CK Pohoda Itálie Zájezd č. 474788

Krásy jižní Itálie, Řím, Vatikán, Neapol, Vesuv, Pompeje a ostrov Capri, poznávací zájezd, hotel***

Itálie
Neapol, Řím, Capri
Poznejte krásy jižní Itálie, nejnavštěvovanější památky Evropy i přírodní bohatství…

5Počet dnů:

27.09.2017Termíny od:

4 890 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Poznejte krásy jižní Itálie, nejnavštěvovanější památky Evropy i přírodní bohatství.

5-ti denní poznávací zájezd se zkušeným průvodcem, autobusovou dopravou a ubytováním v kvalitním hotelu***+ se snídaněmi za krásami jižní Itálie, kde navštívíme starobylý Řím a Vatikán, uvidíme slavný Vesuv, Pompeje, krásnou Neapol a nádherný ostrov Capri.

Poznáte místa, kde kráčela historie naší civilizace i úžasné scenérie Vesuvu, Pompejí a přírodní krásy ostrova Capri.

Navštívíme věčný Řím, město s osobitým kouzlem i řadou světově unikátních památek, z nichž si prohlédneme ty nejproslulejší.

Prohlédneme si Vatikán, nejmenší stát světa a centrum římskokatolické církve, kde se mimo jiné necháme okouzlit bazilikou sv. Petra na Svatopetrském náměstí, zdobeném elegantní Berniniho kolonádou ze 17. století.

Poznáme krásnou Neapol, která patří mezi nejznámější a nejkrásnější města v Itálii, je také hlavním městem Kampánie a jedním z nejstarších měst na světě.
Projdeme se úžasným jádrem města, které oplývá neobyčejnými historickými památkami. Zdejší památky se staly symbolem celé Itálie - kdo by neznal např. Pompeje či královskou rezidenci Caserta. Historické centrum Neapole bylo v roce 1995 zařazeno na Seznam kulturního dědictví UNESCO.

Jen 9 kilometrů od Neapole se nachází nejznámější činná sopka v Evropě – Vesuv. V nejvyšším místě je sopka vysoká až 1281 metrů. Na sopku se můžete podívat i zblízka, lze se dokonce dostat na samotný okraj kráteru a pozorovat unikající kouře. Zároveň je odtud překrásný výhled na Neapolský záliv. Největší a nejničivější erupce sopky proběhla v roce 79 n. l., kdy doslova srovnala se zemí bájné Pompeje.

Společně se vydáme na Capri - nejkrásnější a nejluxusnější ostrov první kategorie v Itálii, který je vyhledávaným turistickým místem s azurovým mořem a nezapomenutelnou scenérií. Nachází se v Tyrhénském moři, v jižní části neapolského zálivu a je dobře dostupný lodí z Neapole.

Ubytování: hotel ***

Kvalitní hotel*** s klimatizovanými pokoji s vlastním příslušenstvím, minibarem, Wi-Fi internetovým připojením, satelitní televizí, sejfem, vysoušečem vlasů, atd. Samozřejmostí jsou ručníky a osušky na pokojích.
Hotel je umístěn u známých termálních lázní Agnano Terme u Neapole.

Stravování: snídaně

Bohaté snídaně formou bufetu, včetně nápojů.

Doprava: autokarem

Nástupy po trase: z Ostravy přes Olomouc a Brno, Prahu a ve směru k německým hranicím (na dotaz v CK) – časy budou upřesněny dle nástupních míst.
Doprava: je realizována zájezdovými autokary (klima, toaleta, minibar).

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR přes den, nástupní místa po trase z Ostravy přes Olomouc, Brno, Prahu a směr Německo. Časy budou upřesněny podle jednotlivých nástupních míst.
2. den:Řím a Vatikán. Příjezd do Říma v ranních hodinách, celodenní prohlídka nejproslulejších míst Říma a jeho antických památek, prohlídka Vatikánu nebo volitelný individuální program. Koloseum, Forum Románum, Kapitol, Kapitolské náměstí, Benátské náměstí, prohlídka Pantheonu, Kostel Santa Maria Maggiore, náměstí Navona a další (dle časových možností a zájmu prohlídka dalších pamětihodností), prohlídka Vatikánu. Odjezd z Říma v podvečerních hodinách na ubytování poblíž Neapole. Pozn. Aktuální průběh programu může být změněn či upraven průvodcem dle aktuální situace v destinaci.
3. den:Pompeje, Vesuv a Neapol. Návštěva archeologického areálu v Pompejích, antického města, které bylo v roce 79 n.l. pohřbeno výbuchem Vesuvu na celých 16. století, po kterých bylo znovu objeveno. Po celou tuto dobu bylo město zakonzervováno vysokou vrstvou popela, proto i dnes můžeme vidět řadu historických památek v téměř původní podobě. Díky metodě sádrových odlitků dutin popela, uvidíte věrné podoby Pompejanů, v jejich posledním okamžiku. Výraz zděšení je jasně viditelný v jejich tvářích. Pohled na tyto odlitky je šokujícím a velmi hlubokým zážitkem. Fakultativně výjezd na Vesuv s nádherným výhledem na Neapolský záliv a ostrovy Capri, Ischia a Procida. Návštěva Neapole, jejíž historické jádro je zahrnuto v seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Procházka kolem hradu Castel Nuovo, Galerie Umberto, Teatro San Carlo, nejstarší činná operní scéna v Evropě. Na Piazza del Plebiscito uvidíte královský palác Palazzo Reale a kostel San Francesco di Paola. Osobní volno. Návrat na hotel. Pozn. Aktuální průběh programu může být změněn či upraven průvodcem dle aktuální situace v destinaci.
4. den:Neapol, ostrov Capri. Po snídani odjedeme do Neapole, odkud se vydáme z místního přístavu na ostrov Capri, jenž je perlou Neapolského zálivu, alternativně osobní volno v Neapoli. Možnost absolvování vyhlídkové okružní plavby okolo ostrova Capri, možnost koupání (dle sezóny), prohlídka stejnojmenného hlavního městečka Capri, popř. klidnějšího Anacapri. Z ostrova Capri odplujeme k večeru zpět do Neapole k odjezdu zpět do ČR. Pozn. Aktuální průběh programu může být změněn či upraven průvodcem dle situace v destinaci.
5. den:Příjezd do ČR. Návrat zpět do ČR do jednotlivých nástupních míst přes den, v odpoledních či podvečerních hodinách.
01 Ostrov Capri 01 Řím Forum Romanum 01 Vesuv, Pompeje, Neapol 02 Ostrov Capri 02 Řím Koloseum 03 Ostrov Capri 03 Vatikán Basilika Sv. Petra 04 Ostrov Capri 04 Vatikán Basilika Sv. Petra 05 Ostrov Capri 05 Vatikán 05 Vesuv, Pompeje, Neapol 06 Ostrov Capri 06 Řím Andělský hrad a most přes Tiberu 06 Vesuv, Pompeje, Neapol 07 Řím 07 Vesuv, Pompeje, Neapol 08 Řím Pantheon 09 Řím Piazza Navona 09 Vesuv, Pompeje, Neapol 10 Řím Fontana di Trevi 11 Řím Španělské schody Itálie Neapol přístav Itálie Neapol San Francesco di Paola Itálie Neapol středověký hrad Maschio Angioino   Castel Nuovo Itálie Neapolský záliv s přístavem Neapol

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • profesionální průvodce
  • ubytování v hotelu***
  • snídaně v rámci pobytu
  • autobusová doprava
  • pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh 27,- Kč/os./den
  • fakultativní výlet na Vesuv - 12€ výjezd na Vesuv a 10€ vstupné do Národního parku Vesuv
  • vstupné a příplatky: příplatek za jednolůžkový pokoj 690 Kč/noc
  • vstupné v rámci programu (40 - 60 €): přejezd lodí na ostrov Capri: 38 €, lanovka na Capri: 3,60 €, okružní plavba okolo Capri: 18 €, Forum Romanum a Coloseum: 12 €
  • dárkový poukaz tištěný plnobarevný s individuálním věnováním zaslaný poštou 49Kč

Slevy

  • dle věkových kategorií pro děti, juniory a seniory

Výlety

  • dle programu

Neapol

Pěkné výhledy na ostrovy Capri, Procida a Ischia spolu se sopkou Vesuvem tvoří krásné okolí Neapole. To společně se zálivem tvoří harmonický celek. Ve městě samotném naleznete spoustu historických památek, úžasných výhledů na město, malých uliček, ale i typických šňůr se sušícím se prádlem. A nezapomeňte, že Neapol je i centrem zločinnosti, centrem věhlasné Camorry. Je ale málo pravděpodobné, že se s ní při své návštěvě tohoto místa setkáte.

Řím

Podle legendy byl Řím založen Romulem a Remem v roce 753 př. n.l. Veliké přestavby se město dočkalo za císaře Augusta, kdy už mělo městi milion obyvatel. S rozdělením římské říše ztrácí Řím na významu. Během renezance město opět rozkvétá, později se stává hlavním městem sjednocené Itálie. Dnešní Řím je vděčným cílem pro turisty. Lze zde strávit několik dní, během nich můžete navštívit Vatikán, Forum Romanum, Andělský hrad, Koloseum, katakomby či nesčetná muzea a galerie.

Capri

Ostrov Capri je jeden z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších ostrovů Tyrhénského moře nedaleko Neapole. Už ve starověku byl ostrov oblíbeným místem pobytu císařů Augusta a Tibéria. Příkré vápencové útesy ostrova dlouhého 6 km a 1,5 km širokého ostrova vystupují z moře až do 589 m. Ostrov oplývá velmi bohatou flórou, čítající asi 800 druhů. Nejvyšším bodem ostrova je Monte Solaro s úžasným kruhovým rozhledem na celý ostrov, okolní moře i Neapol. Jediná větší města jsou Capri a Anacapri. V městečku Capri se lze vydat malebnými uličkami na pěknou pěší procházku k Tiberiově vile a antickému majáku.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí