CK Pohoda Řecko Zájezd č. RE/GR439-19

Lefkada, Kefalonie, Zakynthos

Řecko

Zájezd propojuje volné dny u Jónského moře s poznáním krásných řeckých ostrovů. Učaruje…

13Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

13 - denní zájezd

Zájezd propojuje volné dny u Jónského moře s poznáním krásných řeckých ostrovů. Učaruje nám zdejší pohostinnost, přírodní krása, fascinující hory a vody Jónského moře, toto vše symbolizuje Jónské souostroví, které se táhne dolů podél západního pobřeží řecké pevniny.

Zájezd provází Mgr. Dana Kelblová

Parga – útesy Zalongo - ostrov Lefkada - ostrov Meganissi - ostrov Scorpios - ostrov Kefalonie - ostrov Zakynthos - Olympie

JÓNSKÉ OSTROVY, EPIRUS + OLYMPIE

Orientační ceny vstupného: Parga - hrad zdarma
Lefkada - klášter Faneromeni zdarma
Lefkada výlet 25 EUR
Výlet Parga – zdarma
Výlet Zalongo zdarma
Kefalonia - klášter Sv. Gerasima 5 €
Drogarati jeskyně 3,5 €
Melissani jeskyně 7 €
Zakynthos - výlet na lodičce do Modrých jeskyní za cca 5 €
Olympia - 12 €

Kapesné: Celková orientační částka na vstupy je cca 90 €, cca 200 € doporučujeme včetně orientačního stravování.

Ubytování: ano

hotel**/***

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 17.09. - 29.09. odjezd A, B

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odjezd z republiky v odpoledních hodinách do Itálie.
2. den:Příjezd do Itálie, nalodění na trajekt, plavba Středozemním mořem (noční plavba, pro pohodlnější cestování doporučujeme přikoupení kajut).
3. den:Vylodění v řecké Igoumenitse. Na břehu Jónského moře navštívímE romantické městečko PARGA, někdejší sídlo tureckého vládce Ali paši Janinského a dnes hlavní přímořské letovisko horského kraje Epirus s okouzlujícím výhledem na benátský hrad a pláž Valtos. Projdeme se úzkými středověkými uličkami i bývalou tureckou čtvrtí a vystoupáme k majestátním bílým sochám na vrcholu útesu Zalongo , které byly postaveny na počest řeckých žen, které se skokem z útesu zachránily před vzetím do otroctví. Přejezd na ostrov Lefkada na ubytování.
4. den:OSTROV LEFKADA, pobyt u moře, koupání, odpočinek, individuální volno.
5. den:Okruh ostrovem LEFKADA . Celodenní výlet za poznáním ostrova s koupáním na západním pobřeží. Navštívíme obrannou benátskou pevnost SANTA MAURA , poté pravoslavný klášter Faneromeni, kdysi hlavní křesťanské centrum ostrova, odkud se naskýtá nádherný panoramatický pohled na okolní krajinu a pobřeží. Další zastávka bude v horské vesničce KARYA , kde budeme mít volno na procházku nebo malé občerstvení. Přejedeme na západní pobřeží ostrova na koupání k písečné pláži Kathisma, jedna z nejkrásnějších na ostrově. Pokračujeme podél západního pobřeží směrem na jih, do VASSILIKI , které je druhým nejnavštěvovanějším letoviskem ostrova a světoznámým střediskem windsurfingu, místní pláže jsou ideálním místem k vychutnání odpolední kávy.
6. den:Pobyt u moře nebo fakultativní lodní výlet na ostrovy Scorpios a Meganissi. Při plavbě poznáme krásu ostrovů i chuť řecké kuchyně. Vykoupeme se v jeskyni Papanikolis, prohlédneme si OSTROV MEGANISSI a tradiční městečko SPARTOCHORI . Obeplujeme OSTROV SCORPIOS řeckého magnáta A. Onassise, přičemž se dozvíme vše, co se týká Onassisova života a jeho manželství s J. Kennedyovou, se kterou se v kostele na Scorpiosu oženil a kde také i žili.
7. den:Ráno přejedeme trajektem na hornatý OSTROV KEFALONIE , odpočinek u moře, volný den ke koupání.
8. den:Výlet za poznáním ostrova KEFALONIE. Autobusový okruh ostrovem s návštěvou kláštera Sv. Gerasima , zasvěceného svatému patronovi ostrova, návštěva vinařského závodu Robola, krápníkové jeskyně Drogarati a částečně zatopené jeskyně Melissani . Zastávka na oběd v AGIA EFIMIA , malebný přístav s jachtami, obklopený horskými svahy a pohledy na sousední Ithaku, domov Odyssea. Pokračujeme nad pláž Myrtos , o které místní říkají, že je nejkrásnější pláží Středomoří - zastávky na focení. Na závěr dne prohlídka ARGOSTOLI , velmi živé hl. město a letovisko s úzkými klikatými uličkami, obklopené všudypřítomnou zelení. Původní městečko bylo zničeno zemětřesením v roce 1953 a přestavěno do dnešní podoby.
9. den:Trajektem přejedeme na OSTROV ZAKYNTHOS , při plavbě uvidíme Modré Jeskyně , vyhlášenou přírodní atrakci ostrova, po připlutí transfer do hotelu a odpočinek u moře, koupání.
10. den:Celodenní okruh po ostrově ZAKYNTHOS . Návštěva a prohlídka stejnojmenného hl. města, náměstí Solomou, kostel sv. Dionýse (patron ostrova), tradiční uličky s podloubími, zastávka na kopci Bochali s nádherným výhledem na město. Přejezd na sever ostrova do tradiční vesnice KATASTARI . Pokračujeme na asi nejznámějším místo Zakynthosu a potažmo pak celého Řecka, PLÁŽ NAVAGIO se ztroskotanou obchodní lodí, tuto nádhernou scenérii si prohlédneme a vyfotíme z vysokého útesu. Nedaleko se nachází nejstarší klášter ostrova Anafonitria a poslední zastávkou bude vesnice EXO CHORA , kde uvidíme nejstarší olivovník na ostrově, počítá se mu až 2000 let.
11. den:Opustíme ostrov Zakynthos, přejedeme do starověké OLYMPIE (UNESCO), kde si prohlédneme posvátný okrsek náboženství a sportu, archeologický areál s olympijským stadionem i místem, kde se vždy zapaluje oheň pro aktuální Olympijské hry a Archeologické muzeum, které schraňuje mnoho klenotů Olympie a řadí se k nejbohatším a nejhezčím v Řecku. V podvečerních hodinách nalodění v Patrasu na trajekt do Itálie.
12. den:Plavba Středozemním mořem mořem (noční plavba, pro pohodlnější cestování doporučujeme přikoupení kajut) a jízda Itálií.
13. den:Předpokládaný návrat do ČR v časných ranních hodinách.
mapka - Lefkada Poznávací zájezd Řecko - Kefalonia Poznávací zájezd Řecko - Kefalonia Poznávací zájezd Řecko - Kefalonia Poznávací zájezd Řecko - Kefalonia - Myrtos Řecko - Kefalonia Řecko - Kefalonia Melissani Řecko - Lefkada Řecko - Parga ostrov, Panagia Řecko - Zakynthos, pláž Navagio

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj - doobsazení
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 8x snídani
  • 8x ubytování v hotelu **/*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (4x hotel na Lefkádě, 2x hotel na Kefalonii, 2x hotel na ostrově Zakyntos)
  • dopravu lux. klim. busem
  • průvodce
  • trajekt do Řecka a zpět (polohovací sedadla)
  • veškeré trajekty při přejezdech

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 3700 Kč (povinné při nedoobsazení)
  • 4.lůžk. kabina na trajektu tam i zpět 1600 Kč/os
  • 8x večeře 3100 Kč
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 460 Kč
  • pobytovou taxu (platí se na místě)
  • vstupné, fakult. lodní výlety a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"

Slevy

  • SLEVA 55+ ze základní ceny – 3%

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí