CK Pohoda Arménie Zájezd č. 298

Arménie a Gruzie - putování pod Kavkazem a Araratem

Arménie
Jerevan, Tbilisi, Mccheta, Uplisciche, Údolí Debed, Jezero Sevan
Připravili jsme pro Vás nový kombinovaný zájezd do oblasti jižního Kavkazu a pod…

18Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

18 - denní zájezd

Připravili jsme pro Vás nový kombinovaný zájezd do oblasti jižního Kavkazu a pod biblickou horu Ararat – do Arménie a Gruzie. Na tomto podrobném poznávacím zájezdu se budete moci seznámit s významnými křesťanskými památkami, ale také s přírodními krásami s dominujícím 5 160 metrů vysokým Araratem v Arménii a Vysokým Kavkazem v Gruzii. Najdete zde hluboké soutěsky i blankytně modré vody jezera Sevan a v Gruzii hlavně majestátní horské scenérie.

Ubytování: hotel ***

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy do Tbilisi.
2. den:Brzy ráno přílet do TBILISI: staré město mezi řekou a pevností Narikala s úzkými uličkami a pitoreskními zákoutími, katedrála Sioni – sídlo gruzínského katholikose, Most míru, synagoga, kostel Metekhi a Anchiskhati, prohlídka pevnosti Narikala, návštěva vynikajícího Národního muzeua se zlatými artefakty.
3. den:Na východ od Tbilisi do vinařského kraje Kvareli, kde je historie výroby vína dlouhá 8 000 let: nejlepší gruzínská vinařská oblast a ukázka tradičního zpracování vína v KVARELI s možností ochutnávky (tradiční způsob výroby vína v Gruzii je zapsán na seznam UNESCO). Zastávka v TELAVI. Prohlídka katedrály ALAVERDI a pevnosti GREMI.
4. den:TBILISI – dokončení prohlídky metropole Gruzie, pěší ulice New Tiflis a Suchý most s trhem rukodělných výrobků. Po obědě lanovkou na Mt. Mtatsminda s nádherným výhledem na Město. Volno v Tbilisi.
5. den:Bývalé hlavní město Gruzie MCCHETA (UNESCO) se starodávnými kostely a katedrálou Sveti Tskhoveli a klášterem Jvari. Jeskynní komplex UPLISTSIKHE se 150 vzájemně propojenými jeskyněmi. Unikátní kombinace různých stylů a soch vytesaných ve skále. Přejezd do Kutaisi.
6. den:KUTAISI (UNESCO) – osídlení od 17.stol.př.n.l., od 3.stol.př.n.l. hlavní město Kolchidy, Bagratovská katedrála jako symbol sjednocení Gruzie v 11.stol., velmi zajímavý farmářský trh. Kousek od Kutaisi stojí klášter GELATI (UNESCO), jedno z nejkrásnějších míst v Gruzii s katedrálou Panny Marie postavenou králem Davidem. Přejezd do oblasti Svanetie – městečko Mestia, centrum Horní Svanetie (UNESCO), jedinečné svanské věže, jedinečná oblast položená vysoko v horách pod masívem Kavkazu.
7. den:Celodenní výlet jeepy až do nejvzdálenější a zároveň nejvýše v Evropě položené vesnice UŠGULI (UNESCO) s typickými svanskými věžemi, turistika směrem k ledovci a nejvyššímu vrcholu Gruzie – hoře Šchara (5 068 mnm.) Návrat zpět do Mestie.
8. den:Přejezd subtropickou krajinou citrusových a čajových plantáží k Černému moři. Krátký okruh centrem BATUMI – mondénní letovisko u Černého moře.
9. den:Návštěva ZELENÉHO MYSU s jedinečnou botanickou zahradou s vice než 5000 druhy rostlin z celého světa a PEVNOSTI GONIO. Volno ke koupání.
10. den:Ráno farmářský trh v Kutaisi. Průjezd soutěskou Mtkwari a pod hřebenem Malého Kavkazu, cestou četných klášterů a pevností. Prohlídka pevnosti RABAT.
11. den:Středověké jeskynní město VARDZIA, postavenéve 12.stol. za gruzínské královny Tamar, vytesané do skal. Překročení hranice s Arménií.
12. den:Sever Arménie - údolí Debed , kde stojí 3 nádherné kláštery z 10.-13.stol. a kostely pod patronací UNESCO: klášter SANAHIN z 10.stol. a klášter HAGHPAT z 11. – 12.stol.
13. den:Přejezd k vysoko položenému JEZERU SEVAN – největší jezero v Arménii v nadm. výšce 1 915 metrů. Jeden z nejvíce navštěvovaných klášterů v Arménii – SEVANAVANK z 9.stol. Pole chačkarů NORATUS (celkem asi 900 kamenných křížů a náhrobků). Průjezd po Hedvábné stezce přes 2 300 metrů vysoko položený průsmyk ke karavanseraji SELIM ze 14.stol.
14. den:prohlídka majestátního kláštera TATEV, budovaného mezi 9.-15.stol., výjezd ke klášteru lanovkou. Odpoledne nádherný klášter NORAVANK nad kaňonem řeky Ghnishik. Ochutnávka vína ve vyhlášeném vinařském regionu Areni, kde se produkuje nejlepší arménské víno. Odjezd pod biblický Ararat – nádherně položený KLÁŠTER KHOR VIRAP.
15. den:EDŽMIACIN (UNESCO) – náboženské centrum Arménie již od doby oficiálního přijetí křesťanství na poč. 4.stol., centrum arménské apoštolské církve, katedrála a několik dalších kostelů. ZVARTNOTS (UNESCO) – monumentální kostel z poloviny 7.stol., jedna z nejznámějších křesťanských staveb na území Arménie. Začátek prohlídky hlavního města Arménie JEREVANU : Historické muzeum na náměstí Republiky, památník Genocidy, slavné Kaskády v centru města.
16. den:Výjezd pod nejvyšší horu Arménie Aragac (4 090 m n.m.), malebně položené JEZERO KARI v sopečné krajině v nadm. vášce 3 190 metrů. PEVNOST AMBERD v krásné krajině v nadm. výšce 2 200 metrů. Velmi pěkný klášter SAGHMOSAVANK ze 13.stol.
17. den:Dokončení prohlídky hlavního města Arménie JEREVANU : a prohlídka slavného muzea manuskriptů Matenadaran. Jedna z nejlepších arménských památek klášter GEGHARD (UNESCO), z části vytesaný do skály. Jedno z nejvýznamnějších poutních míst, kde se uchovávalo kopí, kterým byl probodnut bok Ježíše Krista (dnes v muzeu v Edžmiacinu). Sestup do soutěsky řeky Azat s přírodním monumentem „Symfonie v kameni“ (fakult. možnost místo pěší turistiky jízdy terénními vozy – cca 5 € / os.). Řecko-římský chrám slunce v GARNI z 1.stol.n.l., vybudovaný na skalním hřbetu nad hlubokým kaňonem, nádherné výhledy na skalní varhany.
18. den:Brzy ráno odlet do Prahy.
Amberd kostelík 2 Aragats Aragats jezero Karo 2 Armenie_Haghpat Armenie_Sevanavank 1 Armenie_Zvartnots 3 Goshavank klášter celek Gruzie Gergeti Gruzie Tbilisi Gruzie Tbilisi 01 Gruzie Tbilisi 02 Gruzie Tbilisi 03 Gruzie Tbilisi 04 Gruzie Tbilisi 09 Gruzie Tbilisi 11 Gruzie Tbilisi 14 Gruzie Tbilisi 16 Gruzie Vardzia Haghpat 2 Haghpat 3 Haghpat 5 Hovhannavank kostel 1 Jerevan Kaskády 1 Jerevan Kaskády 2 Jerevan Kaskády 4 Khor Virap a Ararat Khor virap kříže Noratus hřbitov 1 Noravank klášter Noravank klášter 2 Saghmosavank klášter 2 Saghmosavank klášter 3 Saghmosavank klášter 4 Sanahin klášter   kostel Sevanavank 1 Sevanavank klášter Sevanavank kostely celek Tatev klášter celek Tbilisi 1 Tbilisi 2 Tbilisi 3 Tbilisi 4 Zvartnots 2 Zvartnots 4

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha - Tbilisi a Jerevan - Praha
  • dopravu v Arménii a Gruzii (autobus nebo minibus dle počtu klientů)
  • terénní auta v Horní Svanetii
  • 16x ubytování v hotelích kategorie 3*
  • 16x polopenzi, 2x oběd
  • českého a místního průvodce
  • vstupy dle programu

Výlety

  • pojištění léč. výloh a storna do 40 000 Kč (příplatek: 1100 Kč)
  • připojištění storna do 80 000 Kč (příplatek: 700 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 7480 Kč)

Jerevan

Tbilisi

Mccheta

Uplisciche

Jeskynní komplex v Gruzii.

Údolí Debed

Jezero Sevan

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,76 Kč
euro 25,28 Kč

Počasí