CK Pohoda Maďarsko Zájezd č. 158

Památky, pohoří a termální lázně Maďarska II

Maďarsko
Mezőkövesd, Eger, Miskolc, Tapolca, Egerszalók
- ubytování v hotelu s termálními bazény v ceně Zájezd, který propojuje poznání nejzajímavějších…

6Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

- ubytování v hotelu s termálními bazény v ceně

Zájezd, který propojuje poznání nejzajímavějších míst severního Maďarska (památek i přírody) s odpočinkem v různých termálních lázních zážitkových - Egerszalók, jeskyně Tapolca. Ubytováni budete v hotelu, který má vlastní termální bazény.

Ubytování: hotel ***

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v pozdních večerních hodinách.
2. den:Návštěva královského zámku GÖDÖLLÖ – honosný barokní zámek, rezidence, která sloužila k odpočinku císaře Františka Josefa a královny Alžběty. Dojezd do hotelu v termálních lázních MEZÖKÖVESD , odpoledne koupání, relaxace. Hotel má vlastní bazény s termální vodou.
3. den:Prohlídka města EGER (město-muzeum maďarského baroka) – bazilika, minoritský kostel, radnice, minaret aj. Koupání v termálních lázních EGERSZALÓK , proslavené horkým vřídlem.
4. den:MISKOLC – čilý střed města, jehož hlavní ulice si do určité míry uchovaly předválečný půvab; národní park BUKOVÉ HORY, zříceniny hradu DIÓSGYÖR (Královnin hrad), koupel v jeskynních lázních TAPOLCA . Atmosféra jeskyně, v níž přímo ze skal vyvěrá léčivá voda, zanechává v návštěvnících nezapomenutelný dojem.
5. den:Výlet do pohoří MÁTRA, nejvyšší hora Maďarska KÉKES (1 015 m). PARÁD, muzeum kočárů, jehož nádherné vozy svědčí o světové kariéře maďarského dopravního prostředku. Odpoledne koupání v hotelových bazénech termálních lázní MEZÖKÖVESD , relaxace.
6. den:Odjezd z hotelu, prohlídka centra BUDAPEŠŤI – Gellértův vrch, hradní čtvrť (Rybářská bašta, korunovační Matyášův chrám, Hradní palác). Příjezd do Prahy v pozdních večerních hodinách.
Budapešť 1 Budapešť 4 Budapešť 5 Budapešť 7 Budapešť 8 budapest-02 budapest-05 Eger-02 Egerszalok-01 Madarsko hajnal 5 Madarsko szechenyi Miskolc-Tapolca-01

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 4x ubytování v hotelu Hajnal*** (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 4x polopenze
  • vstupné do hotelových termálních bazénů

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 210 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1600 Kč)

Mezőkövesd

Lázeňský areál Mezőkövesd - Zsóri leží 130 km východně od Budapešti, 45 km od Miškolce, od stejnojmenného městečka je vzdálen 4 km. Rozkládá se v pěkném přírodním prostředí parku s dětskými hřišti. Přírodní léčivá voda s obsahem vápníku, magnézia, hydrokarbonátu a sulfidu siřičitého je vhodná pro léčbu revmatických onemocnění, zánětů kloubů, pohybového ústrojí a gynekologických potíží. V areálu se nachází jeden krytý a tři venkovní termální bazény s přírodní léčivou vodou s teplotou vody 34-38 °C. K rekreaci a sportu slouží velký plavecký kruhový bazén, bazén s malým tobogánem, bazén s umělými vlnami a krytý plavecký bazén. Prázdninové domy jsou od areálu lázní vzdáleny 300 - 600 m. Pobyty jsou oblíbeny především u rodin s dětmi, seniorů a všech, kteří touží po klidné dovolené.

Eger

Eger, kouzelné město s historickou atmosférou, ležící mezi pohořím Mátra a vrchovinou Bükku ve vzdálenosti 120 km od Budapešti, je dobře znamý jako lázeňské středisko a skutečné turistické centrum, turistický ráj. Díky svému geologickému bohatství, přírodním pokladům a své kultuře byl Eger po staletí řazen k lázeňským místům. První záznamy o jeho léčivých pramenech se datují do roku 1488. V tureckém období, v 16. století, turecký cestovatel Evlia Chelebi psal, že v místě se nacházejí tři veřejné lázně a ve dvou stovkách domů a zámečků již existovaly koupele užívající léčivou vodu. Eger je vhodný pro koupelové kúry jak v létě, tak i v zimě. Jeho hydrogenuhličitanová voda je bohatá na vápník a hořčík a v důsledku vysoké radiové emanace patří do skupiny radioaktivních termálních vod. Je zvláště doporučována pro léčení chronického pocení, poruch pohybového ústrojí a reumatismu a také pro pooperační terapii. Eger nabízí širokou paletu zajímavostí pro své návštěvníky: za návštěvu stojí středověký hrad, turecké památky, bazilika, barokní budovy a kostely. Gurmáni mohou objevovat chutě místních jídel v nekonečné řadě malých restaurací nebo hospůdek a hluboko pod kopcem, v několik kilometrů dlouhé řadě sklepů táhnoucích se pod městem, zraje slavné egerské víno (včetně Býčí krve). K zajímavostem oblasti jistě patří a za návštěvu stojí Szarvaskő, úzké údolí toku Egeru, a Szilásvárad, kde se nachází hřebčín maďarských lipicánů.

Miskolc

Tapolca

Egerszalók

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí