CK Pohoda Velká Británie Zájezd č. AJT

Velká Británie, Skotsko - Nejkrásnější ostrov Skotska Isle of Skye a nejvyšší hora Británie Ben Nevis

Velká Británie
Skotsko
Na severozápadě Skotska leží největší z ostrovů Vnitřních Hebrid - Isle of Skye.…

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Na severozápadě Skotska leží největší z ostrovů Vnitřních Hebrid - Isle of Skye. Krásnému pobřeží dominují Cuillin Hills, díky kterým Isle of Skye nabízí nejkrásnější horskou scenerii na britských ostrovech. Do pohoří zamíříme několikrát a půjdeme kolem malebného jezera Loch Coruisk, k zátoce Camasunary Bay i v údolí Glenbrittle. Projdeme se v jedné z nejpozoruhodnějších krajin ostrova ve stolových horách Quirang. Další procházky nás zavedou k osamělému skalisku Old Man of Storr nebo majáku Neist Point. Uvidíme řadu historických zajímavostí, např. kruhovou pevnost, broch z doby železné Dun Beag, pozůstatky kaple Cill Chriosd nebo sídlo Mac Leodů, romanticky přestavěný hrad Dunvegan Castle. Při prohlídce známé palírny ochutnáme velice ceněnou whisky Talisker, v rázovitých hospůdkách místní pivo z pivovaru Uig a uslyšíme tradiční skotskou lidovou hudbu. Nezůstane nám utajen ani přilehlý ostrov Raasay, na který se vypravíme trajektem, projdeme místní pamětihodnosti a vystoupáme k jedinečným výhledům na nejvyšší vrchol ostrova Dun Caan. Nesmíme zapomenout, že cestou ze Skye navštívíme turistické centrum Fort William a vystoupíme na nejvyšší horu Skotska a celé Británie Ben Nevis.

Poznámka: Garance malé skupiny: 6 - 8 osob.

Ubytování: hotel

7x ubytování v hotelu ve 2lůžkových pokojích.

Stravování: snídaně

6x snídaně.

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:odlet z Prahy do GLASGOWA nebo EDINBURGHU. Z letiště odjezd do místa ubytování.
2. den:snídaně, přejezd na ostrov ISLE OF SKYE. Okruh po poloostrově Trotternish. Výstup k 50 m vysokému skalisku OLD MAN OF STORR (cca 1,5 hod., 3,8 km, převýšení 560 m). Zastávka na vyhlídkové plošině u skály KILT ROCK a vodopádu Mealt Fall. Zastávka u zříceniny hrádku DUNTULM CASTLE na skalnatém výběžku. Prohlídka etnografického muzea The Skye Museum of Island Life v KILMUIR a příběh skotské národní hrdinky Flory McDonaldové u jejího náhrobku. Kratší túra ve stolových horách QUIRAING, nádherné, nesmírně fotogenické krajině strmých útesů, náhorních plošin, skalisek a modrých jezer (2,5 hod., 5 km, převýšení 340 m). Ubytování (5x na jednom místě).
3. den:snídaně, přejezd k prohlídce jediné ostrovní palírny skotské whisky TALISKER. Procházka v GLENBRITTLE na úpatí Cuillins, stoupáme k podivuhodným jezírkům Fairy Pools (1 hod., 3 km, převýšení 200 m). Zastávka u DUN BEAG. Nejzachovalejší broch na Skye, dvojité zdivo věže o poloměru 18,6 m a do výšky 2 m. Na nejzápadnějším cípu ostrova uvidíme maják NEIST POINT. Klasický pohled na maják za útesy je z místa severovýchodně od parkoviště (1/2 hod., 1 km). Přejezd k prohlídce hradu a zahrad DUNVEGAN CASTLE, nejstaršího obývaného hradu ve Skotsku. Pro zájemce fakultativní plavba z mola od hradu k tulením koloniím. Procházka po CORAL BEACH severně od Dunveganu (1 hod., 4 km, po rovině). Navečer příjezd do PORTREE, hlavního města ostrova, procházka městem (galsky Port Riagh, Královský přístav). Návrat do místa ubytování.
4. den:snídaně, odjezd do rybářské vesničky ELGOL, lodí podél pobřeží do pohoří CUILLIN HILLS k jedné z nejnádhernějších sladkovodních ploch ve Skotsku LOCH CORUISK, ze které vytéká nejkratší řeka ve Skotsku River Scavaig. Procházka kolem jezera (1,5 hod., 3 km, převýšení 122 m). Zpět lodí do Elgolu. Výhledy na ostrovy Soay a Isle of Rum a Eigg ze Small Islands. Zastávka u ruin kostela CILL CHRIOSD z 16. stol., který byl střediskem hustého osídlení. Odpolední túra do vysídlené vesnice BORERAIG (3 hod., 10 km, malé převýšení). Cestou zaniklé lomy na mramor. Návrat do místa ubytování.
5. den:snídaně, výlet na ostrov RAASAY. U INVERARISH nedaleko mola uvidíme The Battery s dvojicí kamenných mořských panen. Výstup na stolovou horu DUN CAAN s dechberoucími výhledy na Hebridy (5 hod., 15 km, vrchol ve výšce 443 m n. m.). Zastávka v nově otevřené palírně Isle of Raasay distillery s možností ochutnávky. Občerstvení v Raasay House, procházka k nedalekému piktskému kameni a pozůstatkům kaple sv. Moluaga. Trajektem zpět na Skye. Návrat do místa ubytování.
6. den:snídaně, přejezd na východiště trasy u Kirkibost. Túra v CUILLIN HILLS údolím Glen Sligachan mezi štíty Black a Red Cuillin s výhledy (5,5 hod., 16 km, převýšení 450 m). Kratší varianta končí v CAMASUNARY BAY a vrací se zpět na východiště (3 hod., 9 km, převýšení 210 m). Delší varianta pokračuje k jezeru LOCH NA CREITHEACH a dlouze sestupuje podél River Sligachan až do údolí SLIGACHAN. V cíli můžeme obdivovat starý kamenný most a po túře ochutnáme z nepřeberné nabídky skotských whisky a místních piv. Návrat do místa ubytování.
7. den:snídaně, přejezd skotskou vysočinou do FORT WILLIAM. Za příznivého počasí výstup na nejvyšší horu Británie BEN NEVIS (1 343 m n. m., délka trasy celkem 19 km). Přejezd do místa ubytování.
8. den:přejezd do Glasgowa/Edinburghu. Odlet do ČR.
Skotsko - Ben Nevis Skotsko - Ben Nevis Skotsko - Dunvegan Castle Skotsko - Old Man of Storr Skotsko - Ostrov Skye Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye - Cuillin Mountains Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye - Cuillin Mountains Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye - Cuillin Mountains - Black Cuillin Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye - Kilt Rock Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye - Portree Skotsko - Vnější Hebridy - ostrov Isle Of Skye - Portree

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Skotsko

Skotsko zabírá přibližně jednu třetinu ostrova Velká Británie a je druhou největší zemí Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Patří k němu i čtyři souostroví, a to Orkneje, Shetlandy a Vnitřní a Vnější Hebridy.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí