CK Pohoda Česká republika Zájezd č. RE/CZ689-19

Np Podyjí A Moravský Kras

Česká republika

Poznáním nabitý zájezd za památkami Jižní Moravy, Moravského krasu a zavítáme i na…

7Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Poznáním nabitý zájezd za památkami Jižní Moravy, Moravského krasu a zavítáme i na Znojemsko, tradiční vinařskou oblast, kde si nenecháme ujít ochutnávku vína v typickém vinném sklípku. Navštívíme hrady a zámky, přírodní úkazy Macochu a Rudické propadání, památky UNESCO, nejmenší národní park v ČR a nejstarší jadernou elektrárnu Dukovany.

Brno – hrad Veveří – klášter Porta Coeli – hrad Pernštejn – Křtiny – Rudické propadání – propast Macocha – Punkevní jeskyně – Mohyla míru – Slavkov – Kroměříž – Přímětice – Vranov nad Dyjí – NP Podyjí – Znojmo – Šatov – hrad Hardegg – Dukovany

BRNO A KALEIDOSKOP JIŽNÍ MORAVY

Orientační ceny vstupného: Vila Stiasni - 200 Kč (nutná rezervace v CK)
Hrad Špilberk 90 Kč
Punkevní jeskyně 180 Kč
Hrad Veveří 30 Kč
Klášter Porta Coeli 45 Kč
Hrad Pernštejn 180 Kč
Zámek Slavkov 120 Kč

Zámek Kroměříž 170 Kč
Květná zahrada 80 Kč

Křížový sklep Přímětice 100 Kč
Zámek Vranov nad Dyjí 150 Kč
Hrad Znojmo 60 Kč
Elektrárna Dukovany zdarma

Kapesné: Doporučujeme min. kapesné ve výši cca 1 800 Kč (dle individuálního zájmu o návštěvu objektů).

Ubytování: ano

Hotel***

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 11.08. - 17.08. odjezd A, B

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Ráno odjezd za krásami MORAVSKÉHO KRASU . Jako první navštívíme SLOUPSKO - ŠOŠŮVSKÉ jeskyně - největší zpřístupněné jeskyně v ČR. V obci RUDICE nahlédneme do původního Větrného mlýna se speleologickou expozicí přibližující Rudické podzemí. Procházka k Rudickému propadání, kde Jedovnický potok s hukotem mizí v 90 m Rudické propasti. Nenecháme si ujít ani nejznámější propast Moravského krasu – MACOCHU s hloubkou téměř 140 metrů. Na závěr dne barokní poutní kostel Jména Panny Marie KŘTINY - jedna z nejvýznamnějších staveb architekta Jana Blažeje Santiniho-Aichela. K večeru ubytování v hotelu na břehu Brněnské přehrady.
2. den:Celodenní prohlídka BRNA , hrad Špilberk s kazematy, prohlídka Vily Stiassni - skvost brněnské architektury, kostel sv. Jakuba s kostnicí, Kapucínská hrobka s mumiemi bratří kapucínů, městské hradby a Katedrála sv. Petra a Pavla, rozsáhlé podzemí pod Zeleným rynkem.
3. den:Po snídani plavba po Brněnské přehradě k jednomu z nejstarších královských hradů VEVEŘÍ . Odpoledne prohlídka unikátního románsko-gotického ženského cisterciáckého kláštera PORTA COELI v Předklášteří u Tišnova, založeného Konstancií Uherskou počátkem 13. stol. V lesích Vysočiny návštěva nedobytné moravské zemské pevnosti, hradu PERNŠTEJN , původní sídlo rodu pánů z Pernštejna.
4. den:MOHYLA MÍRU nám přiblíží významnou evropskou událost počátku 19. stol. Na okolním Slavkovském bojišti tu v prosinci r. 1805 porazil francouzský císař Napoleon spojená vojska Rakouska a Ruska. Zámek SLAVKOV největší barokní palác na Moravě a v minulosti sídlo rodu pánů z Kounic. Hanácké "Athény" KROMĚŘÍŽ (UNESCO). Po právu se město pyšní oceněním za nejkrásnější historické město ČR, Velké náměstí s podloubími, Arcibiskupský zámek a Květná a Podzámecká zahrada.
5. den:Odjedeme na samý jih Moravy. Křížový sklep v obci PŘÍMĚTICE u Znojma, pro své rozměry je světovou raritou, prohlídka a ochutnávka vín. Připomeneme si tu i působení vynálezce hromosvodu Prokopa Diviše. Zámek VRANOV NAD DYJÍ , vysoko na skále nad Vranovskou přehradou, patří mezi nejhonosnější stavby středoevropského baroka. Procházka za poznáním krás NP PODYJÍ na česko-rakouské hranici. Zajímavá prohlídka zříceniny NOVÉHO HRÁDKU u Lukova, úchvatné výhledy na nekonečnou plochu lesů NP a meandrující řeku Dyji, tvořící tu státní hranici. Večer ubytování v hotelu.
6. den:Královské město ZNOJMO . Důmyslný systém podzemí města, románská rotunda sv. Kateřiny jedna z nejstarších staveb na našem území, muzeum Znojemského hradu. Pohraniční obec ŠATOV , sídlo vinařství Znovín Znojmo, bývalá součást systému pohraničních opevnění. Najdeme tu unikátní Malovaný sklep, dlouhých 36 let vytvářel jeho krásné plastické malby jednoruký vojenský vysloužilec Maxmillian Appeltauer. Odpoledne rakouské příhraničí a návštěva středověkého hradu HARDEGG , na skále nad řekou Dyje/Thaya.
7. den:Ráno se vydáme na hrad BÍTOV , jeden z nejstarších a nejromantičtějších hradů u nás. Odpoledne, již zdaleka viditelné monstrum JADERNÁ ELEKTRÁRNA DUKOVANY . V Informačním centru elektrárny se zbavíme mýtů a pověr spojovaných s jadernou energií. Odjezd domů, dle nástupních míst.
ČR - Brno, hrad Špilberk ČR - hrad Pernštejn ČR - Kroměříž Kroměříž - Květná zahrada Morava - klášter Porta Coeli Morava - zámek Vranov nad Dyji

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj - doobsazení
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 6x polopenzi
  • 6x ubytování v hotelu *** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (4x hotel u Brněnské přehrady, 2x hotel u Znojma)
  • dopravu lux. klim. busem
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůž. pokoj 1 750 Kč
  • fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • pojištění storna zájezdu 105 Kč
  • Prohlídku Vily Stiassni je nutné objednat předem v CK, cena cca 2 00 Kč , platba na místě
  • vstupné

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí