CK Pohoda Francie Zájezd č. COL

Pohodový týden - V srdci Korsiky - letecky

Francie
Korsika
Poznávací zájezd s turistikou a ubytováním v hotelu. Užijte si pravou, typickou a nefalšovanou…

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Poznávací zájezd s turistikou a ubytováním v hotelu. Užijte si pravou, typickou a nefalšovanou Korsiku. Uvítá vás drsná krása horských vesniček v samém srdci ostrova, starobylá města s pohnutou historií, vůně bylin z macchie. Zažijete putování horskou přírodou plnou zurčících kaskád. Ubytováni budeme v samém srdci Korsiky, přímo ve starobylém městě Corte s úzkými uličkami a citadelou, jež se hrdě tyčí pod štíty horských velikánů. Budete tak moci vychutnat večerní atmosféru tohoto výjimečného místa naplno. Město s bohatou historií ležící na soutoku řek Tavignana a Restonica je výchozím bodem několika překrásných túr.

Poznámka: Pro zájemce zorganizován svoz z Prahy do Vídně/Drážďan a zpět. Velikost skupiny cca 8-30 účastníků.

Ubytování: hotel

ubytování v hotelu ve 2lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením.

Stravování: polopenze

polopenze v místních restauracích.

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:snídaně, odlet z Drážďan/Vídně do Bastie. Večer příjezd na hotel v CORTE, v samém srdci Korsiky. Kdysi hlavní město Korsiky se pyšní starobylou citadelou, jež se hrdě tyčí mezi horskými velikány. Večerní prohlídka města, večeře.
2. den:snídaně, ráno autobusem na nádraží VIZZAVONA, koupání v nádherných ANGLICKÝCH KASKÁDÁCH, pro zájemce náročnější výstup na nejkrásnější horu Korsiky MONTE D´ORO a sestup přes kaskády,večeře.
3. den:snídaně, výlet autobusem do korsického přístavního města L`LLLE ROUSSE, které založil Pascal Paoli, nazývaný Korsičany otcem vlasti, jako protipól k přístavu CALVI, jež patřilo tehdejším vládcům nad ostrovem - Janovanům, prohlídka obou přístavních měst, koupání na nádherných korsických plážích, večer návrat do hotelu v Corte, večeře.
4. den:snídaně, výlet do soutěsky RESTONICA, výstup k nádherným horským jezerům MELO a CAPITELLO, koupání v řece, nebo 2. varianta horským údolím na MANGANELLO kaskády a salaše Tolla – možnost výběru, večeře.
5. den:snídaně, návštěva typické korsické horské vesnice Morosaglia s rodným domem Pascala Paoliho, kde prožijete atmosféru drsné korsické minulosti při putování oblastí Castagniccia se starobylými vesničkami a kaštanovníkovými sady, odpoledne koupání v řece Tavignano v Corte, večeře.
6. den:snídaně, přejezd přes horské sedlo COL DE VIZZAVONA, porostlé hustými borovými lesy, silnice se zde šplhá po úbočích kopců podél horské úzkokolejky, dál na sedlo Col de Verde, výstup kolem jezera BASTANI na další korsickou dvoutisícovku MONTE RENOSO s nádhernými výhledy na jih Korsiky, večer návrat do hotelu, večeře.
7. den:snídaně, odpočinkový den, z Corte vláčkem vnitrozemím do Ajaccia, koupání a pobyt u moře, návrat do hotelu, večeře.
8. den:snídaně, návštěva starobylého přístavu ALÉRIA – za římské nadvlády hlavního města Korsiky, kde přistál se svou delegací jediný korsický král v celé historii ostrova, nejrozsáhlejší římské vykopávky na ostrově, ochutnávka vína, přejezd do přístavního města BASTIA, prohlídka starého přístavu a pevnosti, poslední nákupy, odlet z Bastie do Drážďan/Vídně.
Anglické kaskády - odtrov Korsika Bastia - ostrov Korsika Calvi - Korsika Corte - srdce Korsiky Jezero CAPITELLO - Korsika Korsická atmosféra Korsika - Calvi Korsika - město Bastia Korsika - Restonica poblíž Corte Korsika - vesnice Corte Korsika_Corte_web

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Korsika

Korsika je třetím největším ostrovem ve Středozemním moři. Leží ve vzdálenosti 170 km od jižního pobřeží Francie a 80 km od západního pobřeží Itálie. Jejích 8700 km čtverečních nabízí návštěvníkům neobyčejné bohatství přírodních krás, které zůstávají z velké části ještě stále nedotčeny civilizací. Obyvatelé Korsiky, hrdí a nezávislí lidé, nepřestávají toužit po nezávislosti, avšak vzhledem k tomu, že se zde narodil největší hrdina Francie - Napoleon Bonaparte, je jejich země tímto svým nejslavnějším synem pevně připoutána k francouzské pevnině. Korsika je a současně není součástí Francie, což přispívá k jejímu pozoruhodnému kouzlu. Korsičané o Francii hovoří jako o "kontinentu", čímž naznačují odlišnost své rodné země. V místní boulangerie (pekařství) samozřejmě dostanete křupavé francouzské bagety, ale člověk, který vám je prodá, bude se svými kolegy hovořit korsičtinou, jazykem, jejž doma stále používá většina obyvatel. Země samotná má být na co pyšná, neboť ji příroda obdařila neobyčejnou rozmanitostí. Na tisíc kilometrů dlouhém pobřeží najdete pláže s jemným zlatým pískem, zátoky s rybářskými vesničkami pod skalnatými převisy a útesy spadající dramaticky do azurových vod Středozemního moře. Vnitrozemím se táhne žulové pohoří, jehož vrcholky dosahují až 2170 metrů, díky čemuž si Korsika vysloužila přezdívku "hora v moři". Tyto vrcholky bývají v zimním období pokryty sněhem, který se na jaře mění v bohaté zásoby čerstvé vody, plnící koryta pětadvaceti řek. Na jihu se nacházejí měkké miocénské křídové útesy, zatímco sever je tvořen rozeklanými břidlicovými skalisky zformovanými nesmírnými geologickými silami. Svou úlohu tu sehrálo i počasí. Větry vytvarovaly měkčí skály do velkolepých a groteskních tvarů, zatímco mráz a sníh uhladily ostré hrany horských hřbetů. Davy návštěvníků, přicházejících obdivovat přírodní krásy ostrova vítají dnes Korsičané s otevřenou náručí. Ostrov umožňuje každému z návštěvníků, aby si mohl dosyta užít teplého korsického slunce na pláži, vyjet si na výlet do okolí nebo se vypravit do místních obchůdků či při sklence aperitivu pozorovat západ slunce v některém z půvabných letovisek. Kdysi neproniknutelné horské průsmyky jsou dnes už přístupné a nabízejí jedinečné možnosti k výletům - ať už autem, pěšky, na kole či na koni. Místní řeky a horské bystřiny skýtají ideální podmínky pro sjíždění kajakem či v kánoi. Příkré vrcholky hor lákají horolezce a horský vzduch nadnáší letce na rogalu. Existuje jen málo míst na světě, která by nabízela více možností aktivního odpočinku než Korsika.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí