CK Pohoda Španělsko Zájezd č. BLA

Baleáry - citrusové ostrovy

Španělsko
Mallorca
Baleáry tvoří skupina ostrovů vzdálených necelých 200 km východně od španělské pevniny…

12Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

12 - denní zájezd

Baleáry tvoří skupina ostrovů vzdálených necelých 200 km východně od španělské pevniny. Připomínají klenoty roztroušené ve Středomoří. Udržují si svůj charakter odlišný od zbytku Španělska. Každý ostrov má svá specifika. V posledních letech jsou vyhledávaným cílem turistů, kteří sem jezdí především za sluncem, čistými plážemi a průzračným mořem. Ostrovy se ale vyznačují i mimořádnou krásou, najdeme tu nejen přírodní zajímavosti, ale i bohatou historii, stopy starých kultur i architektonických stylů. Ne nadarmo se jim přezdívá citrusové ostrovy. Setkáme se zde s neuvěřitelnou směsí vůní, barev i chutí. Při našich toulkách navštívíme tři největší ostrovy - Mallorku, Menorku a Ibizu, a projedeme větší část ostrovů. Nebudou chybět ani zajímavé výlety do okouzlující panenské přírody nebo po romantickém rozeklaném pobřeží. Zažijeme i atmosféru středověkých městeček, podíváme se do malebných vesnic a čeká nás i příjemný odpočinek na nádherných polozapomenutých plážích.

Ubytování: ano

11x ubytování s polopenzí v hotelu nebo apartmánu.

Stravování: polopenze

polopenze.

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:odlet z Prahy na IBIZU, přejezd pronajatým mikrobusem do hotelu, ubytování, večeře.
2. den:po snídani přejezd na západní pobřeží, pěší výlet v blízkosti bývalého římského přístavu SANT ANTONI DE PORTMONY podél pobřeží se zastávkou na jedné z nejhezčích pláží ostrova CALA SALADA. Cestou zpět poznáme severní části ostrova a zastavíme se na výběžku PORTINATX s nádhernými výhledy. Dojezd do hotelu, večeře.
3. den:po snídani přejezd do hlavního města EIVISSY, odtud okružní výlet přes zahrady z doby Maurů okolo pobřeží s možností relaxace na plážích v zátokách výběžku CAP MARTINET, vnitrozemím zpět do rybářského přístavu, návštěva starého města DALT VILA s pevností. Dojezd do hotelu, večeře.
4. den:po snídani přejezd do městečka SANT JOSEF, okružní výlet na nejvyšší horu ostrova CIMA DE SA TALIA (475 m), který nabízí nezapomenutelné výhledy na celý ostrov. Večer přelet na MALLORKU, ubytování, večeře.
5. den:po snídani přejezd po horské silnici k ústí divokého kaňonu EL PAREIS, možnost vydat se pěšky prozkoumat část kaňonu, druhého největšího v Evropě, případně relaxovat na blízké pláži. Cestou zpět zastávka v údolí obklopeném vysokými horami, v nejznámějším poutním místě LLUC s černou madonou. Dojezd do hotelu, večeře.
6. den:po snídani přejezd do malebné vesničky FORNALUTX, odtud pěšky romantickou stezkou nad sóllerským údolím do vesničky BINIARAIX. Odpoledne zastávka v hlavním městě LA PALMA, procházka bludištěm Starého města s návštěvou mohutné gotické katedrály LE SEU, okolo královského paláce i secesních paláců a zahrad. Dojezd do hotelu, večeře.
7. den:po snídani přejezd na sever ostrova, pěší výlet divokou přírodou poloostrova FORMENTOR, zpět po východním pobřeží se zastávkou u nejzachovalejšího středověkého hradu na ostrově CAPDEPERA se skvělou vyhlídkou. Večer přelet na MENORKU, ubytování, večeře.
8. den:po snídani přejezd na východní pobřeží, pěší výlet po pobřeží nedotčenou přírodou parku S‘ALBUFERA s možností odpočinku na jedné z písečných pláží. V podvečer zastávka v hlavním městě MAÓ, procházka centrem, které svou architekturou připomíná britskou nadvládu, a po nábřeží (možnost zastavit se v palírně a ochutnat místní vyhlášený gin nebo nejrůznější likéry). Přejezd do hotelu, večeře.
9. den:po snídani přejezd na severní část ostrova, pěší výlet po GR 223 od zátoky TIRENT přes poloostrov CAVALLERIA, okolo pozůstatků římského přístavu do zátoky BINIMEL. Cestou úžasné výhledy na nejdivočejší pruh pobřeží, možnost odpočinku v tichých zátokách. Odpoledne zastávka v jednom z nejvýznamnějších archeologických nalezišť megalitické kultury na ostrově. Přejezd do hotelu, večeře.
10. den:po snídani přejezd na jižní pobřeží, pěší výlet po GR 223, podél skalnatých útesů s vyhlídkami přes nejhezčí zátoky a přírodní pláže na ostrově, od CALA DE SANTA GALDANA po SON SAURU. Cestou zpět zastávka ve starém trhovém městečku ALAIOR známém výrobou výtečných sýrů. Přejezd do hotelu, večeře.
11. den:po snídani přejezd do středu ostrova, do městečka ES MERCADAL, odtud pěší výlet na nejvyšší bod ostrova EL TORO (357 m) s fantastickými výhledy téměř na celý ostrov. Odpoledne návštěva malebného bývalého hlavního města CIUTADELLY. Procházka starobylým centrem na opevněném útesu nad mořem. Přejezd do hotelu, večeře.
12. den:snídaně, přejezd na letiště, odlet do Prahy.
Mallorca - katedrála v Palma de Mallorca Mallorca - pláž Cap-de-Pinar mallorca-vez-valdemosa-7178 menorca-binibequer-vell_162348743 menorca-ciutadella_162344333 menorca-hlavni-mesto-mahon_177158957 menorca-mahak-favaritx_162430004 Španělsko - Mallorka - klášter Valldemossa Španělsko - Mallorka - náměstí Soller Španělsko - Mallorka - Palma de Mallorca Španělský ostrov Mallorca

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Mallorca

Dříve nebo později, a čím dříve tím lépe, musí všichni navštívit ostrov pomerančovníků, citrónovníků a palem – Mallorcu. Je to tak velký a dostatečně rozmanitý ostrov, že vyhovuje snad každé chuti a náladě. Mallorca je místy romantická, místy rušná, ale vždy fascinující, s překrásnými sceneriemi vinoucími se od divokého skalnatého pobřeží na západě ostrova až po kilometry dlouhé zlaté pláže, které přímo vyzývají k zasněným procházkám. Snad všichni si oblíbí majestátní zálivy s hlubokou, průzračně modrou vodou, které jsou vyhledávány jako kotviště překrásných jachet. Nezapomenutelným okamžikem je, když v únoru rozkvetou květy několika milionů mandloní. Místní obyvatelé nazývají tuto nádheru „sníh na Mallorce“. Ať se rozhodnete dělat na Mallorce cokoliv, ať se vypravíte kamkoliv, Mallorca zůstane ve Vašich srdcích okouzlujícím ostrovem, na který se lehce nezapomíná.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí