CK Pohoda Srí Lanka Zájezd č. 606

Srí Lanka - ostrov památek

Srí Lanka
Galle , Kandy , Sigiriya , Colombo, Hikkaduwa, Mirissa
Jedinečný pobytově poznávací zájezd Srí Lanka. Starobylé památky se zajímavou historií,…

12Počet dnů:

13.10.2024Termíny od:

55 990 Kč Cena od:

12 - denní zájezd

Jedinečný pobytově poznávací zájezd Srí Lanka. Starobylé památky se zajímavou historií, dechberoucí příroda, zlaté pláže na jihu ostrova a zajímavosti, které stojí stranou turistického ruchu vás nadchnou. Poznejte tedy s námi přítmí jeskynních chrámů s bezpočtem Buddhových vyobrazení, skalní pevnost Sigiriya a její polonahé krásky na vzácných freskách, stromové velikány, pamatující více než koloniální historii v Královské botanické zahradě, tajemné léčebné umění ayurvédy. V chrámu Buddhova zubu v královském Kandy nás ovane dech dob, kdysi slavných mocných rodů sinhálské šlechty. Čajovníkové stráně nám nabídnou stejně úchvatné pohledy na zelené zlato země, jako kdysi siru Liptonovi. V NP Yala budeme pozorovat slony, krokodýly, leopardy, vodní buvoly a na závěr nás čeká jižní pobřeží, mořské želvy, vesnice Rekawa a rybáři na prutech, ptačí rezervace Kalametiya, koloniální přístav Galle a odpočinek na zlatých plážích letoviska Hikkaduwa.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy (ev. Vídně – v závislosti na let. řádech) s průvodcem na Srí Lanku.
2. den:V dopoledních hodinách přílet do COLOMBA a přejezd k návštěvě nejstaršího sirotčince slonů PINNAWALA, kde se starají o zraněné slony a opuštěná mláďata. Tato organizace spolupracuje i se ZOO Praha. Seznámíme se s výrobou ručního papíru z trusu slonů a zájemci se mohou na slonovi svézt. Ubytování uprostřed svěží tropické zeleně s bazénem.
3. den:Po snídani nás čeká výstup na LION ROCK (Lví skálu) s legendární pevností SIGIRIYA (UNESCO) tzv. osmým divem světa – chráněný skvost s pozůstatky paláce krále Kassiapy a panoramatickými výhledy na smaragdové srdce ostrova, systémem jezírek a freskami svůdných nebeských krasavic na stěně skály. Po sestupu se zastavíme v tradiční řezbářské dílně a projdeme se po historickém městě POLONNARUWA (UNESCO), které se dělí na královskou, chrámovou a klášterní část. Shlédneme velmi propracovaný systém zavlažování rýžových políček, který je spojený s moudrostí bývalých panovníků. Návrat na hotel.
4. den:Dnes začneme stoupat do hor přes oblast Matale, zde navštívíme ayuverdskou kořeninovou zahradu a hinduisticky chrám plodnosti. Odpoledne se seznámíme s opracováním drahých kamenů a výrobou hedvábí. V královském městě KANDY (UNESCO), ležícím na stejnojmenném jezeře, navštívíme chrám relikvie Buddhova zubu a hinduistické bohyně Pattini, která chrání rodinu. Navečer se budeme bavit představením tradičních tanců v krojích. Ubytování v Kandy .
5. den:Nejproslulejší botanická královská zahrada ostrova PERADENIYA, nás vrátí do dob starých rodů, zvelebující své říše, časů koloniálních mocností i fotografického putování pánů Zikmunda a Hanzelky. Pokračujeme do hor přes nádhernou krajinu Ramboda s mnoha čajovými plantážemi a vodopády. Zastavíme se v čajové továrně jejíž vybavení pochází z Belfastu, kde byl postaven Titanic. Ochutnávka čaje nám pomůže rozeznávat jeho druhy a pak si koupit ten nejlepší. Program ukončíme na tržišti NUWARA ELIYA – nejvýše položené město, město světla, které bylo kdysi ovládáno anglickými a skotskými pěstiteli a je stále poseté koloniálními bungalovy. Ubytování v Nuwara Eliya.
6. den:Volno u moře, nebo fakult. výlet NP HORTON PLAINS (UNESCO), pro zájemce je připraven fakult. výlet do krásné tiché oblasti vysočiny, exotická zvěř a množství ptáků (cca 70 $). Brzy ráno (snídaně formou balíčku) odjedeme jeepy na náhorní plošinu ve výšce cca 2100 - 2300 m n. m. Pěší turistický okruh (cca 9 km) k Bakerovým vodopádům - BAKER´S FALLS až k vyhlídce Konec světa, zde náhle plošina Hortonských plání končí 880 m hlubokým srázem, odtud sám název vyhlídky. Návrat a odpoledne pokračujeme horami do BADULLA – NANU OYA, odtud jízda historickým vlakem do horského městečka ELLA. Výhledy, které se nabízí za okny vlaku, patří mezi ikonické záběry ze Srí Lanky a vy je spatříte na vlastní oči - čajové plantáže, strmé pláně, divoká příroda, vodopády, starý most s oblouky – nezapomenutelný zážitek pro každého. Ubytování v oblasti Wellawaya.
7. den:Po snídani se vydáme autobusem a poté pěšky k slavnému MOSTU 9 ARCHES BRIDGE, nazývaný také „Most v oblacích“, jeden z nejlepších příkladů železničního stavitelství koloniální éry v zemi. Návrat do městečka ELLA tuk tukem. Pokračujeme prohlídkou vodopádů RAVANA a kolosální sochy Buddhy vytesané ze skály v BUDURUWAGALA dle mahayanské školy. Odpoledne safari v NP YALA, kde budeme i ubytováni v Oak Ray Wild Yalla. Projížďka jeepy a pozorování zvěře, kde kromě stád slonů a exotického ptactva můžeme vidět také levharty, leopardy, medvědy pyskaté, sambary, jeleny indické, krokodýly, vodní buvoly, opice aj.
8. den:Jižní pobřeží Srí Lanky a Indický oceán. Dopoledne se podíváme do chrámu boha Skandy v KATARAGAMA. Zdejší slavnosti opět popsali a natočili cestovatelé Hanzelka a Zikmund. Odpoledne nás čeká projížďka na člunech v ptačím ráji v KALAMETIYA. Ubytování na pláži v autentických cabanas u krásné pláže v palmovém háji. V nočních hodinách možnost zajímavého fakult. výletu - návštěva REKAWY – pozorování mořských želv s místním odborníkem z tamního výzkumného centra,
9. den:Ráno opustíme Tangalle, čeká nás zastávka u skalního chrámu Kobra v MULKIRIGALA, jde o buddhistický areál s jeskyněmi ze 3. stol. Zastávka u gejzíru HOO-MANIYA. Pokračujeme jižním pobřežím Srí Lanky – rybáři na kůlech, želví farma, líheň Koggala a jiné zajímavé cíle. Příjezd do historického města GALLE (UNESCO), které má tvar pevnosti z doby holandských kolonistů, patří k nejzachovalejším koloniálním městům celé Asie a je považováno za nejkrásnější městečko Srí Lanky. Město je známé jako biblický Šalamounův Tardiš. Krátký přejezd na jihozápad ostrova, kde jsou ty nejkrásnější pláže se zlatavým pískem. Zde se na 2 noci ubytujeme na korálovém pobřeží u HIKKADUWA .
10. den:Volný den u Indického oceánu – Hikkaduwa . Pro aktivní zájemce jsou připraveny následující fakult. výlety: Mirissa - pozorování velryb nebo safari na řece Madu cca 80 USD nebo návštěva Galle cca 20 USD.
11. den:Relaxace, odpočinek – Hikkaduwa .
12. den:V ranních hodinách transfer na letiště do Colomba , odlet.
Anuradhapura_1-11 Anuradhapura_1-14 Anuradhapura_2-07 Anuradhapura_4-03 Kandy-mesto-36 Mihintale-07 Mihintale-08 Polonnaruwa_1-07 Polonnaruwa_3-04 Polonnaruwa_5-02 Polonnaruwa_5-04 Sigiriya-25

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
13.10.2024 24.10.2024 12 55 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letenku na Srí Lanku a zpět vč. let. tax
  • transfer z/na letiště
  • dopravu klim. minibusem po Srí Lance
  • přejezd vlakem do Ella (6. den)
  • 10x ubytování v hotelích ***/****
  • 10x polopenzi
  • místního průvodce
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • turistické vízum
  • povinné Srí Lanské pojištění
  • vstupné (doporučujeme částku cca 180 USD vč. Safari v NP Yala)
  • bakšišné
  • Vízum a Srí Lanské pojištění: o potřebných formalitách Vás budeme včas informovat

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna do 65 000 Kč (příplatek: 1590 Kč)
  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení) (příplatek: 9900 Kč)
  • vízum (příplatek: 1300 Kč)

Galle

Kandy

Sigiriya

Colombo

Hikkaduwa

Mirissa

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí