CK Pohoda Řecko Zájezd č. 452546

Řecké ostrovy na lodi Horizon **** AI

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Ubytování: loď / jachta

Stravování: all inclusive

Doprava: vlastní


Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Athény

Athény, hlavní město Řecka, byly osídleny již před 7000 lety. Jako jedno z nejstarších evropských měst má proto velmi bohaté kulturní dědictví, počínaje Akropolí založenou 440 př. n. l po byzantské chrámy a neoklasicistní paláce. Moderní město se svými předměstími dnes zabírá 520 km2 a je domovem pro 3 miliony lidí. Athény jsou rušným kosmopolitním městem, kde se úžasně snoubí tradiční Řecko se svými trhy a tavernami s moderním evropským městem.

Pireus

Pireus, známý athénský přístav, se nachází nedaleko od hlavního řeckého města. Město bylo založeno již v 5. stol.př. n.l. a dnes je to třetí největší město. Ale již ve starověku to prý byl největší přístav světa. Dokonce i dnes patří mezi nejvýznamnější přístavy ve středozemí. To přesně odráží význam námořní dopravy pro současné i dřívější Řecko. To dokládá i to, že námořní flotila Řecka je třikrát větší než flotila USA.

Santorini

Santorini, či Thira, patří mezi perly řeckých ostrovů. Bílé domky, úzké uličky, větrné aleje společně s nádhernými plážemi, to vše přivádí na ostrov každoročně mnoho milionů turistů. Od pobřeží vedou prudké silničky a stezky směrem k náhorní plošině, kde se rozkládá většina vesnic. Ostrov byl v minulosti patrně přímo spojen s minojskou civilizací. Thira byla ale kolem roku 1500 př.n.l. zničena výbuchem sopky. Mnoho lidí dodnes věří, že ostrov je místo, kde se kdysi rozkládala bájná Atlantida.

Ostrov Mykonos

Je neúrodný a větrný. Lidé ho ale milují pro jeho neopakovatelnou atmosféru a krásné pláže. V hlavním městě (Chora) Vás okouzlí Malé Benátky, řada vysokých pavlačových domů z benátského období, které stojí hned na pobřeží a větrné mlýny, které shlížejí na přístav. V Chora naleznete také Archeologické muzeum a Muzeum větrných mlýnů. V okolí je mnoho pláží, nejznámější je Platís Gialos, Paradise, Super Paradise. z Mykonosu je velmi dobré spojení na další ostrov Kyklady, ostrov Delos.

Chania

Starobylá Chania leží na severozápadě Kréty a je jistě právem považována za jedno z nejhezčích měst Kréty. Je druhým největším městem po Heraklionu, má své letiště, nádherný starobylý přístav postavený v benátském stylu a řadu historických památek, jako jsou 3 km dlouhé městské hradby, benátská pevnost Firka, kde se nachází námořní muzeum, dále kostel Agios Nikolaos a v samém srdci města pak kamennou tržnici, kde můžete zakoupit typické krétské produkty, jako jsou olivy, olej, koření, med či vynikající sýry, rozinky a víno. V okolí Chanie v průběhu posledních dvaceti let vyrostla turistická letoviska jako Kalamaki, Agia Marina, Platanias či Gerani Beach. V některých z nich vám nabízíme možnosti strávit Vaši dovolenou.

Nafplio

Volos

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,77 Kč
euro 25,33 Kč

Počasí