CK Pohoda Itálie Zájezd č. VIC

Via Claudia Augusta na kole - Alpami k Lago di Garda

Itálie
Nauders, Italské Alpy, Bolzano, Dolomity, Adige, Merano, Trento, Zugspitze, Imst
Před více než dvěma tisíci lety se římský generál Drusus rozhodl vybudovat vojenskou…

9Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Před více než dvěma tisíci lety se římský generál Drusus rozhodl vybudovat vojenskou cestu od Jaderského moře k Dunaji, aby posílil římskou nadvládu v Raetii a v Noricu. Nejkrásnější část této historické trasy vedoucí napříč alpským masivem, kudy dříve pochodovali římské legie, projedeme nalehko. Cesta vede po asfaltových nebo štěrkových cyklostezkách a klidných vedlejších komunikacích. Naše putování začneme v Německu, u historického města Fussen. Projedeme pod nejvyšší horou Německa Zugspitze. Rakouskem přes sedlo Fernpass sklesáme do údolí řeky Inn. Po krátkém přejezdu Švýcarskem vystoupáme k jezeru Reschensee. Úchvatné scenérie NP Stelvio Ortler nás povedou k hojností oplývajícímu údolí řeky Adige. Propleteme se historickými jádry měst Merano a Bolzano, kde ochutnáme italské speciality. Cyklostezky nekonečnými jabloňovými sady a vinicemi nás zavedou do dalšího historického města Trento. Cílem našeho cyklotoulání je Lago di Garda. Zde strávíme poslední den relaxací, nebo vyjížďkami k okolním jezerům.

Poznámka: Počet elektrokol na zájezdu je omezen. Elektrokolo musí být zaznamenáno do smlouvy o zájezdu formou příplatkové služby. Při nenahlášení do CK bude jeho přeprava zamítnuta.
Nabíjení elektrokol může být hotelem zpoplatněno.

Poznámka II: Nástupní místa: Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady, Praha, Tábor, České Budějovice

Ubytování: hotel ***

v ***hotelech a penzionech ve 2lůžkových pokojích.

Stravování: snídaně

6x snídaně v ***hotelech a penzionech ve 2lůžkových pokojích.

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:odjezd v podvečerních hodinách z ČR do Německa.
2. den:ranní příjezd k pohádkově krásnému jezeru FORGGENSEE ležícímu na úpatí Alp. Po zastávce v malebném historickém městě FUSSEN, nad kterým se tyčí romantický zámek NEUSCHWANSTEIN, nás první etapa povede vstříc alpským hřebenům. Překročíme německo-rakouské hranice, opustíme řeku Lech a při závěrečném klesání dojedeme přímo pod nejvyšší horu Německa, alpského velikána ZUGSPITZE (40 km).
3. den:nad jezerem Blindsee vystoupáme do sedla FERNPASS. Cyklostezka nás povede přes nádvoří hradu Fernstein, který střeží tuto historicky důležitou obchodní stezku, a dále následuje klesání do IMSTU. Odtud údolím řeky Inn malebnou západotirolskou krajinou doputujeme k okresnímu městu LANDECK, nad kterým se tyčí stejnojmenný pozoruhodný zámek (52 km).
4. den:proti proudu teď již dravé řeky Inn razící si cestu mezi skalisky doputujeme do Švýcarska. Po krátkém přejezdu touto zemí dorazíme k městečku Martina, odkud nás čeká dlouhé stoupání do horského střediska NAUDERS. Toto náročné převýšení je možné pohodlně absolvovat naším autobusem (51 km). V případě ubytování ve PFUNDS se přesouvá výjezd do Naudersu až na 5.den, včetně možnosti výjezdu absolvovat naším busem.
5. den:krátkým výstupem se přehoupneme přes sedlo RESCHENPASS a ocitneme se v Itálii. Od průzračně modrého jezera RESCHENSEE (1 498 m n. m.) se nám otevřou jedinečné výhledy na masiv ORTLER (3 905 m n. m.). Z druhého, menšího jezera HAIDERSEE, vytéká řeka ADIGE, která nás bude doprovázet několik další dny. Malebným údolím plným středověkých hradů (např. Burgusio či Castelbello) a tyrolských městeček sklesáme 1200 m výškových dolů Jižním Tyrolskem až do oblasti MERANA (77 km).
6. den:Merano, původně římský vojenský tábor ležící na křižovatce obchodních a vojenských cest, nyní italské lázeňské město. Historické jádro města s dochovanými měšťanskými domy ze 14. století nebo rozlehlá botanická zahrada stojí za zastavení. Dále po proudu řeky Adige, obklopeni fascinující hradbou hor projedeme jabloňovými sady a vinicemi až do správního střediska autonomní oblasti, do BOLZANA. Atmosféru tohoto historického města si nejlépe vychutnáme u pravého italského cappuccina (77 km).
7. den:široce rozevřeným údolím ohraničeným strmými srázy okolních hor přesahujících 2000 m míříme dále na jih do TRENTA. Město, které si dodnes uchovalo svoje vzácné monumenty podávající umělecké a historické svědectví o setkání italské a středoevropské kultury. U ROVERETA, města míru, opustíme řeku Adige a dojedeme k vysněnému cíli našeho putování, k jezeru LAGO DI GARDA - "moři Dolomit" (64 km).
8. den:poslední den strávíme relaxací na břehu jezera nebo aktivně vyjížďkami na kole k okolním jezerům Lago di Ledro, Lago di Tenno či Lago di Cavedine. Podvečerní odjezd přes Rakousko a Německo do ČR.
9. den:příjezd do ČR.
Itálie_Haidersee_1_a1769cf9cb41 Itálie_Reschensee_2-c4813683bc37 Rakousko, Itálie, švýcarsko_Nauders_dreamstime_xl_28621642 Rakousko_Pohodovy_tyden_v_Alpach_Nauders_srdce_Alp_01 via claudia_Italie_Lago_di_Garda_cy_51551362 via claudia_Italie_Merano_40723341 via claudia_Italie_Ortler_5859494 via claudia_Italie_Reschenpass_58417135 via claudia_Italie_Rovereta_27892022 via claudia_Nemecko_Neuschwanstein_castle_43968652

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Nauders

Nauders:1400-2850 m.n.m. 66 km délka všech sjezdovek, 7 km černých, 31 km červených, 28 km modrých.8 vleků,5 sedaček,1 kabina.

Italské Alpy

Bolzano

Dolomity

Nádherné pohoří Dolomit, pojmenované podle francouzského geologa Dieudonného Dolomieua (1750 - 1801), patří k nejpůvabnějším a nejvyhledávanějším oblastem. Území Dolomit rámují řeky Isarco, Adiže, Brenta, Piava a Rienz. Vrcholy Dolomit jsou tvořeny z dolomitické horniny, která spočívá na podloží z krystalických břidlic a křemencových porfyrů. Vlivem působení větru a počasí na horniny, které se usadily před 200 až 100 mil. let na dno třetihorního moře (tzv. Thetyské moře), vznikly kolmé stěny, strmé rozeklané vrcholy, krásné štíhlé jehly a věže, které jsou tak typické pro tuto jedinečnou horskou krajinu. Jako první upozornil na složení této horniny z uhličitanu vápenato-hořečnatého francouzský geolog Déodat de Dolomieu. Hornina byla později pojmenována podle svého objevitele. A během doby bylo podle něj pojmenováno celé toto horské území. Celá oblast Dolomit se vyznačuje mimořádně rozmanitou krajinou a patří k nejkrásnějším oblastem v Alpách. První osídlenci této alpské horské krajiny byli pravděpodobně Ligurové. Po nich obývali území Ilyrové a patrně také Etruskové. Římané přišli do této země okolo r. 15 př.n.l. pod vedením vojevůdce Drususe. V tomto období zde žili Rétové. V době stěhování národů táhli Gótové, Langobardi a Frankové tímto krajem a pobývali na některých lokalitách kratší či delší dobu. Obyvatelstvo údolí Cadore a jejich nezávislé údolní společenství, které bylo založeno v 11. st. a mělo sídlo v Piave, tíhlo více k Benátkám než k německému císařství. Tito obyvatelé se postavili na odpor pronikání vlivu knížecích biskupství z Brixenu a Trenta na území dnešní provincie Bolzano. Od této "Comunity" se oddělilo v r. 1509 území kolem Cortiny a zůstalo u něho až do první světové války, podobně jako lokality v údolí Buchenstein a v okolí sedla Santa Lucia. Ostatní území náležející k provincii Belluno přešlo k Itálii již v r. 1866. S ukončením první světové války a posunutím italských státních hranic na průsmyk Brenner přešlo celé území Dolomit s konečnou platností k Itálii. V době první světové války se v Dolomitech odehrávaly nesmírně tvrdé boje. Byly to boje především o Marmoladu, o vrcholy Col di Lana, Lagazuoi, Tofany a o Sextenské Dolomity. Na mnoha místech v horách můžeme ještě dnes vidět zbytky opevnění, vojenské chodby, tunely a baráky.

Adige

Merano

Trento

Zugspitze

Nejvyšší hora Německa

Imst

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí