CK Pohoda Řecko Zájezd č. 150

Lefkada, Kefalonie, Zakynthos

Řecko
Lefkada, Kefalonie, Scorpios, Meganisi, Zakynthos, Parga
Zájezd propojuje volné dny u Jónského moře s poznáním krásných řeckých ostrovů. Učaruje…

13Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

17 990 Kč Cena od:

13 - denní zájezd

Zájezd propojuje volné dny u Jónského moře s poznáním krásných řeckých ostrovů. Učaruje nám zdejší pohostinnost, přírodní krása, fascinující hory a vody Jónského moře, toto vše symbolizuje Jónské souostroví, které se táhne dolů podél západního pobřeží řecké pevniny.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v odpoledních hodinách do Itálie.
2. den:Nalodění na trajekt, plavba Středozemním mořem.
3. den:Vylodění. PARGA - romantické přímořské letovisko horského kraje Epirus s okouzlujícím výhledem na benátský hrad a pláž Valtos. Projdeme se úzkými středověkými uličkami i bývalou tureckou čtvrtí a vystoupáme k majestátním bílým sochám na vrcholu útesu Zalongo, které byly postaveny na počest řeckých žen, které se skokem z útesu zachránily před vzetím do otroctví. Přejezd na ostrov Lefkada na ubytování.
4. den:OSTROV LEFKADA , pobyt u moře.
5. den:Okruh ostrovem LEFKADA . Benátská pevnost SANTA MAURA, poté pravoslavný KLÁŠTER FANEROMENI, odkud se naskýtá nádherný panoramatický pohled na okolní krajinu a pobřeží. Horská vesnička KARYA. Koupání na písečné PLÁŽI KATHISMA, jedna z nejkrásnějších na ostrově a VASSILIKI, druhé nejnavštěvovanější letovisko ostrova, se světoznámým střediskem windsurfingu.
6. den:Pobyt u moře nebo fakult. lodní výlet na ostrovy Scorpios a Meganissi. Vykoupeme se v jeskyni Papanikolis, prohlédneme si OSTROV MEGANISSI a tradiční městečko SPARTOCHORI. Obeplujeme OSTROV SCORPIOS řeckého magnáta A. Onassise.
7. den:Přejezd na OSTROV KEFALONIE , odpočinek.
8. den:Výlet za poznáním ostrova KEFALONIE , KLÁŠTER SV. GERASIMA, zasvěcený svatému patronovi ostrova, návštěva vinařského závodu Robola, krápníkové jeskyně DROGARATI. Zastávka na oběd v AGIA EFIMIA, malebný přístav s jachtami, obklopený horskými svahy. Pláž Myrtos - zastávky na focení. Na závěr dne prohlídka ARGOSTOLI, velmi živé hl. město.
9. den:Trajektem přejedeme na OSTROV ZAKYNTHOS , při plavbě uvidíme MODRÉ JESKYNĚ, vyhlášenou přírodní atrakci ostrova, po připlutí transfer do hotelu a odpočinek u moře, koupání.
10. den:Okruh po ostrově ZAKYNTHOS . Návštěva stejnojmenného hl. města, náměstí Solomou, kostel sv. Dionýse (patron ostrova), tradiční uličky s podloubími, zastávka na kopci Bochali s nádherným výhledem na město. Tradiční vesnice KATASTARI. PLÁŽ NAVAGIO se ztroskotanou obchodní lodí, tuto nádhernou scenérii si prohlédneme a vyfotíme z vysokého útesu. Nedaleko se nachází nejstarší klášter ostrova ANAFONITRIA a poslední zastávkou bude vesnice EXO CHORA, kde uvidíme nejstarší olivovník na ostrově.
11. den:Přejedeme do starověké OLYMPIE (UNESCO), kde si prohlédneme posvátný okrsek náboženství a sportu, archeologický areál s olympijským stadionem, Archeologické muzeum. V podvečerních hodinách nalodění v Patrasu na trajekt do Itálie.
12. den:Plavba, poté jízda Itálií.
13. den:Návrat do ČR v časných ranních hodinách.
Zakynthos 04 Zakynthos 06 Zakynthos 09 Zakynthos Blue Caves 01 Zakynthos Blue Caves 02 Zakynthos Laganas plaz 01 Zakynthos Navagio plaz 03 Zakynthos Sigia plaz 01 Zakynthos Zante 02 Zakynthos Zante 03 Zakynthos Zante 05

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • doprava busem
  • trajekt do Řecka a zpět (polohovací sedadla)
  • veškeré trajekty při přejezdech
  • 8x ubytování v hotelu **/*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (4x hotel na Lefkádě, 2x hotel na Kefalonii, 2x hotel na ostrově Zakyntos)
  • 8x snídaně
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • V ceně není zahrnuta pobytová taxa (platí se na místě).

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 460 Kč)
  • 8x večeře (příplatek: 3100 Kč)
  • lůžko ve 4lůžkové kabině na trajektu tam i zpět (příplatek: 1600 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 3700 Kč)

Lefkada

Ostrov Lefkada, nazývaný též Lefkas, Vás ohromí svou nádhernou přírodou. Z azurového moře se zvedají strmé vápencové útesy, které jsou díky příznivému klimatu porostlé bujnou vegetací - nejpůvabnější jsou cypřiše, majestátní eukalypty, platany, pinie, zimní duby, ale i pivoňky, keříkovité muškáty a ibišky. V úrodných údolích se pěstují citrusové plody, olivy, vinná réva a zelenina. Vápencové svahy jsou přerušovány jedinečnými písčitými i oblázkovými plážemi, které jsou omývány šumícími vlnami křišťálově modrého moře. Pláže Porto Katsiki, Kathisma, Avali, Pefkoulia, Milos, Egremni a Agiofilli byste rozhodně měli vidět, protože patří k nejkrásnějším v Řecku. Hornaté vnitrozemí Vás upoutá svou malebností a typickým řeckým koloritem. Vesničky Lazarata, Agios Petros a Karya patří k nejmalebnějším. Naleznete zde řadu dalších zajímavostí - na severu klášter Faneromeni a středověkou pevnost Santa Mauru a na východní straně ostrova vodopády. Plovoucí most 50 m dlouhý spojuje ostrov s Akarnánií a umožní Vám snadný přístup na pevninu. Na jihu ostrova je velmi romantické místo - Mys Dukato. Při pohledu z výšin útesu do hlubin se Vám zatočí hlava a rázem pochopíte, proč v antice toto místo považovali za jeden ze vstupů do Hádovy podzemní říše. Toto místo je také připomínáno v souvislosti s básnířkou Sapfó, která zde údajně spáchala sebevraždu z nešťastné lásky. Kdysi zde stával Apollónův chrám. Nyní zde naleznete maják. K velkým zážitkům patří i návštěva řady ostrovů a ostrůvků, které přiléhají k Lefkadě - k nejzajímavějším patří Meganissi, Skorpios, Madouri a Sparti. Rozvoj turistiky na ostrově brzdil řadu let milionář Aristoteles Onassis, který se zasadil o to, aby Lefkada zůstala tím krásným a půvabným ostrovem jeho dětství a nestala se pouze dočasným domovem tisíců turistů.

Kefalonie

Máte-li rádi divokou a nespoutanou přírodu, magická místa s tichými kláštery nad mořem, objevujete-li rádi nová zákoutí a přitom upřednostňujete na plážích soukromí, pak je pro Vás Kefallonia to pravé místo pro Vaši dovolenou. Kefallonia je největší z Jónských ostrovů a šestý největší ostrov Řecka. Její břehy jsou omývány čistým a barevným mořem. Bujná lesní vegetace s jedinečnou jedlí kefallonskou vystupuje údolími až vysoko k vrcholům pohoří Aenos, jehož nejvyšším vrcholem je hora Mega Soros, (vysoká 1628m). Na svazích se pěstuje jedinečná vinná réva, z níž se vyrábí výjimečné víno Robola. Krajina ostrova je velmi rozmanitá. Západní pobřeží je lemováno příkrými útesy a půvabnými oblázkovými plážemi, z nichž zcela jedinečné jsou pláže Myrtos a Petani. Naopak jih ostrova Vám bude připomínat stále kvetoucí zahradu s květy ibišků, oleandrů, pivoněk, muškátů a dalších roztodivných teplomilných keřů a rostlin. Pláže se zlatistým pískem a oblázky jsou ideálním místem pro odpočinek. Na ostrově jsou vzácné krápníkové jeskyně, tiché kláštery dosud obývané mnichy, zbytky benátských hradů a mnoho dalších neuvěřitelných přírodních úkazů, pro které je ostrov nazýván ostrovem magickým. Ne náhodou si Lord Byron, velký básník romantismu, zvolil tento čarovný ostrov za místo svého pobytu. Žil a tvořil ve vsi METAXATA v letech 1823 a 1824.

Scorpios

Další ostrov v soukromém vlastnictví není veřejnosti volně nepřístupný. Leží asi 3 míle od Nidri (1 míle = 1,61 km) a je proslulý především díky osudům svých majitelů - rodiny rejdaře Onassisa. Vztahy místních obyvatel k Onassisově rodině jsou různé – na jedné straně nepochybně poskýtá pracovní příležitosti a peníze městu (mnoho lidí pracovalo a stále ještě pracuje na ostrově), ale na druhé straně naprosto znemožnil rozvoj turistického ruchu. Použil veškerých svých vlivů, aby se zde nerozvíjel turistický ruch a aby zde byl zachován klid a soukromí. Teprve po smrti Aristotela Onassise mohou místní obyvatelé rozhodovat

Meganisi

Meganisi je největším z desítek satelitních ostrovů a ostrůvků, které patří do Prefektury Lefkada. Rozloha necelých 20 km2, nejvyšší hora Megas Birnos 284 m n. m. v. Hlavní město Vathi (v hluboké zátoce na severu ostrova). Vzdálenost od Nidri 4 námořní míle. Od Lefkady oddělen průlivem jehož šíře v nejužším místě nedosahuje ani jednoho kilometru. Počet obyvatel cca 2.000, kteří žijí ve 3 obcích. K Meganisi patří rovněž několik ostrovů (např. Kythros na jihu, Panagia na západě, Nissopoula na severovýchodě a další malé ostrůvky). Stručná historie: V antice byl ostrov nazýván Taifos (také Kaphirs) podle krále Taifose, jenž byl Poseidonovým synem. Podle Homéra svěřil král Odysseus před odjezdem do Tróje své loďstvo právě taifonskému králi. Historie ostrova od samého začátku až po současnost kopírovala osudy sousední Lefkady. Pobyt: Tento nádherný kousek země, vzdálené od turistického shonu, se diametrálně liší od sousední Lefkady. Neuvěřitelná členitost pobřeží s opuštěnými zátokami obklopenými kopci pokrytými bujnou vegetací, ohromující ticho rušené jen zvuky cikád a racků, třpytivé pláže. To jsou místa jako stvořená pro relaxaci a odpočinek, místa, kde se můžete dostat do kontaktu s původním životem. Mimořádná členitost pobřeží s nesčetným počtem zátok je ideální pro výlety na člunu, který si zde můžete zapůjčit. Pláže (většinou odlázkové až hrubý písek): Na severovýchodě a východě zátoka Ampelakia, zátoka Atherinos, zátoka Limonari. Řada malých pláží na severu. Na východě pláž Agios Ioannis, dále v okolí Vathi. Hezká pláž je rovněž kousek od přístavu pod Spatohori. Stojí za to vidět: Doporučujeme zapůjčit si motorový člun. Půjčovna je přímo v přístavu Porto Spilia pod Spartohori. Jelikož je ostrov nebývale členitý, zejména na severovýchodě, najdete určitě v některé z mnpha zátok místo, které hledáte. Na jihozápadním pobřeží je známá jeskyně Papanikolis (za II. světové války sloužila jako úkryt řecké ponorky) a nedaleko od ní další. Malebné jsou rovněž místní vesnice. Hezké koupání najdete na pláži přímo u Spartohori, další krásnou pláž najdete v zátoce Atherinos u severovýchodního výběžku Fanari. Další pláže najdete na východním pobřeží a v řadě menších zátok. Doporučujeme rovněž zajet na Lefkadu. Spojení Spartohori – Nidri zajišťuje ferryboat několikrát za den a plavba trvá cca půl hodinky, cana cca 2 EUR/osoba/jedna cesta. Mobilní telefony: Na většině ostrově je signál dobrý. Horší signál může být v místech pod skalními útesy či kopci.

Zakynthos

Zakynthos, zkráceně Zante nebo též Ostrov vůní, je díky své rozloze 406 km2 třetím největším z Jónských ostrovů (po Kefalonii a Korfu). Na ostrově žije přibližně 40 000 obyvatel, z toho 12 000 v hlavním městě Zakynthos. Jméno ostrova bylo pravděpodobně odvozeno ze dvou starořeckých slov „ZA“ – mnoho a „KYNTHOS“ – kopec, což skutečně vystihuje charakter místní krajiny. Od dávných dob okouzluje Zakynthos své návštěvníky neopakovatelnou krásou, divokými skalními scenériemi se stovkami jeskyní, řadou krásných pláží, bujnou a pestrou vegetací na pobřeží i ve vnitrozemí. Vyskytují se zde velmi vzácné živočišné druhy, mimo jiné i chráněný druh mořské želv y Caretta- Carretta, kterou můžete spatřit právě v oblasti laganaského zálivu, kam směřují i naše zájezdy. Některé pláže ostrova byly dokonce vyhlášeny přírodními rezervacemi se zvláštními opatřeními na ochranu místní fauny. Zakynthos má subtropické klima s letními teplotami kolem 35°C a omezeným počtem srážek, což vytváří přímo ideální podmínky pro letní rekreaci.

Parga

Kouzelné městečko vystavěné v malebné zátoce obklopené zalesněnými svahy obrovského horského masivu Pindos, se nachází na řecké pevnině v oblasti Epiry na břehu Jónského moře. Letovisko se rozkládá na mírném svahu, podél moře. V centru má promenádu s řadou obchůdků, supermarketů, restaurací, diskoték, menší přístav pro jachty a loďky, malebné spletité uličky s útulnými kavárnami, kouzelná náměstíčka, zákoutí a rozvaliny rozsáhlé benátské pevnosti, které se rozkládají nad městem. Další pevnost tzv. Ali Pašova se tyčí vysoko nad Pargou. Z obou jsou nádherné panoramatické výhledy na celé okolí. Přímo v Parze jsou k dispozici dvě pláže - písečná městská pláž, nacházející se přímo v centru letoviska a menší oblázková pláž Krioneri vklíněná mezi skaliska. Ve vzdálenosti cca 15 minut pěší chůze (přes kopec a po schodech) najdeme třetí pláž Valtos. Jedná se o nádhernou dlouhou písečnou pláž lemovanou zelení. Pláž Valtos je nejpohodlněji dosažitelná vodním taxi (malá loď - za poplatek), které několikrát denně vyplouvá z přístavu. Romantické letovisko s možností nádherného koupání doporučujeme všem, kteří chtějí prožít klidnou, přesto bohatou dovolenou kombinovanou s možností posezení v některé ze zdejších kavárniček či hospůdek s nádherným výhledem na městečko nebo pláž Valtos. Milovníci poznávaní jistě ocení bohatou nabídku fakultativních výletů. Mezi ty nejatraktivnější patří výlet k fantastickým klášterům Meteora nebo výlet do antické věštírny Dodona a města Ioannina. Transfer z letiště v Preveze trvá cca 80 minut.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí