CK Pohoda Guatemala Zájezd č. XIK

Mexiko, Guatemala a Honduras - kolébky Mayů

Guatemala
Mexico City
Domov Mayů i Aztéků, chrámové pyramidy v džungli, reliéfy Opeřeného hada, delfíni…

19Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

19 - denní zájezd

Domov Mayů i Aztéků, chrámové pyramidy v džungli, reliéfy Opeřeného hada, delfíni a manty v Pacifiku, bílé pláže a korálové útesy Karibiku, a navíc nezapomenutelná kuchyně a temperament Latinské Ameriky. Provází Pavla Teichmanová.

Ubytování: hotel

Stravování: vlastní

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. - 3. den:přílet do MEXICO CITY - prohlídka hlavního města, prezidentský palác, katedrála, ruiny aztéckého TENOCHTITLANU, nejlepší muzeum mezoamerických kultur, starověké město bohů TEOTIHUACÁN se Sluneční a Měsíční pyramidou, chrám Svaté Panny Guadalupské, která byla v roce 1945 prohlášena Svatým stolcem patronkou a ochránkyní celé Ameriky, západ slunce na vrcholu Latinskoamerické věže, přejezd minibusem mexickými horami do Oaxaky
4. den:nejkrásnější koloniální město OAXACA DE JUAREZ, muzeum s poklady zapotéckých hrobek v klášteře Santo Domingo, zlatá Růžencová kaple, tajemné město Zapotéků a Mixtéku na stolové hoře MONTE ALBÁN, fakultativně jeden z nejstarších stromů zvaný Tisovec Montezumův v EL TULE - dva až čtyři tisíce let starý.
5. - 6. den:přejezd na pobřeží PACIFIKU - rybářský přístav PUERTO ANGEL, koupání a relaxace s ochutnávkou koktejlů a mořských plodů, fakultativně výlet na moře a do okolních rajských zátok s možností pozorování delfínů, mant a karet. Noční přejezd komfortním autobusem do CHIAPASU.
7. - 8. den:malebné indiánské i koloniální město SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS ve státě Chiapas se zářivě barevnou katedrálou a živým indiánským tržištěm, nejlepší nákupy indiánských suvenýrů, přejezd pronajatým minibusem do GUATEMALY.
9. den:PANAJACHEL - pestré městečko na březích kráterového jezera ATITLAN s výhledy na tři sopečné kužely, osady a barevné kroje potomků Mayů, za příznivého počasí lodí po jezeře s návštěvou tradičních indiánských trhů v SANTIAGU DE ATITLÁN a nezapomenutelným setkáním s místním prapodivným božstvem Maximonem.
10. - 11. den:přejezd minibusem do HONDURASU, návštěva věhlasných ruin mayského města COPÁN s pozůstatky pyramid, teras, schodišť, náměstí, stél a soch mayských panovníků. Přejezd do centra nejvýznamnější mayské oblasti PETÉNU - živé turistické městečko FLORES na ostrůvku v jezeře Petén Itzá.
12. den:návštěva největší mayské lokality pod UNESCEM TIKAL - město ukryté v deštném pralese s největšími předkolumbovskými stavbami, pyramidové chrámy vysoké až 64 m jsou jedním z divů západní polokoule.
13. den:návrat pronajatým minibusem do MEXIKA, odpoledne podle aktuální situace výlet k pověstným modrým kaskádám AQUA AZUL nebo ROBERTO BARRIOS s možností koupání či ochutnávkou výtečných místních ryb. Cestou ještě krátká zastávka u 35 m vysokého vodopádu MISOL HA s tajemnou jeskyní. Večer živé městečko PALENQUE, ubytování v hotelu.
14. den:prohlídka mayských ruin PALENQUE - krajková architektura mayských chrámů, palác s observatoří, podzemní hrobka mayského vládce Pakala. Odpoledne přejezd minibusem do opevněného pirátského města CAMPECHE na břehu Mexického zálivu (UNESCO).
15. den:poloostrov YUCATÁN, návštěva mayských měst v džungli - Palác masek v KABAHU s bohatou ornamentální výzdobou, Čarodějova pyramida a Guvernérův palác v UXMALU, na závěr metropole Yucatánu - velkolepé koloniální "město sisálu" MERIDA.
16. - 17. den:nejznámější mayská lokalita CHICHEN ITZÁ s Kukulkánovou pyramidou, pradávné mayské studny CENOTY, západní pobřeží yucatanského poloostrova - ve státě Quintana Roo - koupání i šnorchlování ve smaragdovém Karibiku, relaxace na bílých plážích. Pro zájemce možnost návštěvy TULUMU - jediného mayského města ležícího na mořském pobřeží nebo koupání v CENOTECH - pradávných mayských studnách často ukrytých v krasové jeskyni.
18. - 19. den:odpoledne přesun na letiště CANCÚN, návrat do ČR.
Guatemala Guatemala Guatemala Guatemala - Atitlan Guatemala - Tikal Guatemala_Atitlan_2014_1 Guatemala-u-jezera-Atitlan-ulice_W_IMG_3288 Honduras Honduras_Copan_2014_1 Mexiko Mexiko Mexiko Mexiko Mexiko Mexiko Mexiko - Chichén Itzá - Kukulkánova pyramida Mexiko - Palenque, chram listového kříže Mexiko - TEOTIHUACÁN Mexiko - TEOTIHUACÁN Mexiko - Uxmal Mexiko kaskády Aqua Azul Mexiko_Uxmal_2014_1 Uxmal - Pyramida kouzelníka - Mexiko Villahermosa - park La Venta - mexiko

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Mexico City

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,67 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí