CK Pohoda Indie Zájezd č. KEA

Jižní Indie - Kérala plná chutí, krás a slunce

Indie

Jižní Indie, stát Kérala, je známý především úchvatnou krajinou, výjimečnou kuchyní…

16Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

16 - denní zájezd

Jižní Indie, stát Kérala, je známý především úchvatnou krajinou, výjimečnou kuchyní a příjemným klimatem. To vše láká cestovatele k objevování tajů koření, čaje, krásné přírody a významných kulturních hodnot současnosti i dávné historie. Kérala je také domovinou ajurvédy a jógy, což je další silný impuls tuto perlu Indie navštívit.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. - 2. den:odlet do TRIVANDRA, přesun na pláž VARKALA, ubytování, relax na pláži, prohlídka hinduistických chrámů.
3. den:po indické snídani se autobusem přesuneme do města KOLLAM, kde se nalodíme na hausbót, na kterém nás čeká fantastický výlet s noclehem po tzv. "back water". Uvidíme autentickou přírodu, život v rybářských vesnicích a v rámci putování na velmi komfortním hausbótu podnikneme i fakultativní výlety na menších loďkách hlouběji do menších kanálů, kde budeme moci vidět způsob života v ostrovních vesničkách, zpracování kokosů, koření či pěstování krevet. Noc strávíme přímo na hausbótu v klimatizovaných pokojích a s plnou penzí včetně čerstvého ovoce a nealko nápojů.
4. den:ráno, po snídani na hausbótu, přistaneme v přístavu a pak se krátce seznámíme s městem ALLAPUZHA. Prohlídka nebude dlouhá, protože nás čeká přesun do slavného města KOCHI.
5. den:ráno si prohlédneme staré koloniální město KOCHI, které nám i v dnešní moderní době připomene bohatou a slavnou historii města. Večer ve starém Kochi má neuvěřitelné kouzlo. Zároveň se připravíme na náročnější přesun do klimaticky chladnějších hor.
6. den:vyrazíme hodně brzy ráno, protože cesta do MUNNARU je náročná, ale zároveň nesmírně barvitá. V MUNNARU zahájíme interaktivní prohlídkou oficiálního muzea čaje, kde se seznámíme nejen s historií pěstování čaje v Jižní Indii, ale projdeme si celý výrobní proces. Milovníci čaje (a především zeleného) si tady rozhodně přijdou na své. Koupit si v přilehlé prodejně výběr těch nejlepších čajů je povinnost! Tento den však musíme jít hodně brzo spát, protože následný den začíná ve velmi brzkých ranních hodinách.
7. den:tento den nás čeká výlet na KULUKKUMALAI (2 170 m), což jsou nejvýše položené čajové plantáže na světě. Vyrazíme v off-roadových autech, a bude to cesta sice méně pohodlná, avšak mimořádně originální. Východ slunce pod vrcholy hor s úbočími posetými čajovými plantážemi je dechberoucí. Ne nadarmo se říká, že v MUNNARU uvidíte všechny odstíny zelené! Cestou zpět se zastavíme u osvěžujících vodopádů a navštívíme nedalekou přehradu. Šálek čaje s, nebo i bez mléka, s výhledem do okolní krásné přírody bude elegantní tečkou za tímto náročným dnem.
8. den:cesta z MUNNARU do THEKKADY, městečka koření, ajurvédy a bohatých tradic, je členitá, plná zatáček a horských přejezdů. Máme se však i tady na co těšit! Pobyt v THEKKADY zahájíme klidnou projížďkou na slonech a odpoledne si zajdeme na představení umění kathakali - co všechno, a hlavně jak, lze vyjádřit beze slov, pouze mimikou a gesty, je neuvěřitelné. Poté se seznámíme s původním bojovým uměním kalari. Podvečer doporučujeme využít k masáži ajurvédy, které jsou právě v Thekkady vyhlášené v celé Indii.
9. den:brzy ráno vyrazíme do NP PERIYAR. Čeká nás nevšední fotovýlet po chráněném NP, a budeme-li mít štěstí, uvidíme i divoce žijící zvěř. Den zakončíme návštěvou jedné ze zahrad koření Spice Route, kde nás odborníci uvedou do historie pěstování a zpracování koření.
10. den:prohlídka zahrady koření Abraham’s Spice Garden patřící k nejznámějším na světě. Majitel Abraham je výborný průvodce a nesmírně charismatický muž. Tady pochopíte, proč je indická-keralská kuchyně tak návyková! Plní vůní a zážitků se přesuneme VARKALY na pláže Arabského moře, kde budeme moci relaxovat po výletu.
11. den:po snídani zahájíme relaxační kurz vaření (fakultativně), kdy nás místní specialisté seznámí se základy kéralské kuchyně a některá jídla si i sami uvaříme. Máte se opravdu na co těšit! Ostatní klienti volný den na pláži.
12. den:jelikož je Jižní Indie domovinou jógy, nemůžeme jógu vynechat. Máme pro vás připravené lekce pro začátečníky i pro pokročilé (fakultativně). Navštívit Jižní Indii a neabsolvovat lekci jógy je jako nedát si v Čechách pivo! Ostatní klienti volný den na pláži.
13. den:z VARKALA BEACH se přesuneme více na jih, ubytujeme se na známé pláži KOVALAM pod hl. městem Kéraly TRIVANDRUM.
14. den:tento den bude velmi pohodový, navštívíme nejjižnější bod Indie. Poté se vrátíme na pláže KOVALAMU a využijeme příjemného klimatu, budeme si užívat západ slunce na písčité pláži.
15. den:po snídani vyrazíme na celodenní výlet do centra města TRIVANDRUM. Navštívíme starobylé centrum města, královský palác a muzeum. Pro nákup dárků je město jako stvořené, nachází se tady řada nákupních center se zbožím z celé Indie. Večer odlet domů.
16. den:přílet do Prahy.
Indie - trh s kořením Indie_Kumarakom_41071897 Indie_Munnar_tea_plantaz_53588868 Indie_Varkala_koreni_19281666 Indie_Varkala_plaz_20484955

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí