CK Pohoda Čína Zájezd č. RE/CHN323-19

Čína O 4 Dějstvích – To Nej Z Říše Středu

Čína

Vydejte se s námi do daleké a exotické Číny, jedné z nejrozmanitějších a nejosobitějších…

10Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Vydejte se s námi do daleké a exotické Číny, jedné z nejrozmanitějších a nejosobitějších destinací světa. Poznejte její neopakovatelný půvab v doprovodu průvodce, který nás seznámí se světově proslulými čínskými památkami a velkoměsty stejně tak, jako s neodhalenými krásami skrytého venkova, tichými zahradami a vesničkami. Poznáme Čínu v unikátním programu, který na českém trhu nenajdete a který dokonale vyjadřuje všechny její krásy – majestátní hory, císařské paláce a chrámy, klasické čínské zahrady, hypermoderní mrakodrapy nebo medvídka pandu. Na své si přijdou milovníci umění a historie, stejně tak jako milovníci nákupů a skvělé gastronomie.

Zájezd provází Petr Horák

Peking – Velká čínská zeď – oblast Žluté hory – Su-čou – Šanghaj

KOMBINACE PAMÁTEK, PŘÍRODY, VENKOVA I VELKOMĚST

Orientační ceny vstupného: 250 USD/účastník zájezdu, vybere český průvodce při odletu z Prahy nebo po příletu do Pegingu a veškeré vstupné bude dále zajišťovat.
Vstupné zahrnuté v částce 250 USD k zájezdu "Čína o 4 dějstvích". CK si vyhrazuje právo změnit vstupy dle časových možností či zájmů většiny klientů.

1. Zoo Peking
2. pavilon pandy velké v zoo Peking (platí se zvlášť) celkem Zoo 25Y cca 5USD
3. areál olympijského parku z exteriéru 0USD
4. Lamaistický chrám 25Y cca 5USD
5. Konfuciánský chrám
6. Konfuciánská akademie s expozicí kamenných stél celkem 30Y cca 6USD
7. Velká zeď sekce 50Y cca 10USD
8. zpáteční jízdné lanovkou na Velkou zeď + shuttle bus 140Y cca 28USD
9. Hrobky Mingů – areál
10. Hrobka Dingling s podzemním palácem celkem za hrobky 60Y cca 12USD
11. Cesta duchů u hrobek Mingů 30Y cca 6USD
12. Zakázané město 60Y cca 12USD
13. park a pahorek Jinshan dle sezóny 2-5Y cca 1USD
14. areál Chrámu Nebes a síň za dobrou úrodu 35Y cca 7USD
15. Letní palác císaře 60Y cca 12USD
16. historické vesnice Xidi a Hongcun 104Y cca 21USD
17. chráněná oblast Žluté hory 230Y cca 46USD
18. Žluté hory Shuttle bus a lanovka celkem s lanovkou
19. Zahrada mistra rybářských sítí 40Y cca 8USD
20. Zahrada pokorného úředníka 90Y cca 18USD
21. Zahrada Lví háj 40Y cca 8USD
22. plavba po kanálech v Suzhou 45Y cca 9USD
23. vyhlídková plošina mrakodrapu World Financial centre 180Y cca 36USD


+ spropitné pro místní průvodce a řidiče cca 30 USD/os, také vybere průvodce 1.den zájezdu.

Ubytování: ano

hotel***/****

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Nástupní místa: 06.04. - 15.04. odjezd L2, L3 Odlet z Vídně
19.10. - 28.10. odjezd L2, L3 Odlet z Prahy

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odlet odpoledne z Vídně (termín 6.4.), z Prahy (termín 19.10.) s průvodcem do Pekingu.
2. den:Odpoledne přílet do PEKINGU na terminál 3 Pekingského letiště, navržený architektem N. Fosterem k příležitosti konání LOH v r. 2008, transfer do centra města na ubytování, večeře na uvítanou – slavná PEKINGSKÁ KACHNA. Nocleh v Pekingu.
3. den:Vydáme se poznávat hlavní město Číny. Jako první nás čeká roztomilý symbol země – medvídci panda v pekingské ZOO, následně se vydáme do největšího tibetského chrámu v Pekingu – LAMAISTICKÉHO CHRÁMU, který nás uchvátí svojí atmosférou, modlitbami mnichů a největší dřevěnou sochou Buddhy na světě. Nevynecháme ani císařskou KONFUCIÁNSKOU AKADEMII, kde se vzdělávaly generace císařských úředníků a nakonec se projdeme ve staré romantické zástavbě tzv. HUTONGŮ – světa, kde se vše odehrává na ulici a který se v moderní Číně stává pomalu vzácností. Uvidíme i starou BUBNOVOU A ZVONOVOU VĚŽ, projedeme se na cyklorikšách a navštívíme OLYMPIJSKÝ AREÁL s neobvyklými příklady moderní architektury – stadiony Ptačím hnízdem a Vodní kostkou. Nocleh v Pekingu.
4. den:Dnes nás čeká jeden z divů světa – VELKÁ ČÍNSKÁ ZEĎ, navštívíme méně známý úsek, abychom si dokonale užili atmosféru kamenného hada, který se valí po vysokých hřbetech hor jako memento nadřazenosti a moci čínské civilizace vůči nomádským kmenům. Zelené stráně a nekončící val se stovkami věží – to je pravá Čína. Odpoledne se přesuneme do oblasti Tygřích hor a 13 HROBEK CÍSAŘŮ DYNASTIE MING – pohádková krajina "zmačkaného sametu", kterou osobně vybral císař, je místem, kde odpočívají císařové nejvýznamnější čínské dynastie. Navštívíme PODZEMNÍ PALÁC a POKLADNICI jediné otevřené hrobky a projdeme se po CESTĚ DUCHŮ s kolosálními sochami lidí a zvířat. Na závěr dne tradiční ČÍNSKÝ ČAJOVÝ OBŘAD. Nocleh v Pekingu
5. den:Vydáme se na největší náměstí světa - NÁMĚSTÍ NEBESKÉHO KLIDU, odkud se přesuneme do legendárního ZAKÁZANÉHO MĚSTA a necháme se pohltit komplexem 9 999 budov, kde sídlili Synové nebes od poč. 15. stol. až do r. 1912. Uvidíme i slavný DRAČÍ TRŮN v Síni nebeské harmonie, císařské zahrady a umělecké sbírky. Vystoupáme na UHELNÝ PAHOREK, odkud se nám naskytne neopakovatelný pohled na celý Peking a Zakázané město. Dále nás čeká CHRÁM NEBES, kde se čínský císař modlil za dobrou úrodu a proslulý PERLOVÝ TRH s množstvím šperků, oblečení, doplňků atp. Na závěr dne navštívíme LETNÍ CÍSAŘSKÝ PALÁC, který tvoří více jak 3000 staveb na břehu jezera Kchun-ming, možnost projížďky dračí lodí a zhlédneme ohromující pagodu Libovonného Buddhy, řadu mostů, pavilonů a dalších palácových budov. Večer možnost návštěvy představení PEKINGSKÉ OPERY nebo Kung-fu show. Nocleh v Pekingu.
6. den:Hypermoderní rychlovlaky – to je také současná Čína, rychlostí přes 300 km/h se ráno vydáme do srdce Číny do oblasti slavných a mýtických ŽLUTÝCH HOR, odpoledne navštívíme okolní vesnice a starobylá městečka, kde obyvatelé žijí jako před staletími, uvidíme čajové plantáže, rýžová políčka s vodními buvoly, bambusové lesy a necháme se okouzlit starobylou architekturou vesniček XIDI a HONGCUN, které jsou jako ze staré čínské pohádky – kanály, jezera, kamenné uličky s lampiony, chrámy a obchůdky. Večer procházka po starém městečku TUNXI a navštívíme některou ze stylových horských čajoven nebo kaligrafické dílny. Nocleh v Huangshan,
7. den:Celý den budeme věnovat ŽLUTÝM HORÁM - jednomu z největších přírodních divů Číny a světa. Projedeme okolo několika vodopádů, vyjedeme lanovkou na jejich vrchol, odkud se nám naskytne fantastický pohled na okolní vrcholky a na Západní a Východní moře mraků. Žluté hory nejsou jen strmé žulové stěny, ale také starobylé borovice, jež utvářely čínské představy o estetice. Na cestě nás doprovodí tisíce kvetoucích rododendronů. Po návratu z vrcholů hor nasedneme na noční lůžkový vlak do Su-čou.
8. den:Ráno příjezd do SU-ČOU – čínských Benátek, půvabného a bohatého města na řece Jang c´tiang, které zmiňuje už Marco Polo a které je světově proslulé svojí ohromnou kolekcí starobylých klasických čínských zahrad (tzv. literátské zahrady). Navštívíme nejkrásnější z nich – ZAHRADU MISTRA RYBÁŘSKÝCH SÍTÍ a ZAHRADU PONÍŽENÉHO ÚŘEDNÍKA, jež jsou mistrovskou ukázkou zahradní architektury a okouzlují rozmanitostí svých staveb, rafinovaností úpravy rostlin a stromů, bohatostí bonsají a jezírek atp. Navštívíme i NEJSTARŠÍ ČÍNSKOU MANUFAKTURU NA VÝROBU HEDVÁBÍ, které Su-čou celosvětově proslavilo. Na závěr se vydáme na romantickou plavbu po kanálech a budeme se nechat unášet atmosférou starého města. Nocleh v Su-čou.
9. den:Ráno se přesuneme dopravou (vlakem nebo autobusem) do ŠANGHAJE – jedné z největších světových megapolí, abychom okusili rytmus koloniálního nábřeží BUND s budovami bank a ambasád, okouzlujícího komplexu zahrad YU YUAN, navštívíme i STARÉ ČTVRTĚ ZAHRANIČNÍCH KONCESÍ, jež bývaly pověstným šanghajským doupětem neřesti, uvidíme starý šanghajský trh, mnohé chrámy a nakonec se přepravíme na druhou stranu města do hypermoderní čtvrti PUDONG s mrakodrapy jako Perla Orientu nebo Shanghai Tower. Večer fakult. vyhlídková plavba centrem Šanghaje s nádhernými pohledy na moderní čtvrti i starou zástavbu. Pozdě večer se přesuneme na letiště a okolo půlnoci odlet do ČR.
10. den:V ranních hodinách přílet do Vídně/Prahy.
Čína Čína - Chengde Čína - Fortifications of Xian Čína - letní palác v Pekingu Čína - Peking Čína - Velká čínská zeď Čína - Žluté hory

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj - doobsazení
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 6x oběd nebo večeři
  • 6x snídani
  • 6x ubytování v hotelu ***/**** (4x hotel 3* v Pekingu, 1x hotel 4* ve Žlutých horách, 1x hotel 4* v Su-čou)
  • dopravu autobusem v průběhu programu
  • leteckou přepravu Vídeň/Praha – Peking, Šanghaj – Vídeň/Praha
  • lůžkový noční vlak Žluté hory – Su-čou
  • místního technického průvodce
  • rychlovlak Peking – Žluté hory
  • služby českého odborného průvodce
  • transfer z/na letiště
  • transfery z/na nádraží
  • večeři s Pekingskou kachnou na uvítanou
  • vlak/bus Su-čou – Šanghaj

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk.pokoj 6900 Kč (povinné při nedoobsazení)
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní výlety a vyhlídkové plavby
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 900 Kč
  • spropitné pro místní řidiče a průvodce cca 30 $
  • vízum do Číny 3000 Kč (o potřebných formalitách nutných k vyřízení víza budete včas informováni)
  • vstupné cca 230 $

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí