CK Pohoda Litva Zájezd č. NTV

Litva - Národní parky Litvy na kole

Litva

Příjemné toulání na kolech mírně zvlněnou krajinou Litvy. Navštívíme vesničky s tradiční…

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Příjemné toulání na kolech mírně zvlněnou krajinou Litvy. Navštívíme vesničky s tradiční lidovou architekturou, nahlédneme do života obyvatel i starých způsobů hospodaření. V národních parcích pojedeme malebnou krajinou litevské vysočiny se severskými lesy a stovkami jezer, zastavíme se na místech bobřích hradů, projdeme a projedeme naučné stezky a podíváme se do skanzenů. Cestu si zpestříme při plavbě na veslových člunech mezi nespočtem jezer, abychom zase v sedlech vyrazili za romantikou dřevěných kostelů a vodních mlýnů.

Ubytování: hotel

5x ubytování v hotelu v 2lůžkových pokojích (lze i třílůžkové)

Stravování: polopenze

polopenze.

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. - 2. den:odjezd z ČR přes Polsko do Litvy, N.P. TRAKAI - sídlo litevských knížat: vodní hrad. Hlavní město VILNIUS, okresní město Ignalina na hranici N.P. Aukštaitios.
3. den:KULIONYS - etnokosmologické centrum (hvězdárna - expozice, národní památník, vyhlídková věž aj.), LABANORAS - mohutná borovice - památný strom oblasti, jezera Baltis - prehistorické památky a AISETAS - nejdelší přírodní jezero v Litvě.
4. den:MEIRONYS - dřevěné plastiky. Odpočinkově podél jezer Lúšiai a Asalnai. "Hora" LADAKALNIS. Vodní mlýn a mohyla v Ginučiai. Etnografická vesnice v Salos. Palúša - botanická stezka.
5. - 6. den:jezero Almajos, Pakretuone. Pro zpestření nás čeká plavba na veslových člunech labyrintem jezer a říček krajinou s rozlehlými lesy, kde při troše štěstí lze spatřit orla, kormorána či vzácného bobra. Dřevěné lidové plastiky, "Tarzanův" ostrov, bobří hrad, jezero AIMAJAS. Palúše v národním parku Aukštaitios: dřevěný kostel z 18. století. Další den vodní mlýny, jezera Žeimenys - bobři, Kaltanėnai s kostelem a zbytky panství u jezera. Reškuténai - muzeum.
7. - 8. den:na konci zájezdu navštěva národního parku TRAKAI - sídlo litevských knížat s kouzelným vodním hradem. Zastávka v Kaunasu - historické centrum. Průjezd Polskem, návrat do ČR.
Litva Litva - dřevěný kostel Litva - Trakai Litva - Vilnius Litva Hora křížů 41 Litva Vilnius kostel svaté Anny 3 Litva Vilnius kostel svatého Mikuláše Litva Vilnius kostel svatého Mikuláše 2 Trakai Vilnius - Vrch tří křížů

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí