CK Pohoda Jihoafrická r. Zájezd č. 614

Jihoafrická republika - velká cesta rájem zvířat

Jihoafrická r.
Johannesburg, Krugerův národní park, Durban, Addo Elephant, Port Elizabeth , Stellenbosch, Kapské město, Dračí hory, Plettenberg Bay, Sun City, Pretoria
Poznejte s námi jedinečnou, rozmanitou a neopakovatelnou Jižní Afriku. Zemi, která…

16Počet dnů:

28.07.2018Termíny od:

75 990 Kč Cena od:

16 - denní zájezd

Poznejte s námi jedinečnou, rozmanitou a neopakovatelnou Jižní Afriku. Zemi, která je prodchnuta pravou exotikou a dobrodružstvím. Poznejte nekonečné africké pláně, majestátní pohoří i pobřeží dvou oceánů. Zažijte safari, degustaci afrických vín, procházky buší, náladu kosmopolitního Johannesburgu nebo Kapského města i starého království Svazijska a Zululandu. Vydejte se na cestu, která změní vaše představy o Africe, součástí zájezdu jsou safari v otevřených vozech a srpen je nejvhodnějším obdobím roku pro safari v JAR i pro pozorování života na pobřeží (bílí žraloci, velryby jižní, tučňáci).

Ubytování: pension

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odpoledne odlet s průvodcem z Prahy do Johannesburgu.
2. den:Ráno přílet do JOHANNESBURGU a celodenní prohlídka „Zlatého města“ Afriky. Luxusní vilové čtvrti vedle chatrčí a slumů. Výstavní budovy na Parlamentním kopci, stylová čtvrť Melville, stará britská pevnost, procházka po „Africkém Manhattanu“ – finanční čtvrti s mrakodrapy (možnost vyhlídky z mrakodrapu Top of Africa). Nocleh v Johannesburgu.
3. den:Přesun do hlavního města JAR – PRETORIE – budova parlamentu, památníky zakladatelů Búrské republiky atp. Návštěva kulturní vesničky LESEDI s ukázkou tradiční architektury, tanců a zvyků domorodých Afričanů. Přejezd do oblasti KOLÉBKA LIDSTVA – jedno z nejpozoruhodnějších světových archeologických návštěva proslulé STERKFONTEINSKÉ JESKYNĚ. Se západem slunce náš první kontakt s africkou přírodou v malém parku RHINO AND LION (2 hod. jízda otevřeným jeepem s pozorováním velkých savců). Nocleh v okolí Pretorie.
4. den:Zastávka v prázdninovém středisku JAR – SUN CITY a výjezd do NP PILANESBERG – nádherný kus pravé africké přírody s množstvím zvířat, čtvrtý největší park v JAR – jízda otevřeným jeepem (cca 3 hod), pozorování zvěře a piknikový oběd. Večer přejezd na východ do blízkosti města Pilgrim´s rest na nocleh.
5. den:Cesta do zlatokopeckého městečka PILGRIM’S REST, pozůstatek africké zlaté horečky, prohlídka kaňonu řeky BLYDE (délka 26 km, hloubka téměř 1 km), kaňon je součástí velkolepého pohoří DRAKERSBERG – Dračích hor – jedinečné výhledy na skalní formaci Tři rondavely aj.. Nocleh v okolí Krugrova NP.
6. den:Celodenní jízda otevřenými jeepy v KRUGEROVĚ NP – nejstarší park Afriky (zal. r. 1902), poznávání této africké a světové celebrity se stády zvěře. Součástí dne bude pravé africké grilování, pro zájemce i noční safari. Nocleh v blízkosti NP Kruger.
7. den:Přesuneme se přes celý KRUGERUV PARK (vyhlídková jízda v uzavřeném voze) do jižní části parku s největší koncentrací zvířat (v blízkosti Krokodýlí řeky a hranice s Mosambikem) – unikátní safari na řece (krokodýli, orli, hroši aj.) a možné i večerní pěší safari. Nocleh u jižní hranice Krugerova NP.
8. den:Celodenní návštěva horského SVAZIJSKÉHO KRÁLOVSTVÍ – jedinečná historie, kultura a příroda Swazilandu, pravá pestrá Afrika. Ranní vyhlídková jízda NP HLANE (velké množství nosorožců, krásná krajina). Návštěva svazijské kulturní vesnice a hlavní město Svazijska – MBABANE (sídlo krále a parlamentu, večerní trhy a rušný kulturní život). Nocleh v Mbabane.
9. den:Přesun do historického území ZULULAND – země obývané jedním z nejpozoruhodnějších afrických kmenů – Zulů (úžasná kultura a zvyky, kdysi nejobávanější válečníci Afriky). Návštěva tzv. Sloního centra a zbytek dne strávíme v NP HLUHLUWE (legendární park s největší světovou koncentrací nosorožců), park projedeme v otevřených jeepech. Nocleh v blízkosti NP Hluhluwe v resortu uprostřed buše s tradičním večerním grilováním na otevřeném ohni.
10. den:Domorodá zulská vesnice, seznámení s bohatou kulturou osobitého etnika a jeho historií. Pokračujeme k Indickému oceánu na pobřeží Delfínů (procházka po písečné pláži Zinkwazi), návštěva rezervace SANTA LUCIA (jedinečné vodní ekosystémy s množstvím ptáků a hrochů), na závěr návštěva slavného přístavu DURBAN s pozoruhodnou architekturou Art deco, nábřežím Zlatá míle atp. Nocleh v Durbanu.
11. den:Ráno přelet do PORT ELIZABETH , prohlídka koloniální architektury. Odpoledne NP ADDO ELEPHANT , výskyt všech členů tzv. Velké pětky, 2 hod. jízda v otevřeném voze, divoká zvířata na dosah ruky. Večer ubytování v městečku na oceánském pobřeží.
12. den:Jeden z vrcholů zájezdu – slavná ZAHRADNÍ CESTA – celodenní vyhlídková trasa podél pobřeží oceánu s neopakovatelnými výhledy. Zastávka na legendární JEFFREY’S BEACH – nádherná bílá pláž, zastávka u Bloukrans Bridge – nejvyšší most na jižní polokouli. Průjezd NP TSITSIKAMMA – velkolepé ústí řeky do oceánu. Městečko PLETTENBERG BAY , večerní vyhlídka z Doplhin´s view v nádherné Victoria Bay. Příjezd do MOSSEL BAY, procházka po divokém pobřeží na ST. BLAIZE TRAILU. Nocleh v Mossel Bay.
13. den:Pokračování naší cesty po Kapsku až na samý kraj afrického kontinentu – STŘELKOVÝ MYS – nejjižnější bod celé Afriky. Historický STELLENBOSCHE – klíčové centrum jihoafrického vinařství. Prohlídka KAPSKÉHO MĚSTA – historické budovy a zahrady (Vládní zahrady, Dům otroků, parlament). Večer skvělé restaurace a kavárny čtvrti Victoria and Alfred Watterfront. Nocleh v Kapském městě.
14. den:Výjezd lanovkou na slavnou STOLOVOU HORU (za příznivých podmínek), prohlídka jedné z nejlepších světových botanických zahrad Kirstenbosch, výlet k MYSU DOBRÉ NADĚJE (masiv Dvanáct Apoštolů, Mlžné útesy atd.), pozorování tučňáků na slavnéBoulders beach, fakult. výlet za pozorováním velryb (nejlepší období roku) nebo za velkými bílými žraloky, možnost plavby k ostrovu lachtanů. Večer pozorování západu slunce z hory Signal. Nocleh v Kapském městě.
15. den:Volno na nákupy nebo prohlídky muzeí, odpoledne odlet zpět do ČR.
16. den:Přílet do Prahy v dopoledních hodinách.

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha - Johannesburg - Kapské město - Praha
  • vnitrostátní přelet Duban - Port Elizabeth
  • doprava pronajatým mikrobusem
  • služby českého průvodce
  • místní průvodce a rangeři na safari (dle programu)
  • safari v otevřených vozech (dle programu)
  • 13x nocleh se snídaní (2lůžkové pokoje)
  • 3x večeře nebo oběd - africké barbecue

Cena nezahrnuje

  • vstupné do rezervací
  • výlety lodí za velrybami a bílými žraloky (cena bude upřesněna dle počtu zájemců min. 2 měsíce před odletem)
  • spropitné

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 80 000 Kč (příplatek: 1500 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 19000 Kč)

Johannesburg

Obchodní srdce Jižní Afriky nabízí mnoho kulturních zážitků, mezi nimi například Africké muzeum (Museum Africa), kde se blíže seznámíte s dějinami země. Gold Reef City je znovupostavené staré zlatokopecké městečko, z něhož dnešní město vyrostlo. V nedalekém Sandtonu naleznete prvotřídní mezinárodní hotely a je to skvělé místo pro nákupy, zábavu, návštěvy restaurací. Hned na západ od Sandtonu je pozoruhodná Randburg Waterfront s různými restauracemi, bary, obchody. Kuriozity a suvenýry si můžete koupit ve třech stovkách stánků na bleším trhu v přístavu.

Krugerův národní park

Nejvýznamější jihoafrický park a jedna z nejznámějších přírodních rezervací na světě se prostírá 400 kilometrů od severu na jih a 70 kilometrů od východu na západ. Jeho severní část leží v Severní provincii a jižní část v provincii Mpumalanga. Na této obrovské rozloze o velikosti Walesu bylo napočteno 147 druhů savců (včetně „velké pětky“ – lva, leoparda, slona, hrocha a buvola), 114 druhů plazů, 33 druhů obojživelníků, 50 druhů ryb a 300 druhů stromů. Bylo zde zaznamenáno i více neř 500 různých druhů ptactva. Pro přenocování park nabízí široký výběr táborů. Ve větších z nich je zavedena elektřina, jsou v nich obchody, benzínové stanice, restaurace a samoobslužné jídelny. Z Johannesburgu do Skukuzy, největšího tábora v parku, je každodenní letecké spojení. Při západních hranicích parku je řada soukromých rezervací, které nabízejí vysoký standard stylového ubytování a individuální zážitky z pozorování zvěře.

Durban

Město známé v zuluštině jako eTekweni, Místo zátoky, je hlavní branou do provincie KwaZulu – Natal. Má nejrušnější africký přístav. V akváriu Seaworld na městské pláži mohou návštěvníci pozorovat více než tisícovku druhů ryb včetně žraloků, zatímco v sousedním delfináriu se předvádějí lachtani a delfíni. Všem, pokud nejsou zvlášť choulostivý, stojí za návštěvu i Snake Park (Hadí park). BAT Centre a pozoruhodná durbanská muzea. Město je kulturně různorodé, se silným indickým vlivem, který je zřejmý na trhu ve Viktoria Street a v mnoha indických restaurací. Díky subtropickému podnebí si slavných pláží při Golden Mile (Zlaté míli) lze užívat po celý rok. Na sever od města leží Umhlanga Rocks a celá řada dalších oblíbených přímořských letovisek, jako jsou Ballito a Salt Rock. Jižně od Durbanu se návštěvníci mohou svézt úzkolejným vlakem Banana Express mezi Port Shepstone a Izotsha / Paddock. Také mohou navštívít přírodní rezervaci Oribi Gorge s jejím bohatstvím ptactva nebo odpočívat v některém z kouzelných letovisek, jako jsou Margate, Ramsgate nebo Port Edward.

Addo Elephant

Asi 72 kilometrů od Port Elizabeth se rozkládá národní park Addo Elephant, který je domovem nosorožců, buvolů, leopardů a 185 druhů ptactva, jakož i asi tří set slonů, kteří náleží k izolovanému genovému fondu a jsou proto menší než ostatní afričtí sloni. Na východ od rezervace leží město Grahamstown se svou čistě anglickou atmosférou, anglikánskou katedrálou a muzeem, které je věnováno britským osadníkům z roku 1820. Město také každoročně v červenci hostí Festival národního umění (National Art Festival).

Port Elizabeth

Velký přímořský přístav s dlouhými zlatými plážemi je často nazýván Přátelským městem. Mezi jeho zajímavosti patří Oceanárium, Hadí park a krásné pěší stezky okolní přírodou. Je to ideální místo pro rodinnou rekreaci. Viktoriánské domy v Donkin Street jsou dokladem někdejšího britského osídlení města. Mezi turisty je populární výlet parním vlakem Apple Express, který jezdí mezi Port Elizabeth a Humewood Station a cestou nabízí nádhernou vyhlídku na řeku Storms River z mostu Van Stadens Bridge. Port Elizabeth je také proslulý vysokým počtem hodin slunečního svitu. Vody zátoky Algoa Bay jsou bezpečné a teplé – ideální pro všechny druhy vodních sportů, zatímco nádherné pláže se skvěle hodí k prostému zahálení a opalování. Na západ od Port Elizabeth směrem na Garden Route leží pláže St. Francis Bay a Jeffreys Bay, které jsou Mekkou surfařů.

Stellenbosch

Je znám také jako město dubů. Byl založen v roce 1679 druhým kapským guvernérem Simonem van der Stel a je tedy druhým nejstarším městem Jižní Afriky po Kapském městě. Po historické stránce jedno z nejlépe zachovalých měst v zemi je centrem proslulé vinařské oblasti. Je také univerzitním městem, což mu dodává živou a pulsující atmosféru. Stellenboschská vinná cesta je nejstarší v zemi. Jiné trasy ve vinařské oblasti zahrnují Paarl, Franschhoek a Wellington.

Kapské město

Je láskyplně nazýváno Mateřským městem a jeho návštěvníci mohou stále ještě spatřit Castle of Good Hope, dostavěný v roce 1679, který je nejstarší budovou v Jižní Africe. Rušná Viktoria a Alfred Waterfront, která nabízí široký výběr obchodů s uměleckými předměty a suvenýry, restaurací, barů a pouliční zábavy je jednou z největších atrakcí v zemi. Pořádají se odtud lodní výlety na ostrov Robben Island, kde byl vězněn Nelson Mandela. Dnes je ostrov přeměněn v muzeum. Moderní lanovka dopraví návštěvníky na vrchol Stolové hory (Table mountain), kde se nabízejí úchvatné výhledy. Na svazích Stolové hory se prostírá botanická zahrada Kirstenbosch s více než 6000 druhy původních rostlin. Zajímavý výlet k mysu Dobré naděje, kde je od majáku jedinečný rozhled na Atlantský oceán a na zátoku False Bay. Zdejší unikátní flóra a fauna je chráněna v Cape Peninsula National Park.

Dračí hory

Tichý, majestátní svět hor je dodnes domovem nejen antilopy losí, ale i vzácných supů afrických. V místech, kde se měkčí pískovcové sedimenty rozštěpily pod tlakem horního čedičového bloku a eroze, nalézáme v jeskyních a pod skalními převisy jedinečná svědectví skalních maleb Sanů. Mnoho maleb pochází sice teprve z posledních tří set let, překrývají však starší pigmentační vrstvy, staré přes 4 000 let. Sanové žili ve skupinách lovců a sběračů kolem Drakensbergu až do druhé poloviny 19.století. Místa na kterých se nacházejí často vícebarevné malby, sloužila v určitých ročních obdobích jako shromaždiště. Na malbách jsou nejen lovecké scény, ale i obrazy každodenního života. Příměsi z antilopí krve jako spoj ovací prostředek k barvám upozorňují na spirituální charakter četných zobrazení a je přijímán názor, že antilopám losím byl připisován mytologický význam. Některé téměř abstraktní malby představující tančící postavy s krvácejícími nosy pravděpodobně zobrazují jisté stavy extáze.

Plettenberg Bay

Sun City

Pretoria

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí