CK Pohoda Španělsko Zájezd č. RE/E463-18

Katalánsko, Pobřeží Costa Dorada

Španělsko

Středověké katalánské kláštery zasazené do působivých přírodních scenérií, historicky…

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Středověké katalánské kláštery zasazené do působivých přírodních scenérií, historicky významné město Tarragona s nejvýznamnějším souborem památek na antickou Hispanii, cesta po Zlatém pobřeží Costa Dorada, která nás zavede do rybářských vesniček Roc de la Gaietá a Cambrils, centrum modernismu Reus. Salou - Ruta de Cister - Reus - Sant Sadurní d´Anoia - Villafranca de Penedés - Roc de Sant Gaietá - Cambrils – Tarragona

1. den programu Odlet z Prahy do Barcelony, transfer k ubytování v hotelu v letovisku Salou, na pobřeží 2. den programu Odjedeme k celodennímu výletu ke katalánským středověkým klášterům. Podnikneme nezapomenutelnou Ruta de Cister – Cestu po cisterciáckých klášterech na pomezí Aragonu a Katalánska. Navštívíme slavné cisterciácké kláštery Santa Maria de Poblet (UNESCO 1991), Santa María de Vallbona de les Monges a konečně Santes Creus . Slavný triumvirát klášterů založených ve 12. století barcelonským hrabětem Ramonem Berenguerem IV. A později i místem královské hrobky. V klášterech jsou uloženy ostatky cisterciáckých mnichů svatého Bernarda z Alciry, Svatého Bernarda z Calbó. Návrat na ubytování. 3. den programu Dopoledne pobyt u moře , individuální volno, odpoledne návštěva hlavního města kraje Bajo Campo, města REUS . Město zažilo svůj zlatý věk v 19. století, architektonický styl staveb secese – modernismus. Představitelem secese je architekt Domenech i Montaner, Gaudího souputník, zanechal ve městě krásné stavby (ústav Pere Mata, dům Navas), navštívíme i skvělé muzeum nejslavnějšího rodáka Antoni Gaudího (je zde i jeho rodný dům) Gaudí Centre Reus na náměstí Mercadal. Projdeme se úzkými uličkami města, nádhernými právě večer, kdy je vše podsvíceno. Kouzelná zákoutí města s kavárničkami zvou k posezení a nahlédnutí do života místních lidí. 4. den programu Celodenní výlet do nejvýznamnější vinařské oblasti Sant Sadurní d´Anoia a Villafranca de Penedés . V SANT SADURNÍ navštívíme nádherné sklepy rodiny Codorniu. Tradice vinařství této rodiny sahá až k roku 1551 kdy Jaume de Codorniu vyrobil své první víno. V roce 1872 zahájila rodina výrobu šumivých vín (cava). Přejedeme do blízké VILLAFRANCY DE PENEDÉS k návštěvě jedněch z nejvýznamnějších vinařských sklepů rodiny Torrés. Tichá vína a brandy této značky si získala od doby svého vzniku (1870) světovou proslulost a své výrobky tradičně dodává i na královský stůl. Prohlédneme poutavé sklepy, budeme seznámeni s výrobou vín, uvidíme rozsáhlé vinice a něco i ochutnáme. Zastávka v malebném původně rybářském městečku umístěném na skalnatém výběžku ROC DE SANT GAIETÁ . 5. den programu Dopoledne pobyt u moře , individuální volno. V odpoledních hodinách odjedeme do nedalekého rybářského městečka CAMBRILS , Plaza Mayor, procházka úzkými uličkami a prohlídka přístav, možnost ochutnat čerstvě připravené mořské speciality. 6. den programu TARRAGONA , hlavní město stejnojmenné katalánské provincie. Římské Tarraco bylo nejvýznamnějším iberským centrem, rozsáhlý amfiteátr a zbytky římské zdi – hradeb. Starobylý střed města a hlavní třída Rambla s památníkem stavění lidských věží (místní tradice). Proslulá tarragonská katedrála a radnice na hlavním náměstí Placa De La Font a tržnice Mercat Central. 7. den programu Pobyt u moře , individuální volno, fakultativně návštěva velkého zábavního parku Port Aventura. 8. den programu Transfer na letiště a odlet do ČR.

Podnadpis : PERLA STŘEDOZEMÍ

Typ ubytování (např. Hotel ***, Stan ...) : Hotel

Ubytování: ano

Stravování: vlastní

Doprava: letecky

Nástupní místa : 19.05. - 26.05. odjezd L5 29.09. - 06.10. odjezd L5

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Španělsko - Costa Brava, zájezdy Katalánsko

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 1x oběd
  • 6x večeři
  • 7x snídani
  • 7x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu busem po Španělsku
  • let. přepravu – Praha – Španělsko – Praha vč. let. tax a poplatků
  • průvodce
  • transfer do/z hotelu

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 4 990 Kč (povinné při nedoobsazení při objednávce v kratší době než 2 měsíce před odjezdem/odletem)
  • fakult. výlety
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 280 Kč
  • pobyt.taxu cca 0,50 €/den (platba na místě)
  • připojištění vyššího storna + 250 Kč
  • vstupné
  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí