CK Pohoda Keňa Zájezd č. KEN

Pohoda v Keni – Kilimanjaro, národní parky a moře

Keňa

Vydejte se s námi do Keni v komfortním stylu a spojte proslulé africké safari a majestátní…

11Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

11 - denní zájezd

Vydejte se s námi do Keni v komfortním stylu a spojte proslulé africké safari a majestátní Kilimanjaro s odpočinkem na bělostných plážích Indického oceánu. Po stopách zvířat "Velké pětky" se vydáme do tří národních parků. Zatímco v jednom uvidíme stáda slonů, žiraf či zeber, v jiném nás čekají hroši, lvy a s trochou štěstí i vzácní nosorožci. Těšte se na nezapomenutelný pohled na stáda divoké zvěře, africkou savanu a zasněžený vrchol Kilimanjara najednou! Neživou přírodu reprezentuje mimo jiné největší lávový proud světa! Odpočinkovou část zájezdu si pak kromě koupání v moři a v hotelovém bazénu zpestříme výletem do koloniální Mombasy. Samozřejmostí je kvalitní zázemí, o které se postarají zejména komfortní lodge u NP Amboseli s bazénem s výhledem na Kilimanjaro, autentické lodge uprostřed divoké přírody s fascinujícím výhledem a kvalitní hotelový resort poblíž vyhlášené bělostné pláže Diani Beach. V ceně zájezdu je i plná penze po celou dobu zájezdu!

Poznámka: U

Ubytování: hotel

Stravování: plná penze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:odlet z Prahy do Keni s přestupem. Na vyžádání odlet z Vídně.
2. den:přílet do NAIROBI, po vyřízení formalit se ihned vydáme pronajatým mikrobusem na cestu opuštěnou keňskou krajinou, kterou obývají převážně MASAJOVÉ - tradiční africké etnikum. Pro zájemce (fakultativně cca 20 USD) krátká návštěva jedné z tradiční MASAJSKÉ VESNICE, kde se seznámíme s životem domorodců. Po obědě (v ceně zájezdu) se budeme blížit na jih, tím zřetelněji se pak uprostřed rovinaté SAVANY začne rýsovat majestátní silueta nejvyšší samostatně stojící hory planety a nejvyšší hory Afriky - MT. KILIMANJARO (5 895 m). V pozdějším odpoledni příjezd na ubytování na hranici NÁRODNÍHO PARKU AMBOSELI, kde se na 3 noci ubytujeme v komfortních lodgích. Komplex je vybaven dvoulůžkovými pokoji s vlastním soc. zařízením a součástí pobytu je i plná penze formou bufetu. Unikátem je však v první řadě vynikající poloha, která nám umožní vychutnat si neopakovatelné výhledy na celý masiv KILIMANJARA z přilehlé zahrady či dokonce přímo z bazénu! Ubytování, večeře. (V případě velmi brzkého příletu zajištěno do poledních hodin ubytování v hotelu v Nairobi).
3. den:snídaně, dopoledne odpočinek u bazénu s výhledy na nejvyšší horu Afriky s ikonickým vrcholem pokrytým ledovcem. Po obědě následuje půldenní safari (cca 4-5 h) uvnitř proslulého AMBOSELI NATIONAL PARK (jen 15 min jízdy od ubytování), kde je mimo jiné k vidění největší populace SLONŮ AFRICKÝCH na světě žijících ve volné přírodě! Samozřejmostí jsou více jak stohlavá stáda i dalších savců včetně ZEBER, ŽIRAF, PAKOŇŮ, GAZEL, ANTILOP, BUVOLŮ, apod. S trochou štěstí zahlédneme HROCHA, LVA či KROKODÝLA. Vodní plochy pak obývá nespočet druhů ptactva. Zejména pozorování stád uvedených živočichů z bezprostřední blízkosti je opravdu mimořádnou podívanou. Se západem slunce návrat na ubytování, večeře.
4. den:snídaně v brzkých hodinách, po východu slunce pokračování v safari v NÁRODNÍHO PARKU AMBOSELI. Absolutním vrcholem keňské části zájezdu je unikátní pohled, který v sobě kombinuje nespočet divoké zvěře, prostředí africké savany a majestátný zasněžený vrchol KILIMANJARA najednou! Právě ráno a dopoledne je minimální oblačnost, která tak umožňuje spatřit horu (jindy často zahalenou v mracích) v celé své kráse, a ve spojení s pozorováním zvířat z bezprostřední blízkosti patří jednoznačně k nejhezčím pohledům, které lze na Zemi spatřit. Po dokončení půldenního safari návrat na ubytování, pozdní oběd a po zbytek odpoledne odpočinek u bazénu. Při západu slunce opět pozorování nejvyšší hory Afriky. Večeře.
5. - 6. den:snídaně, přejezd do oblasti NÁRODNÍCH PARKŮ TSAVO. Nejrozsáhlejší keňský park nabízí dvě zcela odlišné části. Kopcovitý a bohatou zelení porostlý TSAVO WEST je v ostrém kontrastu s rozlehlou savanou parku TSAVO EAST. Přestože západní část nabízí zejména úchvatné scenérie, spatříme tu i SLONY, HROCHY, ŽIRAFY či LVY. S trochou štěstí narazíme i na LEOPARDY, GEPARDY a další šelmy. Vzácností parku je rovněž vysoce ohrožený NOSOROŽEC ČERNÝ. Hlavní atrakcí východní části jsou tzv. ČERVENÍ SLONI, kteří své "zbarvení" udržují neustálým oprašováním oranžovo-červenou půdou, která tvoří podloží části parku. Další nevšední zážitek slibuje i největší LÁVOVÝ PROUD na světě YATTA PLATEAU. Nedílnou součástí oblasti TSAVO jsou i okázalé BAOBABY. V každé části nás čeká polodenní SAFARI. Nocleh nás čeká v autentickém ubytování na vyvýšeném místě uprostřed divoké přírody, kde si z bezpeční naší lodge budeme moci vychutnat výhledy do okouzlující okolní krajiny a na jezero pod naším ubytováním, kam chodí zvířata pít. Opět je zajištěna plná penze (oběd možný formou balíčku). V případě dostatku času je do programu zařazena i návštěva záchranné stanice pro ohrožené NOSOROŽCE. Druhý den odpoledne přejezd dále na východ k INDICKÉMU OCEÁNU. Ubytování (4 noci) u bělostných pláží jižně od MOMBASY. Večeře.
7. den:celodenní koupání a relaxace na pláži nebo u bazénu hotelového komplexu. Strava je opět formou plné penze.
8. den:snídaně, půldenní (pro zájemce celodenní výlet s obědem formou balíčku) výlet do MOMBASY. Místním taxi a následně přívozem až na MOMBASA ISLAND, kde se nachází stará část dnes druhého největšího města Keni. Nenáročná prohlídka starobylými uličkami lemované několika mešitami, ale i portugalské koloniální pevnosti FORT JESUS. Individuální volno a nákup suvenýrů, návrat na pevninu a na jih na ubytování, večeře.
9. den:celodenní koupání a relaxace na pláži nebo u bazénu hotelového komplexu. Fakultativně výlet s průvodcem severně od MOMBASY do záchranné stanice a přírodní rezervace HALLER PARK, kde lze spatřit zejména několik HROCHŮ a KROKODÝLŮ. Dále pak některé druhy želv či opic. Návrat na ubytování v odpoledních hodinách.
10. den:snídaně, dopoledne případně možnost posledního koupání a využití hotelového bazénu, dle letového řádu transfer na letiště do MOMBASY, odlet do Prahy.
11. den:přílet do Prahy.
autentické ubytování uprostřed divoké přírody oblasti NP Tsavo Hroši v oblasti Tsavo Jeden z nejkrásnějších pohledů na planetě - divoká exotická zvěř, africká savana a zasněžené Mt. Kilimanjaro Jen pár km od Nairobi už Vás v jezerech vítají hroši! komfortní lodge u NP Amboseli Král zvířat v Tsavo East Mombasa Mt. Kilimanjaro z keňské savany obývané několika tisíci exotických zvířat Národní park Tsavo Národní park Tsavo West NP Amboseli NP Amboseli - Keňa NP Tsavo West pláž Diani Beach pláže jižně od Mombasy Rhino Valley Lodge - výhled z ubytování Safari nás čeká jak v keňské, tak tanzanské části zájezdu sopečná činnost vytvořila v NP Tsavo největší lávový proud planety V NP Amboseli žije největší skupina slonů v divoké přírodě v Tsavo East je možné spatřit několik druhů afrických šelem w_DSC00546_zebry z pohodlí našeho ubytování vyhlížíme divokou zvěř u nedalekého jezera

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí