CK Pohoda Malta Zájezd č. MGL

Malta a Gozo - ostrovy zážitků ve Středozemním moři

Malta

Maltské souostroví leží jen 90 km jižně od Sicílie a 200 km od afrických břehů. Jeho…

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Maltské souostroví leží jen 90 km jižně od Sicílie a 200 km od afrických břehů. Jeho strategická poloha přitahovala od dávných věků mořeplavce i národy, které se snažily ostrovy ovládnout. Není divu, že na ostrovech zanechalo stopy nespočet civilizací. Monumentální megalitické chrámy na obou ostrovech patří mezi nejstarší kamenné památky na světě. Vznikaly ještě před stavbou egyptských pyramid. Největší vliv na tvář dnešní Malty má ale řád maltských rytířů (johanité), kteří působili na ostrově téměř 300 let. Založili nejen současné hlavní město, Vallettu, ale postavili i mnoho pevností, aby ochránili ostrov proti pirátům a Turkům. Malta byla od roku 1814 do roku 1964 britskou kolonií, od roku 1974 je republikou (r. 2004 vstoupila do EU). Malta je největší ze tří obydlených ostrovů (Malta, Gozo, Comino). Na délku měří necelých 30 km, sesterský ostrov Gozo ještě o polovinu méně. Spojení mezi ostrovy zajišťují časté trajekty. Gozo je na rozdíl od Malty zelenější, s poklidnou venkovskou atmosférou. Oba ostrovy překvapí divokou krásou přírody. Zejména na jižních příkrých svazích, kde vápencové útesy vytváří neobvyklé formace okolo polozapomenutých zátok, z nichž některé jsou podobné severským fjordům. Pod širým nebem uprostřed přírody se nacházejí i tajemné megalitické chrámy, mohutná opevnění i venkovské kostelíky. Malebná krajina, blízkost křišťálových vod Středozemního moře, hustá síť pěších stezek s fantastickými výhledy vytvářejí perfektní podmínky i ideální předpoklady pro aktivní dovolenou spojenou s odpočinkem. Nesmíme zapomenout ani na výtečnou maltskou kuchyni, která v sobě nese i prvky italské a řecké, doprovázené místním chutným vínem. Navíc místní obyvatelé jsou známí svou středomořskou přívětivostí i anglosaskou disciplinovaností.

Ubytování: ano

7x ubytování s polopenzí v hotelu nebo apartmánu.

Stravování: polopenze

polopenze.

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:odlet z Prahy, přílet na ostrov MALTA, přejezd na ubytování, večeře.
2. den:po snídani přejezd do blízkosti megalitických chrámů na pahorku s výhledem na moře (Hagar Qim a Mnajdra), prohlídka archeologického areálu, odtud pěšky podél nejromantičtějších útesů DINGLI CLIFFS se zastávkou v malém přístavu s pláží GHAR LAPSI. Z vesnice DINGLI v podvečer přesun busem do bývalého hlavního města MDINY vybudovaného na skalním výběžku náhorní plošiny. Procházka opevněným středověkým městem klidnými uličkami, kam nemají přístup auta. Přejezd do hotelu, večeře.
3. den:po snídani přejezd do malého rybářského městečka MARSAXLOKK, prohlídka nejvyhlášenějšího trhu na ostrově, odtud pěšky podél útesů na východním pobřeží s mnoha vyhlídkami a neolitickým chrámem. Odpočinek v ZÁTOCE SV. TOMÁŠE. V odpoledních hodinách návštěva historického centra hlavního města VALLETTA, barokního skvostu architektury zapsaného na seznamu UNESCO, i přírodního přístavu GRAND HARBOUR. Přejezd do hotelu, večeře.
4. den:den po snídani přejezd k městečku DWEJRA, odtud podél mohutného opevnění VICTORIA LINES z dob britské nadvlády směrem k moři přes naleziště punsko-římských hrobek, strážní věže vybudované maltskými rytíři s několika překrásnými vyhlídkami na sever ostrova i na GOZO, do jedné z nejhezčích zátok GHAJN TUFFIEHA BAY a GOLDEN BAY. Odtud do přístavu CIRKEWWA, trajektem na ostrov GOZO, ubytování, večeře.
5. den:den po snídani přejezd na jih ostrova do městečka MGARR s pevností a hezkým kostelíkem, odtud pěšky k pobřeží okolo hluboce zaříznuté zátoky MGARR IX-XINI, přes strážní věž johanitů na plošinu TA CENC oblíbenou vodním ptactvem, s pohledem na majestátní strmé útesy do zátoky XLENDI, odpočinek. Přejezd do hlavního města ostrova VICTORIE na úpatí stolové hory. Procházka nejstarší částí, středověkou citadelou s katedrálou a zahradami VILLA RUNDLE GARDENS. Přejezd do hotelu, večeře.
6. den:po snídani přejezd na severovýchodní pobřeží, zastávka u slavné jeskyně KALYPSO, kde byl vězněn 7 let Odysseus, pozůstatky římské vily, sestup k zátoce RAMLA BAY s dlouhou písečnou pláží, odtud do vnitrozemí cestou s vyhlídkami na divoké pobřežní útesy i do vnitrozemí. Sestup do zátoky s písečnou pláží SAN BLAS BAY, pak vnitrozemím do malé zátoky DAHLET QORROT, odtud do městečka QALA s dvěma historickými mlýny a menhirem. Přejezd do hotelu, večeře.
7. den:po snídani přejezd do městečka SANTA LUCIJA, okružní výlet přes vyvýšeninu GHAJN ABDUL s úžasnými vyhlídkami po celém ostrově k zátoce DWEJRA a jezeru DWEJRA LAKE oddělenému od moře vysokou skalní stěnou. Otvorem ve skále se dá lodičkou proplout na moře. Cestou zpět zastávka u chrámového komplexu GGANTIJA, nejstarší megalitické památky na ostrovech. Z nádvoří jsou fantastické výhledy na celý ostrov. Přejezd do hotelu, večeře.
8. den:po snídani přejezd na ostrov Malta, odlet do Prahy.
Ancient walls and streets of Valetta- the capital of Malta._shutterstock_160904228 Blue lagoon at Comino island - Malta_shutterstock_393344227 Blue Lagoon, Malta - Snorkeling tourist at the caves of the Blue Lagoon on the island of Comino on a bright sunny summer day with blue sky_shutterstock_620018342 Blue umbrella on tropical beach with white sand, turquoise sea water and blue sky at deserted island in Malta, Paradise bay._shutterstock_560887276 famous Popeye village in Malta_shutterstock_410379901 Harbor of Marsaxlokk. Marsaxlokk is a traditional fishing village in the South Eastern Region of Malta._shutterstock_558386524 many little yachts and boats from plan wiev to the bay near Valletta in Malta_shutterstock_299949458 Marsaxlokk village harbor of Malta, illuminated by sunset light_shutterstock_620392985 panoramic view of Valetta over sunset and with a sail boat. Malta_shutterstock_511520416 Pretty Bay at Birzebbuga, Malta Pretty Bay Sunny day in Pretty Bay at Birzebbuga, Malta_shutterstock_618047348 Pure crystal water of Blue Lagoon on Malta_shutterstock_633445421 ST JULIANS, MALTA - APRIL 13, 2014 Our Lady of Mount Carmel Church on Balluta Bay in St. Julians, Malta on April 13, 2014._shutterstock_413998180 Traditional fishing boats Luzzu moored at Marsaxlokk Harbor, Malta_shutterstock_514719148 Valetta city buildings with birds flying over them, Malta_shutterstock_253387891 Valletta Skyline in the Evening, Malta_shutterstock_125319017 View of Valletta from board of yacht, Malta._shutterstock_383585473

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí