při pádu království Tubo a kompletní rekonstrukce proběhla za pátého Dalai Lamy koncem 17.století. Byl přejmenován na zimní palác, když sedmý Dalai Lama vybudoval park Norbulingka. Palác obsahuje nesčetné fresky s výjevy z náboženského života a historie Tibetu. Jedna z fresek ukazuje setkání pátého Dalai Lamy s čínským císařem Shun Zhi roku 1652, na kterém mu byl udělen dědičný titul krále Tibetu. Nejvyšší hala je nazvána Sasong Langije s velkým portrétem císaře Qing se slovy dlouhý život současnému císaři v jazyce Han, mongolštině a tibetštině. Palác je zařazen do světového kulturního dědictví.

Norbulingka

Letní palác Dalai Lamy, ve skutečnosti překrásný park, do kterého se od 18.století každé léto stěhoval a odkud řídil státnické záležitosti. Tradici zahájil sedmý Dalai Lama, který zde celé léto studoval buddhistické texty. Park byl značně rozšířen včetně vybudování nových staveb za 13. Dalai Lamy (1876-1933). Roku 1959 odsud uprchl 14.Dalai Lama přestrojený za vojáka a následné povstání bylo čínskou armádou tvrdě potlačeno. Samotný letní palác byl těžce poškozen dělostřeleckou kanonádou.

Klášter Samye

Stojí v oblasti Jialang, blízko řeky Yaluzangbu na úpatí hory Haibusi. Byl postaven pro slavné učence z Indie a Kašmírů, kteří přišli do Tibetu vyučovat buddhismus na přání krále Chisong Duosan. Klášter je postaven ve smíšeném stylu, ve kterém jsou patrné indické, čínské a tibetské prvky. Uprostřed je velké náměstí s třemi velkými halami a téměř 9000m2 ubytovací plochy. Na čtyřech stranách haly jsou věže postavené ve čtyřech barvách.

Tibet

Jihozápadní Čína

Exotická část Číny s nádhernou přírodou. Bydliště národních menšin, častý cíl batůžkářů. Spadají sem státy Tibet, Yunnan, Guangxi a Guizhou.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí