CK Pohoda Rusko Zájezd č. RE/RUS523-18

Petrohrad - Klenot Na Něvě, Bílé Noci

Rusko

Jedinečný a oblíbený zájezd do Petrohradu, v jehož průběhu navštívíme světoznámé…

6Počet dnů:

28.08.2018Termíny od:

22 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Jedinečný a oblíbený zájezd do Petrohradu, v jehož průběhu navštívíme světoznámé památky, přepychové paláce, otevírání mostů na Něvě. Shlédneme sbírky šperků, cenností a uměleckých předmětů nevyčíslitelné hodnoty v Ermitáži a její Briliantové a Zlaté klenotnici, pro běžné návštěvníky jinak nepřístupné. To vše podpořeno jedinečným přírodním úkazem bílých nocí a v doprovodu znamenitých průvodců. Navštivte s námi Petrohrad, velkolepé město odrážející majestátnost ruského impéria.


Zájezdy provází PhDr. Tomáš Jeřábek, Petr Horák

+ ERMITÁŽ S BRILIANTOVOU A ZLATOU KLENOTNICÍ

1. den zájezdu
V doprovodu průvodce odlet z Prahy do Petrohradu . Transfer do hotelu. Večer fakultativní výlet na noční otevírání mostů na Něvě . Autobusem na náměstí Děkabristů, projížďka nočním nasvíceným městem, chrám sv. Mikuláše a romantická místa na břehu kanálů – Petrohradské Benátky. Návrat do hotelu okolo 02:00 hod.

2. den zájezdu
Celodenní prohlídka PETROHRADU (UNESCO), města založeného r. 1703 Petrem Velikým. Navštívíme Zaječí ostrov - historicky první osídlený ostrov Petrohradu s impozantní Petropavlovskou pevností a katedrálou sv. Petra a Pavla – hrobkou P. Velikého a dalších ruských carů, vězení Trubeckého bastionu. Světoznámá ERMITÁŽ v Zimním paláci, jednoho z nejslavnějších světových muzeí na honosném Palácovém nábřeží - bezkonkurenční sbírka uměleckých pokladů, včetně Zlaté a Briliantové klenotnice a protilehlé budovy Generálního štábu. Fakultativní lodní projížďka po Něvě s úchvatnými pohledy na mosty a vodní cesty.

3. den zájezdu
Půldenní výlet do městečka PUŠKIN (Carskoje selo), jehož parky a paláce byly budovány v době vrcholu carské moci. Navštívíme monumentální palác Kateřinský palác , carevny Kateřinský II. Veliké nevynecháme legendární Jantarovou komnatu . Krátká zastávka u carského sídla v Gatčině . Vesnici darovala r. 1765 Kateřina svému milenci knížeti Grigoriji Orlovovi. Po návratu do Petrohradu Jusupovský palác , jeden z nejkrásnějších paláců Petrohradu, kde údajně přišel o svůj život zhýralý G. Rasputin.

4. den zájezdu
Ráno křižník Aurora , který spustil jednu z nejzásadnějších událostí světových dějin a je opět k vidění po dvouleté generální opravě. Navštívíme slavné Ruské muzeum ve velkoknížecím Michajlovském paláci , jedna nejkrásnějších ukázek klasicistních paláců ve městě - unikátní sbírka ikon, slavné obrazy I. Repina, jako Burlaci na Volze a další, skvělá sbírka umění ruské avantgardy. Večer volný program, možnost návštěvy některého ze slavných petrohradských divadel (Alexandrovské, Michajlovské, Mariinské, Ermitážní).

5. den zájezdu
Výlet do palácového a parkového komplexu PETRODVORCE , letní rezidence Petra Velikého na břehu Finského zálivu, jehož srdcem je Velká kaskádová fontána , nejimpozantnější soustava vodotrysků na světě, 37 zlacených soch, 64 fontán a 142 vodotrysků. Návrat do Petrohradu, odpoledne náměstí sv. Izáka s jezdeckou sochou Petra Velikého a monumentální katedrálou Sv. Izáka – z její kopule se skýtá fantastický výhled na město, sousední Admiralitu a Ermitáž. Něvský prospekt – nejslavnější ulice Petrohradu i Ruska, individuální volno. Skuteční fajnšmekři si mohou přijít na své v největším světovém muzeu antropologie a etnografie Kunstkamera , naproti Zimnímu paláci.

6. den zájezdu Transfer na letiště a odlet do Prahy.

Orientační ceny vstupného : Petrohrad - Petropavlovská pevnost 8 €

Petrohrad - Petrodvorce - zahrady 500 RBL

Petrohrad - lodní projížďka po Něvě 500 RBL

Petrohrad - Isakijevský chrám a kolonáda 350 RBL + 150 RBL

Petrohrad - otevírání mostů na Něvě (dle počtu účastníků) 10 - 15 €

Petrohrad - Zimní palác a obrazárna Ermitáž 19 €

Petrohrad - představení v jednom z historických divadel 80 – 90 €

Kapesné : dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme na vstupy cca 180 € a cca 3000 RUB

Vstupní vízum : Na vyřízení ruského víza je třeba:
Cestovní pas (+ kopii dvojstránky s fotografií) s minimálně jednou volnou dvou-stránkou určenou pro víza. Platnost cestovního pasu musí minimálně o 6 měsíců přesahovat platnost uděleného víza
Vízový formulář vyplněný na webových stránkách visa.kdmid.ru, v ruském nebo anglickém jazyce, vytištěný a vlastnoručně podepsaný žadatelem (Při vyplňování elektronického formuláře v jeho posledním kroku uveďte jako místo určení žádosti Vízové centrum, kde budete podávat dokumenty – Ruské Vízové centrum v Brně – Hlinky 46/116)
Barevnou fotografii (nikoli vytištěnou nebo okopírovanou z tiskárny) o rozměru 3,5 x 4,5 cm se zřetelným zobrazením obličeje žadatele v předním čelním pohledu na bílém pozadí, bez tmavých brýlí a pokrývky hlavy (výjimku z tohoto nařízení představují občané, kteří jsou s pokrývkou hlavy vyfoceni i v cestovním dokladu)
Cestovní pojištění (+ jeho kopii) platné pro území Ruské federace na celou dobu platnosti víza, pokud není vzájemnou dohodou mezi státy stanoveno jinak – u zájezdů, kde je pojištění v ceně zájezdu zajišťuje toto CK

Zajímavosti : Zimní palác - Ermitáž vč. Briliantové a zlaté klenotnice, - Zimní palác – bývalá rezidence ruských carů, reprezentační prostory a trůnní sál, sály s dary cizích diplomatů a panovníků, nákupy ruských carů a nejvýznamnější archeologické nálezy, jejichž společnou vlastností je nevyčíslitelná umělecká a historická hodnota. Světoznámá obrazárna Ermitáž vč. protilehlých budov Generálního štábu. Ve skupině 15 osob pak návštěva unikátní Briliantové a zlaté klenotnice v doprovodu průvodce. Cena 1250 Kč/os. vč. povinných sluchátek (objednávka nutná předem v CK) Kateřinský palác s Jantarovou komnatou - jedno z vrcholných děl architekta Francesca B. Rastrelliho, v němž se vedle dalších zpřístupněných slavnostních reprezentačních sálů nachází obnovený "8. div světa" - Jantarová komnata, která sloužila jako audienční místnost ruských panovníků. Palác je obklopen rozsáhlým okrasným parkem. Cena 850 Kč obsahuje vstup do zámku, parku, Jantarové komnaty, průvodce a sluchátky (objednávka nutná předem v CK).

Doporučujeme : • U vstupů placených v CK je nutná rezervace min. 1-2 měsíce před odletem.

• Na vstupné doporučujeme kapesné ve výši cca 180 € a cca 3000 RUB (můžete samozřejmě proměnit za EUR až na místě).

Ubytování: ano

POZNÁMKA:

• 3lůžk. pokoj není možný, pouze 2lůžk. s přistýlkou

hotel***

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Nástupní místa : 04.07. - 09.07. Odjezd L2, L3 17.07. - 22.07. Odjezd L2, L3 14.08. - 19.08. Odjezd L2, L3 28.08. - 02.09. Odjezd L2, L3

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Poznávací zájezd  - Petrohrad - Kazaňská katedrála Poznávací zájezd  - Petrohrad, katedrala sv. Izaka Poznávací zájezd  - Petrohrad, Petrodvorce Poznávací zájezd Rusko - Petrohrad Rusko - Petrohrad Rusko - Petrohrad Rusko - Petrohrad - katedrála Petra a Pavla - Palácový most Rusko - Petrohrad Michaljovsky palác Rusko - Petrohrad, Zimní palác Rusko - Petrohrad, Zimní palác

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj - doobsazení
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 5x snídani formou bufetu
  • 5x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu busem na výlety 3. a 5. den
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu (povinné z důvodu vyřízení víza)
  • leteckou dopravu Praha – Petrohrad – Praha
  • letištní taxy
  • průvodce
  • transfer z/na letiště

Cena nezahrnuje

  • 5x večeře o 3 chodech 1 950 Kč (min. 10 osob)
  • Balíček vstupů Ermitáž 1250 Kč – cena zahrnuje vstup do Zimního paláce (rezidence ruských carů), Ermitáže a budov Generálního štábu, Briliantové a Zlaté klenotnice, vč. povinného průvodce a sluchátek
  • Fakultativní příplatek:
  • Jantarová komnata 850 Kč – cena zahrnuje vstup do Kateřinského paláce v Puškinu, zámeckého parku i návštěvu Jantar. komnaty, vč. povinného místního průvodce a sluchátek
  • Poznámka: 3lůžk. pokoj není možný, pouze 2lůžk. s přistýlkou
  • Připojištění vyššího storna zájezdu + 250 Kč
  • Skupinové turistické vízum do Ruska 1990 Kč/os. (o potřebných formalitách nutných k vyřízení víza budete včas informováni)
  • vstupné vč. rezervačních poplatků, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí