CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 19ADV001

Salcburk - Advent ve Štýru a Salcburku s čerty ***

Rakousko
Salzburg, Salcbursko
Salcburk je hlavním městem spolkové republiky Salcburska s velice bohatou historií…

2Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

2 - denní zájezd

Salcburk je hlavním městem spolkové republiky Salcburska s velice bohatou historií. Město je známé zejména jako místo narození slavného skladatele Wolfganga Amadea Mozarta a jeho dominantou je pevnost Hohensalzburg.

nas_tip: Velmi oblíbený zájezd do rakouského města Vánoc Štýru, na největší průvod čertů v Evropě Krampuslauf ve Schladmingu, který se jistě stane nezapomenutelným zážitkem pro mnohé z Vás a klidná neděle v Salcburku.

Ubytování: gasthof

Gasthof *** nedaleko Salcburku.

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Trasa G - Trutnov (+400), Dvůr Králové n. Labem (+400), Náchod (+300), Jaroměř (+150), Hořice (+200) Trasa H - Svitavy (+200), Litomyšl (+200), V. Mýto (+200), Holice (+100), Chrudim (+100), Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady - dálnice, Praha, Tábor, České Budějovice

Program zájezdu

1. den:V časných ranních hodinách (HK 5:30, PCE 6:00, Praha 7:30 a další nástupní místa analogicky) odjezd do Štýru – rakouského města Vánoc, vánočních ozdob a betlémů ležícího na soutoku řek Enže a Štýru. Najdete zde největší betlém světa s více než 700 figurami a také pohyblivý betlém s 300 figurami od krkonošského mistra. Nevynecháme ani Muzeum Vánoc, kde uvidíte bezpočet vánočních ozdob a dekorací a skrz které jezdí vánoční vláček. Návštěva adventních trhů na náměstí a na promenádě a adventní trh na zámku Lamberg. V podvečer přejezd do Schladmingu, kde se koná největší průvod čertů na celém světě, tzv. „Krampuslauf“ (vstup cca 10 EUR/osoba). Podívaná na průvod více než tisíce čertů z celé Evropy v nejrůznějších maskách a s povozy, ze kterých šlehají plameny, se pro Vás jistě stane nezapomenutelným zážitkem. Ve večerních hodinách odjezd na ubytování nedaleko Salcburku. 2. den: Po snídani přejezd do Salcburku, prohlídka města s průvodcem - zámek Mirabell, rodný dům W. A. Mozarta, salcburský dóm a další. Individuální volno, které je možné využít k návštěvě adventních trhů v centru města – např. před Salcburským dómem na Mirabellplatz či k vystoupání nebo vyjetí lanovkou na pevnost Hohensalzburg, odkud jsou nádherné výhledy na celé město i nedaleké Alpy, případně posezení v některé z mnoha kaváren u některé z místních specialit. Přibližně v 18:00 hod. odjezd zpět do ČR, návrat ve večerních/nočních hodinách.
Foto - Salcburk  - Advent ve Štýru a Salcburku s čerty  *** Foto - Salcburk  - Advent ve Štýru a Salcburku s čerty  *** Foto - Salcburk  - Advent ve Štýru a Salcburku s čerty  *** Foto - Salcburk  - Advent ve Štýru a Salcburku s čerty  *** Foto - Salcburk  - Advent ve Štýru a Salcburku s čerty  *** Foto - Salcburk  - Advent ve Štýru a Salcburku s čerty  *** Foto - Salcburk  - Advent ve Štýru a Salcburku s čerty  *** Foto - Salcburk  - Advent ve Štýru a Salcburku s čerty  *** Foto - Salcburk  - Advent ve Štýru a Salcburku s čerty  *** Foto - Salcburk  - Advent ve Štýru a Salcburku s čerty  *** Foto - Salcburk  - Advent ve Štýru a Salcburku s čerty  *** Foto - Salcburk  - Advent ve Štýru a Salcburku s čerty  ***

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • dopravu busem, 1x ubytování v gasthofu *** nedaleko Salcburku se snídaní, služby průvodce a pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní pojištění vč. storna 70 Kč

Slevy

  • při nástupu na trase Tábor – České Budějovice -200 Kč/os

Salzburg

Pro zachovalost mnoha historických památek je město nazýváno Římem severu. Proslulo i tím, že je rodištěm W. A. Mozarta, na jehož počest je tu každoročně pořádán hudební festival. Mozartův rodný dům ve staré části města se těší značnému zájmu turistů. Centrem města je Rezidenční náměstí (Residenplatz) obklopené historickými budovami. Na věži tu každý den vyhrává zvonkohra s 35 zvony Mozartovu melodii. Západní stranu náměstí zaujímá velký komplex kláštera sv. Petra. Další z klášterů - Nonnberg - je nejstarším ženským klášterem Evropy. Nad městem na kopci se tyčí pevnost Hohensalzburg, jedna z nejzachovalejších středověkých staveb.

Salcbursko

Hory, jezera, Mozartovo město - Salcbursko splňuje veškeré předpoklady pro to, abyste zde mohli strávit krásnou letní nebo zimní dovolenou. Čeká na Vás pohádková krajina s průzračnými jezery a majestátními horskými štíty, šťavnatými loukami a malebnými vesničkami. Nezáleží na tom, zda se rozhodnete pro aktivně strávenou dovolenou v horách, pro rodinnou dovolenou na selském statku nebo pro lenošení u jezera, v Salcbursku můžete mít ode všeho trošku. Záleží jen a jen na Vás, co si vyberete: turistika, cyklistika, lenošení u jezera nebo adrenalinové sporty a tradiční pamětihodnosti a atrakce jakými jsou Krimmlské vodopády, Grossglocknerská vysokohorská silnice, hrad Hohenwerfen a solný důl Hallein dodají Vaší dovolené na pestrosti a rozmanitosti. Ani milovníci zimních sportů nepřijdou zkrátka, oblast obsahuje několik kvalitních skiareálů.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí